Search

Igiena intima

by - miercuri, ianuarie 11, 2012

Acum ceva timp am scris despre 2 produse destinate igienei intime (click aici) si mi-am propus sa revin asupra acestui subiect si sa scriu cateva cuvinte. Nu e un subiect prea mediatizat desi e destul de important. Zilnic primim newslettere cu subiecte care de care mai aparte .. insa prea putine despre igiena intima.

Am  sa incerc sa surprind cateva aspecte importante : 
  • produsele destinate igienei intime trebuie alese cu grija. Evitati produse care au in compozitie coloranti, parfum sau alt PH inafara de cel neutru. Pe piata au aparut o sumedenie de geluri si creme destinate zonei genitale asa ca aveti de unde alege. Folosind produse agresive cu mirosuri puternice si coloranti veti distruge flora vaginala. Am auzit multe persoane care spun ca se spala in zona intima cu gelul de dus...ei bine nu e o atitudine buna. Putem folosi lotiunea de corp pentru a inlocui crema de fata? Sau sa ne spalam pe cap cu sapun lichid? Hmm...nu prea cred. Asadar si pentru igiena intima trebuie sa alegem un produs bun , nu unul oarecare.
  • ce e mult strica si in cazul igienei intime. E o zona care trebuie mentinuta in permanenta curata insa asta nu inseamna ca trebuie sa exagerati. Sunt multe persoane obsedate de curatenia genitala care se spala de prea multe ori pe zi folosind diverse produse antibacteriene...acestea se imbolnavesc cel mai des. E recomandat sa spalati zona intima de cel mult 2 ori pe zi (de obicei dimineata si seara) si sa o faceti cat mai finut fara sa agresati zona. In zilele de menstruatie bineinteles zona genitala trebuie spalata mai des pentru a evita aparitia bacteriilor. 
  • sangele este un mediu care favorizeaza aparitia bacteriilor, asadar tampoanele interne sunt periculoase deoarece ele cresc acest risc. Va recomand sa folositi tampoane interne doar cand e nevoie : de exemplu daca mergeti la plaja sau purtati haine prin care se observa un absorbant etc. Insa tamponul intern trebuie schimbat la cel mult 4 ore indiferent daca e nevoie sau nu. Si trebuie schimbat doar in locuri unde exista apa si sapun. 
  • evitati sa purtati zi de zi lenjerie stramta si din materiale sintetice. Tuturor ne plac bikinii cu danteluta si care de care mai frumosi....dar nici nu se compara cu confortul oferit de o pereche de chilotei din bumbac. Cel putin noaptea e bine sa purtam lenjerie intima din bumbac.
  • alegeti metoda contraceptiva potrivita pentru corpul vostru. Nu luati pilulele contraceptive pe care le ia si prietena voastra doar pentru ca ei ii fac bine. De obicei aceste pilule sunt recomandate de catre doctorul ginecolog in functie de corpul fiecareia dintre voi.
  • secretiile vaginale normale au culoarea alba, usor galbuie sau sunt incolore si nu au miros. Daca observati ca se schimba culoarea si apare un miros mai ciudat nu ezitati sa consultati un medic ginecolog. Pot fi semnele unei raceli vaginale sau unei infectii...daca nu sunt tratate in timp acestea vor reprezenta o adevarata problema
  • faceti o vizita la ginecolog cel putin o data la 6 luni chiar daca nu aveti simptome care sa necesite asta. Mai bine previi decat sa tratezi.

Cam astea sunt sfaturile mele:) Daca mai aveti ceva de adaugat va invit cu drag sa lasati un comentariu la acest post. Acest subiect nu trebuie sa fie unul tabu nicidecum:)

Va pup!!!

You May Also Like

0 Comments