Search

Cum ne pregatim tenul pentru sezonul rece?

by - luni, octombrie 21, 2013

Frigul se apropie incet, incet iar tenul nostru este agresat de vant si frig. Ingrijirea tenului pe timp de sezon rece este mult mai complexa decat ingrijirea tenului in anotimpul cald si trebuie sa il hidratam atat din interior cat si din exterior. Pielea necesita o ingrijire suplimentare si are nevoie de cel putin un tratament pe saptamana.

In primul rand trebuie sa bem cel putin la fel de buna apa ca si vara. Chiar daca nu simtim nevoia de sete la fel de intensa ca si vara, corpul trebuie hidratat. Lipsa de apa, duce la asprirea tenului si a pielii care vor fi vizibil deshidratate.

Daca vara preferam cremele cu o consistenta usoara, care se absorb repede in piele, iarna e recomandat sa folosim o crema de fata cat mai grasa, in special seara pentru a hidrata tenul peste noapte. Uneori din cauza frigului avem senzatia de piele care strange....acest lucru se datoreaza tot vremii de afara iar senzatia apare cand tenul este deshidratat si uscat. De aceea si pe perioada zilei este necesara o crema hidratanta sau un ser hidratant.
Unele persoane opteaza pentru curatarea tenului cu sapun, ceea ce nu este deloc indicat deoarece usuca tenul si mai tare. De asemenea e bine sa evitati produsele care au in compozitie alcool.

Pe langa cremele hidratante sunt recomandate baile cu aburi sau infuzie din plante medicinale. Baile de aburi ajuta tenul sa elimine toxinele, deoarece se deschid porii. Aplicarea unei creme grase dupa baia de aburi, ajuta tenul sa fie mai hidratat din profunzime. Puteti folosi atat o crema de fata cat si un ser hidratant si foarte important sa utilizati si crema pentru ochi dimineata si seara. Pielea din jurul ochilor e mai sensibila si se deshidrateaza mai usor ceea ce faciliteaza aparitia ridurilor.

Chiar daca e placut, baile fierbinti nu sunt cele mai recomandate, deoarece usuca pielea. Acelasi lucru se intampla si cu tenul. Nu va spalati pe fata cu apa fierbinte ci cu apa calie si incercati sa nu folositi sapunul pentru ten, deoarece si acesta usuca tenul.

Si mastile de fata au un rol important de care nu trebuie sa uitam. Hidratarea tenului nu inseamna doar folosirea unei creme de fata. E recomandat sa aplicati o masca cam de 2 ori pe saptamana. Puteti opta atat pentru masti facute in casa cat si pentru masti cumparate gata preparate. Sunt recomandate mastile care au la baza uleiuri hidratante si aloe vera care ajuta la regenerarea tenului. Pe langa masti puteti folosi si uleiuri pe care sa le aplicati de 1-2 ori pe saptamana si sa le lasati pe ten 2-3 ore sau chiar sa actioneze peste noapte. Dimineata va veti simti tenul moale si hidratat cu un aspect luminos. O recomandare in acest sens este uleiul Talika Vital Oilis care are un efect de regenerare si este destinat tuturor tipurilor de ten.

Exfolierea tenului are de asemenea un rol important si nu trebuie sa renuntam la ea nici in sezonul rece. Pentru asta puteti folosi atat zat de cafea, bicarbonat de sodiu sau un exfoliant din comert. Daca folositi ingrediente de casa, e bine sa le amestecati cu ulei de ricin sau de masline pentru a nu agresa tenul. Daca aveti tenul gras e permis sa va exfoliati tenul de 2-3 ori pe saptamana iar in cazul tenului uscat sau sensibil o singura data pe saptamana e suficient. Nu abuzati de exfoliere, deoarece daca apelati la ea mai mult decat e indicat, dauneaza epidermei, cauzand imflamarea tenului.

Daca aveti tenul mixt cu tendinte de deshidratare va recomand un set compus din : Diet Esthetic Gold Essence Illuminating Creme with Gold  50 ml + Diet Esthetic Aloe Vera hand and nail cream 100 ml.

Crema are un efect intens de hidratare a tenului si in acelasi timp ii confera luminozitate. Pe langa tenul si mainile au nevoie de o ingrijire aparte iar crema prezentata mai sus confera mainilor si unghiilor hidratarea de care au nevoie, si le protejeaza de deshidratare datorita ingredientului aloe vera pe care il contine. Setul costa 62 lei si poate fi achizitionat de pe site-ul aoro.ro.
Acest set face parte din categoria de produse cosmetice la reducere, unde veti gasi produse cosmetice de lux cu o reducere de pana la 70%. Produsele sunt reactualizate saptamanal, deci in fiecare saptamana o sa gasiti noutati.


Voi cum va pregatiti tenul pentru sezonul care urmeaza?


You May Also Like

0 Comments