Search

ChitChat - Aspectele negative ale Facebook-ului

by - luni, septembrie 17, 2012

Incepand de astazi o sa fie o noua rubrica pe blog :) Si anume "ChiChat", unde o sa imi mai vars of-urile, mai imi dau cu parerea despre una si alta etc. Pe scurt...vor fi treburi care nu au nici o legatura cu domeniul beauty.
Sper sa va placa.

Pentru inceput o sa incep prin a-mi prezenta degustarea fata de unele aspecte ale facebook-ului...aspecte care ma enerveaza si ma dezgusta total.

Oficial am 2 profile de facebook....o sa spuneti ca e stupid sa scriu o postare despre facebook in cazul asta. Ei bine totul are o explicatie :))) Cand am deschis blogul, aveam un singur profil de facebook, am inceput sa ma integrez in diferite grupuri, mi-am facut pagina pentru blog etc. Din ce in ce mai multe persoane necunoscute mie....care se inghesuiau sa imi trimita cereri de prietenie de parca se vindeau gogosi la mine pe profil :)) Si uite asa am decis sa imi fac un alt profil, special pentru blog si pentru promovarea Lady's si pe celalalt am la prieteni doar persoane pe care le cunosc...pe acel profil intru doar sa ma joc Angry Birds :))

Iar pe profilul dedicat blogului si promovarii Lady's, mai citesc un banc, mai pun o poza legata de Lady's etc....nimic interesant, nimic fara de care sa nu pot trai :))
Inainte de a arunca cu rosii in altii am si eu o marturisire de facut :)) Acum mai joc unele jocuri de plictiseala...dar acum un an si ceva am inceput un joc Farm Ville, sau nu mai stiu cum ii zicea.. Ei bine eram disperata :)) Imi puneam alarma telefonului sa sune, sa imi ud plantele, sa culeg recolta, numaram minutele pana mai primeam energie, ma uitam la ferma vecinului si mi-era ciuda ca e mai mare etc. Eram nebuna, zau asa dar mi-am revenit :))

Insa unele lucruri nu o sa le inteleg niciodata : 

- Pagini gen "te iubesc", "el si ea" etc. etc. Sute sau mii de pagini cu enspe mii de poze copiate de pe net si cu tot atatea like-uri. Statusuri gen : daca iti place da like, daca nu share :)). Nu stiu ce parere aveti voi despre ele, dar eu nu le vad rostul.

- Au inceput sa apara tot felul de aplicatii : afla daca o sa ai baiat sau fata, cu ce vedeta semeni, cum vei muri, cine ti-a vizitat profilul etc. Nu de putine ori m-am gasit pe unele profile ca fiind "vizitator fidel" desi nu accesasem acel profil in viata mea :)) Bineinteles ca aplicatia a starnit asta =)). Si e plin facebook-ul de pustoaice care vor sa stie cu ce vedeta seamana ele, cum o sa le fie viata peste 10 ani etc. Pur si simplu nu pricep. Inteleg ca omul din plictiseala face multe....dar chiar asa? Oameni buni voi nu aveti ce face? In loc sa accesati tampeniile alea nu mai bine va uitati la un film? Cred ca odata ce au ajuns aici, sufera de sindromul facebook si dau refresh la fiecare 2 minute sa vada daca le-a mai dat careva vreun like :)). Si cat m-am bucurat eu cand s-a dus febra HI5.... Pe atunci toata lumea avea la status pe mess "Poze noi. Comentez inapoi". Si dadeau mass-uri cerand comentarii si sute de oameni care scriau comentarii stupide, doar ca sa primeasca inapoi comentarii gen : esti o papusa, ce frumoasa esti etc. Am scapat de dracu' si am dat de tacsu :))

- Jocurile astea imi mananca viata. Da si eu ma mai joc ca sa ma relaxez, ca imi place etc. Dar imi vad de pasarelele Angry Birds, de diamentele mele sau fermele mele si ce-oi mai avea :)). Dar toata lumea din lista mea ma vrea vecina la jocuri :)). Din secunda in secunda primesc cate o invitatie la cate un joc. Noroc ca am invatat cum sa le blochez, insa se poate doar pe rand si nu prea mai fac fata. Dragii mei, dar chiar nu puteti sa va vedeti de ferma voastra in liniste? :)). Daca imi trimiti o invitatie si nu te vreau...pai dupa ce insisti?:))

- Imaginile cu animale, copii etc. dezgustatoare. Care prezinta violenta, cu animale pline de sange, carora li se vad matele, cu oameni suferind de boli si care arata cumplit. Iubesc animalele, copiii si imi e mila de cei care sufera. Dar ce faceti voi prin distribuirea acestor poze mi se pare barbar. Ce e cu statusurile astea la poze : daca iti e mila da share, daca esti impotriva violentei da share, ajuta aceasta persoana dand share. Voi sunteti sariti de pe fix? Sunt pur si simplu degustatoare aceste imagini...imi provoaca greata si fac ca orice bucurie pe care o simt la momentul respectiv sa se evapore. Cum ajutati voi acei oameni daca dati share? Daca umpleti facebook-ul de imagini degustatoare? Sunteti masochisti ce naiba?

- Cersitul de like-uri imi mananca viata. 80% din persoanele de pe facebook, au nevoie de un like :)). Si iti dau 15 mesaje pe zi, iti posteaza pe profil...te streseaza pana le zici ceva de dulce si ii scoti din lista... Ca sa nu mai spun de abordarea "eleganta" care o adopta : "Da si mie un like" :)). De ce nu va faceti voi un grup unde sa va dati reciproc like-uri si sa lasati lumea in pace? De cand se pot trimite mesaje private si pe paginile de facebook, m-au invadat cu like-urile :|

- Ca tot spuneam mai sus de paginile astea....mai nou e o alta moda :)). Cititoarele paginilor trimit poze pe care adminele le posteaza si cer "juriului" note :)). Serios, mai fetelor? Chiar va pasa ce zic x si y despre voi? Pe care nici macar nu ii cunoasteti.... Mai sunt si concursuri de frumusete, iar cea mai gigea fata are loc de gratie pe coperta paginii :)))

- Persoanele care nu au nici o treaba cu limba romana ii gasim la orice pas...era culmea sa scapam de ei pe facebook, nu? Cum o poza spune mai multe decat cuvintele...va las si pe voi sa va delectati :))

sursa : analfabeti.ro
 Ce sa zic...daca voi ati inteles ceva din conversatia asta, va rog sa imi faceti si mie un rezumat :)). Oamenii astia sunt prea inteligenti pentru creierul meu de gaina si nu pricep ce tot vorbesc ei acolo...si zau imi e ciuda :)).

Chiar vreau sa scriu si un articol despre oamenii care scriu romano-chineza :))
Insa pana una alta va invit si pe voi sa imi spuneti ce va enerveaza pe Facebook :)


You May Also Like

0 Comments