Search

Lotiuni micelare : Bioderma vs. L'oreal

by - joi, aprilie 17, 2014

Cred ca deja stiti cat de mult iubesc lotiunile micelare....de cand le-am descoperit, preferata mea a fost cea de la Bioderma pe care am recumparat-o mereu si mereu. Am folosit si demachiante crema si inca folosesc, insa lotiunea micelara e de nelipsit.
Mult timp am fost tentata sa incerc si de la alt brand un astfel de produs, lasandu-ma influentata de anumite bloggerite :). Dupa indelungi cugetari am decis sa incerc lotiunea micelara L'oreal, pe care o folosesc de ceva timp si m-am gandit sa ii dedic un articol in care sa o compar cu lotiunea micelara Bioderma Sensibio H2O  :).

Iata care sunt concluziile mele in ceea ce priveste comparatia dintre cele 2 produse :


Din punct de vedere al ambalajului, imi plac ambele in aceeasi masura, desi cea de la L'oreal mi se pare mai usor de depozitat iar forma pare mai eleganta. Ambalajul e calitativ la ambele produse, nu am nimic de reprosat in acest caz.
Modalitatea de dozare e aproximativ la fel, gaura prin care iese produsul fiind aproximativ identica. Insa in ambele cazuri, trebuie sa fiti atente cand dozati produsul deoarece e posibil sa scapati mai mult decat e nevoie. Ar fi mult mai comod daca lotiunile micelare ar avea o pompita. In acest fel apasam pe pompita de cate ori e nevoie, nu intoarcem bidonasul si turnam pana uitam de noi :))). Pentru ca da...mi s-a intamplat sa risipesc produs...si inca se mai intampla uneori.


Daca in privinta ambalajului nu am nimic de comentat la niciunul dintre produse din punct de vedere al eficacitatii am. Pe aceasta de la Bioderma o folosesc de mai bine de 3 ani si imi place la fel de mult ca la inceput. Acum am lasat-o deoparte putin ca sa o testez si pe cea de la L'oreal, despre care am citit pareri bune si ma gandeam ca o sa imi placa.

Dupa ce imi demachiez tenul cu lotiunea micelara de la Bioderma, imi simt tenul curat, nu simt nevoia deloc sa il clatesc cu apa, insa prefer sa o fac. Desi recunosc ca uneori cand sunt extrem de obosita renunt sa mai clatesc produsul si aplic direct crema hidratanta. Cu toate astea nu mi-a provocat nici o reactie adversa, s-a comportat ok. Curata tenul foarte bine de absolut toate impuritatile. Am folosit produsul si pentru a-mi demachia ochii si nu mi-a provocat disconfort, nu m-au usturat ochii si a facut fata machiajului indepartandu-l complet. A facut fata si rimelului rezistent la apa si celui mai complicat machiaj. Am tinut cateva secunde o discheta demachianta imbibata in produs ca sa inmoaie putin machiajul si apoi din 2-3 miscari il indeparteaza complet. Cand folosesc produsul am impresia ca e apa...atat de fresh se simte pe ten. In plus nu are miros, ceea ce apreciez :).

Nici lotiunea micelara de la L'oreal nu are miros, insa ca eficacitate nu mi se pare la fel de buna ca si cea de la Bioderma. In primul rand o simt usor greoaie pe ten, nu e ca si cum m-as spala cu apa cum simt cand folosesc Bioderma. Insa si aceasta indeparteaza machiajul foarte bine, nu lasa reziduri pe ten. Insa dupa ce am terminat cu demachiatul e absolut necesar sa ma spal pe fata indiferent de cat de obosita sunt. Asta pentru ca lasa pe ten o pelicula lipicioasa pe care nu o suport si chiar simt un disconfort daca nu o clatesc. Ul alt minus este faptul ca nu imi pot demachia ochii cu acest produs pentru ca imi provoaca usturimi. In acest caz nu am nici o sansa sa tin discheta demachianta imbibata in produs cateva secunde pentru a inmuia machiajul pentru ca ma ustura ingrozitor ochii. Am incercat de 2 ori sa indepartez rimelul si m-am lasat pagubasa, asadar zona ochilor e o zona tabu pentru lotiunea micelara L'oreal.

Am facut si o mica analiza a ingredientelor si iata ce a iesit :

Bioderm Sensibio H2O

Water, Peg-6 Caprylic/Capric Glycerides, Propylene Glycol, Cucumis Sativus Fruit Extract, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosachcarides, Disodium EDTA, Cetrimonium Bromide.

L'oreal sublime soft : 

Water, hexylene glycol, glycerin, poloxamer 184, disodium cocoamphodiacetate, disodium EDTA, polyaminopropyl biguanide

In acest sens acord ambelor produse un mare plus, deoarece niciuna dintre cele 2 lotiuni micelare nu contine ingrediente iritante.

In privinta pretului este o mica diferenta : L'oreal Sublime Soft (200 ml) costa 22 lei iar Bioderma Sensibio H2O (250 ml) costa 44 lei.

Dupa ce am testat ambele produse am ramas la concluzia ca tot Bioderma este apa micelara pe care o prefer si pe care o iubesc. Nici cea de la L'oreal nu este de dat la o parte, insa micile diferente ma fac sa o prefer pe cea de la Bioderma. Insa avand in vedere ca apa micelara L'oreal este mai ieftina, o consider o alternativa buna pentru perioadele cand stau mai prost cu finantele :)


Ati incercat vreuna dintre aceste 2 ape micelare? Care e preferata voastra?

You May Also Like

0 Comments