Search

Ingrijirea unghiilor (part.2) + NOTD

by - vineri, ianuarie 06, 2012

Acum ceva timp am scris un articol pe blog despre ingrijirea unghiilor . Ei bine...respectam acele reguli doar cand imi faceam manichiura..adica o data sau de 2 ori pe saptamana. Mult prea putin pentru stadiul de degradare in care erau unghiile mele.
Nu suportam sa stau fara oja pe unghii...si mi-au degenerat atat de mult incat am ajuns sa le tai extrem de scurte pentru ca se rupeau si se exfoliau ingrozitor. Asa ca am decis ca e momentul sa iau masuri si mi-am promis ca 2 saptamani sa nu mai ating de nici o oja si sa ofer unghiilor atentia cuvenita.
Mi-am facut un ritual de ingrijire a unghiilor in fiecare seara si au inceput sa se vada efectele. Mi-au crescut , nu mai sunt moi ca la inceput, nu se rup, nu se exfoliaza si au un aspect sanatos...asa ca nu imi mai e rusine sa le tin si fara oja.
Sa va prezint micul meu ritual. Despre cateva din produse am vorbit si in primul articol dar nu le-am prezentat pe fiecare in parte.

Primul pas :
- despre lotiunea pentru tratamentul unghiilor cu vitamina B5 de la Farmec, cred ca ati auzit majoritatea. Inainte il foloseam doar inainte de a-mi face manichiura, desi e recomandat sa fie folosit zilnic pentru inceput cel putin 7 zile. Eu l-am folosit zi de zi timp de 14 zile :p. Ca sa ii mai adaug un strop de "forta" am pus in sticluta si cateva picaturi de lamaie. Lotiunea are consistenta apei, intra foarte repede in unghii si are un miros puternic. Insa sa aveti grija sa nu va atingeti cuticulele. O aplic in 2 straturi si apoi astept sa se fie absorbita total de unghii.
Costa in jur de 6-7 lei.

Al doilea pas :
- sticluta o aveam de la un tratament pentru unghii de la Oriflame pe care l-am terminat. Nu stiu daca se mai gaseste in cataloagele Oriflame...dar e extrem de bun. E pe baza de lamaie si mi-a albit unghiile si le-a intarit. Insa din pacate s-a terminat si am preparat eu o "potiune" :)). Am pus in sticluta ulei de ricin+ulei de masline+lamaie. Il aplic pe unghii si il las sa actioneze 15-20 minute. Nu se absoarbe foarte usor insa nu il sterg de pe unghii ci masez fiecare unghie pana nu mai e deloc. Il aplic si pe cuticule si nu ustura deloc.
E un tratament foarte bun, hranitor si e accesibil tuturor.

Al treilea pas :
- acesta e un tratament pentru cresterea unghiilor de la Oriflame. Il am de ceva timp si mai aveam jumatate de sticluta. Acum e aproape gata, s-a dus si eticheta si tot:))
Daca nu va dati seama ce produs e , va pun mai jos poza din catalog :
Uleiul e pe baza de kiwi si elemi care hranesc foarte bine unghiile si le faciliteaza cresterea. Folosesc inca de prin liceu acest produs, dar niciodata nu m-am bucurat de efectele lui pentru ca nu il foloseam regulat si il lasam deoparte mereu. Acum in 2 saptamani am consumat jumatate de sticluta.
Are un miros foarte placut si se aplica usor pe unghii. In catalog se recomanda sa se maseze unghiile si cuticulele cu el. Insa, inainte de a le masa il las sa actioneze 15-20 minute. Pe cuticule nu insist prea mult...nu vreau sa le facilitez cresterea :)
Pret : 18 lei

Al patrulea pas :
- de acest ulei v-am mai vorbit aici . pasii de ingrijire a unghiilor din acel articol sunt putin diferiti fata de prezentarea de astazi si ma bucur ca in sfarsit unghiile mele "au prins viata" :))
Uleiul de la Farmasi mi-a lasat o impresie placuta, insa nu stiu cat de mult ajuta la regenerarea unghiilor deoarece niciodata nu l-am folosit doar pe el in comparatie cu produsele prezentate mai sus. Insa imi place ca are un miros placut care ramane pe unghii timp indelungat si unghiile arata hranite dupa aplicarea lui.
Pe acesta il aplic ultima data si il tin pe unghii..pana ma ia somnul :))

Astia sunt cei 4 pasi pe care i-am urmat 2 saptamani seara de seara si nu m-am dat deloc cu oja. Azi e prima zi in care mi-am colorat unghiile cu o oja de la Kallos draga mie :)

E o culoare pe care o ador. E un visiniu inchis cu mici particule stralucitoare:)


Pun si o poza Before&After ca sa vedeti evolutia unghiilor pe parcursul celor 2 saptamani de tratament  :


Asa ca de azi inainte mi-am promis ca la fiecare 3-4 luni sa reiau acest tratament de 2 saptamani:) Puteti observa in poza de mai sus ca au crescut unghiile destul de mult. Trebuia sa fac si o poza fara oja before&after.... dar o sa fac curand doar after ca before nu m-am gandit sa fac :P


Pentru intrebari si sugestii nu ezitati sa ma contactati!!!
Kisses:*:*:*

You May Also Like

0 Comments