Search

Totul despre produsele autobronzante

by - joi, iulie 17, 2014

Pana nu de mult timp, nu stiam foarte multe despre produse autobronzante insa odata ce am inceput sa folosesc acest gen de produs m-am documentat si vreau sa impartasesc cu voi cunostintele mele si sa facem schimb de pareri.
Produsele autobronzante se gasesc sub forma de crema, spray, gel sau lotiune. Eu am incercat doar variantele spray si crema...ambele mi se par la fel de eficiente insa ma descurc mai usor cu crema.
Autobronzantul confera pielii un aspect bronzat fara sa dauneze pielii asa cum o face soarele. Ingredientul activ din acest produs este DHA (dihidroxiacetona), care odata aplicat pe piele reactioneaza cu celulele moarte din stratul extern al pielii pentru a inchide temporar aspectul acestora. Efectul autobronzatului dureaza cateva zile, deoarece acesta paleste treptat odata cu disparitia celulelor moarte.

Acest gen de produse este destinat persoanelor care nu au timp sau nu au voie sa se expuna la razele violete, care devin din ce in ce mai periculoase. Efectul de bronz este la fel, insa nu la fel de daunator. Pentru persoanele cu pielea foarte alba este periculos sa se expuna la soare chiar si daca folosesc o crema cu factor de protectie mare, de aceea e bine sa apelati mai intai la autobronzant. Apoi mai exista si categoria de persoane care nu au voie sa stea la soare ca urmare a recomandarii doctorului iar autobronzantul este o alternativa in cazul in care nu vreti sa aveti pielea alba.

Personal nu imi place deloc sa am pielea alba vara si am apelat cu incredere la autobronzante cand nu am avut timp sau chef de plaja. Insa indiferent cat de calitativ e produsul, trebuie sa stim si cum sa il aplicam. In caz contrar riscam sa ramanem cu pete de care scapam destul de greu. Prima data cand am folosit acest gen de produs am avut si eu o experienta urata pentru ca nu am aplicat uniform si corespunzator produsul m-am ales cu picioare vargate :))) si cu genunchi mult prea inchisi de parca eram vanata.

Cum se folosesc produsele autobronzante :

Inainte de a apela la acest gen de produs asigurati-va ca va alocati aproximativ 2 ore pentru aplicare. Daca este pentru prima data cand folositi autobronzantul este posibil sa fie necesar cam jumatate de ora ca sa obtineti o nuanta de bronz. In plus pana nu ajungeti la rezultatul dorit, sa nu va luati haine pe voi....deci asigurati-va ca sunteti singure acasa :D.
Daca nu doriti sa aplicati autobronzantul pe tot corpul puteti sa va imbracati, lasand libere zonele in care veti aplica produsul, insa sa nu purtati haine din nylon pentru ca se vor pata permanent.

Inainte e recomandat sa faceti o baie calda si sa va exfoliati corpul pentru a elimina celulele moarte. Nu sariti peste acest pas, deoarece riscati sa ramaneti cu pete. E foarte important sa insistati in zona coatelor si a genunchilor. Daca aveti pielea sensibila nu e recomandat sa va epilati inainte.
Dupa ce va uscati aerisiti putin si asigurati-va ca nu e prea cald....daca transpirati o sa va alegeti cu un bronz nu prea uniform.
Apoi aplicati crema pe coate, genunchi, gat si fata. Dupa ce crema a patruns in piele puteti incepe procedeul.
Aplicati autobronzantul prin miscari circulare si putin mai apasat decat daca ati aplica o lotiune de corp. E necesar sa va spalati pe maini din 5 in 5 minute pentru a nu va pata. Curatati bine mainile si unghiile. E necesar sa va miscati rapid cand aplicati produsul si sa acoperiti o portiune mare intr-un timp cat mai scurt. E recomandat sa stati in fata unei oglinzi mari pentru a va asigura ca nu omiteti vreo zona.
Daca nu vreti sa riscati sa va patati mainile puteti apela la manusi speciale pentru aplicarea autobronzantului. Persoanal am preferat sa folosesc mainile si sa am grija sa nu le patez pentru ca am mai multa indemanare.

Daca aplicati produsul pe tot corpul e bine sa incepeti de jos in sus : prima data picioarele, mainile, abdomenul si apoi gatul si fata. Pe spate e putin mai dificil si s-ar putea sa aveti nevoie de ajutor.
Pe fata autobronzantul se aplica din centru catre extremitati. Mare grija la zona parului si nu uitati sa aplicati produs si dupa urechi.

Dupa ce ati terminat cu procedeul de aplicare al produsului, nu va imbracati aproximativ jumatate de ora si nu faceti curatenie, exercitii fizice sau orice altceva care v-ar face sa transpirati pentru ca veti ramane cu pete. Dupa jumatate de ora puteti sa va luati un capot lejer. In ziua respectiva e recomandat sa nu purtati haine mulate. Aveti voie sa faceti dus dupa 7-8 ore.
In mod normal pentru a intretine bronzul puteti repeta procedeul de aplicare o data la 3 zile. Insa e necesar sa va exfoliati pielea din nou, iar daca aveti pielea sensibila riscati sa o agasati. Deci in functie de tipul vostru de piele puteti decide cand e necesar sa reaplicati autobronzantul.

Dupa cum am spus si la inceput, puteti gasi autobronzantele sub forma de crema, spray, lotiune sau gel. Trebuie sa gasiti produsul care vi se potriveste si cu care va descurcati mai usor. Vin si eu in ajutorul vostru si va recomand 3 produse autobronzante pe care le puteti gasi pe site-ul aoro.ro

Spray Bioderma pentru piele sensibila
Cantitate : 150 ml
Pret : 78 lei

Spray-ul autobronzant de la Bioderma este ideal pentru persoanele care au pielea sensibila, fiind un produs foarte bland. Produsele tip spray le recomand pentru persoanele care folosesc pentru prima data autobronzant, deoarece aplicarea e mai usoara si dureaza mai putin.

Fake Bake - lapte autobronzant cu particule stralucitoare
Cantitate : 125 ml
Pret : 61 lei

Fake Bake este una dintre cele mai mari marci de autobronzante din Marea Britanie, devenind alegerea multor celebritati. Sunt si eu foarte tentata sa folosesc acest produs, datorita particulelor stralucitoare din compozitie. Daca o sa il incerc o sa revin cu impresii :)


Fake Bake Beyond bronze
Cantitate : 125 ml
Pret : 47 lei

Daca va doriti un bronz frumos pentru o seara sau o zi speciala, atunci va recomand autobronzantul de la Fake Bake care se duce dupa prima spalare. Acest produs va confera un bronz frumos si uniform iar cand faceti dus dispare complet :).

Am devenit chiar curioasa in ceea ce priveste produsele Fake Bake care se gasesc intr-o gama larga pe aoro.ro. Putem gasi produse sub forma de spray, creme sau lotiuni. Produsele Fake Bake prezinta si efecte beneficie suplimentare pentru piele : anti-celulita, anti-oxidant, continad extracte din plante naturale :).

Voi ati apelatat la produsele autobronzante?
Daca da, va invit sa imi impartasiti experienta :)


You May Also Like

0 Comments