Search

Metode de epilare :)

by - vineri, septembrie 14, 2012

Cand vine vorba de epilat, e o teroare pentru multe dintre noi. Insa e important sa gasiti metoda de epilat potrivita voua. Fie ca folositi lama, crema depilatoare, ceara de epilat etc. e bine sa cunoasteti avantajele si dezavantajele fiecare operatiuni :)

Epilatul cu lama : 
sursa : google.ro
Pro : Epilarea se face rapid, nu provoaca dureri si e una dintre cele mai ieftine metode de epilare.
Contra : Parul creste mai rapid. Dupa a doua zi de la epilare, se simt firele de par. Pe langa asta firul de par devine mai gros, mai aspru si mai des. Din graba sau neatentie va puteti taia..
* Folositi mereu o lama noua, pentru a evita iritatiile si bacteriile. Inainte de a va epila umeziti pielea si folositi o spuma de ras, nu sapun. Nu va epilati inainte de expunerea la soare, sau dupa expunere cand pielea e afectata de soare si pot aparea iritatii.


Epilat cu crema depilatoare : 
sursa : unica.ro
Pro : Rezultatele sunt mai de durata ca in cazul lamei si este usor de realizat.
Contra : Cat asteptati sa isi faca crema efectul e posibil sa murdariti cateva lucruri din jurul vostru... Parul nu se indeparteaza uniform iar mirosul acestor creme este puternic si neplacut si poate irita pielea sensibila.
* Nu va epilati cu crema inainte de expunerea la soare. Daca aveti pielea sensibila nu o folositi. De asemenea nu e indicat sa folositi acest gen de produse in zona intima.


Epilatul cu zahar : 
sursa : femina.ro

Pro : Firul este smuls din radacina iar parul creste dupa 2-3 saptamani.
Contra : Este o metoda mai dureroasa si dureaza ceva timp prepararea compozitiei.
* Trebuie sa va inarmati cu multa rabdare :D

Epilarea cu epilatorul electric : 
sursa : google.ro
Pro : Epilatorul este un aparat mic si poate fi folosit oriunde ati merge. Smulge firele de par din radacina, iar parul reapare dupa 2-3 saptamani. Va creste mult mai rar si mai fin.
Contra : Este una dintre cele mai dureroase metode iar in unele cazuri firele pot fi rupte in loc sa fie smulse. Este o metoda care dureaza destul de mult iar unele fire de par pot creste sub piele, caz in care apare foliculita.
* Daca folositi aceasta metoda, e indicat ca dupa epilare sa folositi o lotiune de corp sau o crema pentru foliculita pentru a evita eventualele iritatii.


Epilarea cu ceara : 
sursa : google.ro

Pro : Rezultatele sunt de durata, firul de par este smuls din radacina. Parul creste mult mai rar, este mai fin iar in timp radacina e mai slaba iar durerea se atenueaza cu fiecare epilare.
Contra : Daca e prea fierbinte poate produce arsuri, daca e prea rece nu smulge firele.
* Daca optati pentru metoda de epilare acasa, puteti sa va achizitionati kituri de epilare  pentru a va usura munca. In cazul in care aveti pielea sensibila, pentru a evita iritarea ei, dupa operatiune folositi un ulei dupa epilare, care calmeaza pielea si previne iritatiile.

 
Voi pentru ce metoda de epilare optati? :)

You May Also Like

0 Comments