Search

Importanta saltelei pe care dormim

by - joi, iunie 06, 2013

Oare ce face ca ziua noastra sa inceapa bine de dimineata? Un lucru extrem de important il reprezinta salteaua pe care dormim. Probabil ca multa lume nu pune pret pe acest aspect, insa ne poate afecta serios activitatea pe care o desfasuram in cursul zilei. Dupa o noapte nu prea confortabila si linistita, serviciul si restul treburilor casnice vor fi ingreunate.
In decursul anilor am testat mai multe saltele. Am avut si saltele mai proaste de la care ma trezeam cu dureri de spate iar somnul nu era prea confortabil.

Mereu am fost tentata de saltelele moi. Imi placea senzatia de "pufos" pe care o simteam, insa coloana nu era prea fericita, deoarece fiind prea moale nu ii permitea sa stea dreapta. Saltelele prea tari le consider oarecum confortabile, insa doar in primele 2-3 ore. Intr-adevar mentine coloana vertebrala dreapta, insa exercita o presiune mult prea mare a corpului, ajungandu-se la dureri si la un somn nelinistit....iar toate astea duc la o zi proasta :).

De-a lungul timpului insa au aparut din ce in ce mai multe tipuri de saltele menite sa ne satisfaca dorintele.

Dintre toate pe care le-am incercat saltelele Ortopedice mi se par cele mai confortabile. Acestea confera un suport ferm al corpului, coloana e mentinuta dreapta si in acelasi timp ne ofera confortul necesar pentru un somn linistit.

Mereu am fost tentata insa de saltelele cu arcuri de latex. Intr-adevar au un pret mai ridicat, insa cred ca merita investitita. Ce e atat de special la ele? Pai sunt concepute in asa fel incat sa sustina fiecare parte a corpului in functie de anatomia fiecaruia. Materialul din care sunt confectionate permit e eliminarea rapida a excesului de umiditate.

Din ce in ce mai multe persoane se prezinta la medic si se plang de dureri de spate, dureri ale muschilor si chiar articulare. Insa prea putin doctori te intreaba de salteaua pe care dormi, desi ea reprezinta o adevarata importanta si poate crea probleme de sanatate.

De asemenea aproape o treime din viata ne-o petrecem dormind. Iar daca aceasta parte a vietii nu este confortabila ne va afecta si in activitatile zilnice, ceea ce nu ne dorim :).

Asadar inainte de a va plange de dureri ale corpului, faceti o mica analiza a saltelei pe care dormiti. Daca nu sunteti incantata, atunci optati pentru una noua si mai calitativa. Corpul vostru o sa va multumeasca cu siguranta :).

Voi puneti pret pe salteaua pe care dormiti?

You May Also Like

0 Comments