Search

Ce inseamna dermatocosmetice?

by - joi, aprilie 03, 2014

Cred ca termenul de produse dermatocosmetice il stiti majoritatea dintre voi. Dar stiti ce inseamna mai exact? Daca nu, va invit sa cititi acest articol pe care am decis sa il scriu dupa ce am sesizat ca desi multe persoane sunt familiarizate cu acest termen nu stiu exact in ce consta acest gen de produse. Foarte multa lume asociaza dermatocosmeticele cu toate produsele care se vand in farmacii, ceea ce e extrem de eronat. Foarte multe branduri au parteneriate pentru a-si vinde produsele in farmacii, ceea ce nu are nici o legatura cu produsele dermatocosmetice.
Astfel de produse folosesc si eu si deja cred ca stiti ca brandul meu de suflet este Bioderma, care m-a surprins intr-un mod placut prin actiunea produselor lor care este datorata unei liste de ingrediente bine formulate pentru a trata diferite afectiuni ale pielii. Cred ca deja ati auzit sau chiar folosit apa micelara, insa stiati ca Bioderma este brandul care a inventat acest produs? Lotiunea micelara este noua tehnologie in curatarea tenului care se remarca prin faptul ca are o lista mica de ingrediente, cheia in care functioneaza fiind micelele care in contact cu praful si microbii actioneaza ca niste asimilatori protejand pielea fara sa o usuce.


Dermatocosmeticele au aparut in Romania de aproximativ 10 ani, insa la inceput nu erau la fel de mediatizate ca si acum si de cele mai multe ori ajungeam sa le folosim doar la recomandarea medicului in cazul diverselor afectiuni ale pielii.

Produsele dermatocosmetice se diferentiaza de restul produselor prin lista de ingrediente, fiind elaborate de catre medicii dermatologi chimisti si farmacisti care verifica cu atentie substantele selectionate.
Marea majoritate a producatorilor de cosmetice se axeaza pe reclama si pe aspectul ambalajului, insa produsele contin iritanti, parfum si alte ingrediente daunatoare pielii. Bineinteles asta nu e o regula generala...insa e majoritara.
Cred ca ati observat ca in cazul dermatocosmeticelor amprenta nu cade foarte multe pe ambalaj si pe reclama ci pe ingrediente.

Majoritatea dermatocosmeticelor au in compozitie un ingredient minune pe langa vitaminele si extractele naturale care ajuta la ingrijirea corespunzatoare a pielii : este vorba despre apa termala. Acest ingredient are in compozitie o multitudine de vitamine care au rol de calmare a pielii.
Companiile care comercializeaza apa termala in romania sunt :
Avene - apa termala din muntii Cevennes - Franta
Ivatherm - apa termala din statiunea Baile Herculane - Romania
Vichy - apa din izvoarele Lucas - Franta
La Roche Posay - apa termala din satul La Roche Posay - Franta
Uriage - apa din statiunea Uriage - Franta
Iwostin - Polonia
Majoritatea apelor termale se aseamana intre ele si toate au in comun urmatoarele substante care sunt benefice : calciu, magneziu, potasiuzinc, fier si aluminiu.



Dermatocosmeticele sunt hipoalergenice si nu contin parabeni. Aceste produse contin de asemenea ingrediente care sa exfolieze pielea si care au un efect anti-imflamator. Aceste produse sunt testate oftalmologic sau edermatologic pentru a elimina potentialul de reactii adverse, in special in cazul pielii sensibile care necesita un grad ridicat de ingrijire cu produse care sa nu il afecteze.
Produsele sunt noncomedogenice, ceea ce inseamna ca utilizarea unui produs dermatocosmetic pe termen lung nu va bloca porii, evitand astfel aparitia acneei si a punctelor negre. De cele mai multe ori in cazul tenului cu acnee grava, tenului foarte uscat, cu rozacee etc. se recomanda de catre medic un tratament medicamentos care se actioneze din interior iar dermatocosmeticele sunt recomandate pentru aplicarea zilnica pentru a trata problemele din exterior actionand asupra excesului de sebum, a rosetii sau a usturimii. In cazul in care afectiunile de care sufera tenul sunt grave, e recomandat sa consultati mai intai un medic care sa va indrepte atentia catre produsele care va pot ajuta in rezolvarea problemelor, deoarece fiecare gama este destinata diverselor afectiuni iar pentru efecte beneficie e indicat sa faceti o alegere corecta.

Am auzit persoane care sustin faptul ca dermatocosmeticele nu contin conservanti iar aceasta afirmatie este falsa. Absolut toate produsele contin conservanti care au rolul de a pastra active ingredientele unui produs. Fara conservanti nu puteti beneficia de proprietatile unui produs, insa din pacate multe produse contin conservant intr-o cantitate mult prea mare care afecteaza tenul. In acest sens dermatocosmeticele se remarca printr-un continut scazut de conservanti astfel incat sa nu afecteze pielea, insa suficient cat sa pastreze ingredientele active.

Produsele dermatocosmetice sunt intr-o continua evolutie, ca restul produselor de astfel, asadar pe langa produsele destinate ingrijirii, curatarii sau demachierii tenului, va puteti bucura si de produse dermatocosmetice gen fond de ten, bb cream care la fel ca restul produselor, au la baza o lista de ingrediente benefice pentru ten.

Sper ca am reusit sa va captez atentia prin intermediul acestui articol iar acum va invit sa imi spuneti si voi ce fel de relatie aveti cu dermatocosmeticele si care sunt produsele de acest gen pe care le folositi :)

You May Also Like

1 Comments

  1. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out a lot.
    I hope to give something back and aid others like you helped me.



    Here is my page Constantine Trambas

    RăspundețiȘtergere