Search

Care e cea mai eficienta metoda de epilare?

by - duminică, octombrie 12, 2014

Despre epilare am mai scris in cei 4 ani de blogging si asta pentru ca e un subiect de maxim interes in randul femeilor. Metodele de epilare sunt multiple, insa trebuie sa alegem metoda care ni se potriveste. Asa cum o anume nuanta de ruj nu e potrivita pentru orice femeie, asa nici orice metoda de epilare nu se adapteaza nevoilor si stilului de viata al oricarei femei. Spre exemplu x foloseste cu succes crema de epilare, in timp ce y se irita.
Insa inainte de a face o alegere, va recomand sa va documentati asupra metodelor de epilare si sa cunoasteti avantajele si dezavantajele pe care le implica.
Pe baza cunostintelor mele si ale experientelor proprii va vin si eu in ajutor. In acest articol o sa va prezint cele mai comune si totodata cunoscute metode de epilare si o sa subliniez avantajele si dezavantajele fiecareia.

Epilarea cu aparatul de ras este cea mai raspandita si folosita metoda de epilare de cele mai multe dintre femei. Insa singurul avantaj al acestei metode e ca intregul procedeu se executa foarte repede. Insa dezavantajele sunt mai multe : firul de par creste mult mai repede, se indeseste si devine mai aspru. Incerc sa evit pe cat posibil sa apelez la aceasta metoda de epilare, insa o mai folosesc in momentele cand sunt pe graba.

Procedeul de epilare folosind epilatorul dureaza mai mult, insa este mai eficient deoarece smulge firul de par din radacina si acesta creste mult mai rar. Insa un dezavantaj il reprezinta faptul ca unele fire cresc sub piele, ceea ce este inestetic si agreseaza pielea atunci cand incercam sa le scoatem.

Epilarea folosind benzi reci de ceara are acelasi avantaj ca si epilatorul deoarece smulge firul din radacina. Insa procedeul este si mai lung, deoarece trebuie insistat mai mult. Personal nu am gasit benzi reci care sa fie foarte calitative. Pe aceasi portiune trebuia sa insist mai mult ca sa obtin efectele dorite.

Crema de epilat este de asemenea o metoda de epilare rapida, insa personal nu ma prea incanta datorita mirosului pe care nu il suport. Uneori pot aparea si iritatii din cauza acestor creme de aceea evit sa le folosesc.

Ceara traditionala e considerata una dintre cele mai eficiente metode de epilat. Ceara se poate refolosi, deci e si foarte economica. Firele de par incep sa creasca dupa aproximativ 2 saptamani, insa acest procedeu necesita putina atentie. Ceara nu trebuie sa fie foarte fierbinte pentru ca riscati sa ramaneti cu arsuri, insa nici rece deoarece nu e eficienta. Insa putem folosi un kit de epilare cu ceara
care cuprinde stricul necesar pentru o epilare rapida si eficienta.

Aparatul incalzeste ceara si o mentine la temperatura optima pentru epilare, asadar este eliminat riscul de a va arde. Tin minte ca mama se epila mereu cu ceara iar aceste kituri de epilare nu cred ca existau pe atunci iar epilarea era destul de dificila. Trebuia sa puna ceara la topit in cratita, sa aibe grija sa nu se parleasca si sa nu faca prea mare dezastru in jur :))).

Epilatul cu ceara mi se pare cel mai eficient, deoarece in timp firul de par este din ce in ce mai subtire, creste mult mai rar, deci epilarea devine din ce in ce mai usoara. 
Si ma bucur foarte mult de faptul ca putem sa ne cumparam un kit de epilare pe care il folosim acasa, deoarece inainte doar in salon existau.

 Insa daca totusi urati sa va epilati, nu trebuie sa va stresati pentru ca nu e nevoie sa ramaneti paroase pentru restul vietii. Din fericire epilarea definitiva exista iar daca pana acum vi se parea scump sa mergeti la un salon pentru un asemenea procedeu, acum exista aparate pe care le puteti folosi voi acasa. Actioneaza la fel ca cele pe care le gasiti in salon, doar ca acestea sunt special concepute pentru a fi folosite acasa. Au dimensiuni mici, sunt practice si usor de folosit.

Bugetul meu din acest moment nu imi permite inca un astfel de aparat, insa l-am luat in considerare de ceva timp si cu siguranta il voi achizitiona cat mai curand, pentru ca ma numar printre femeile care considera ca epilatul e o povara :)).

Sper ca v-au fost utile informatiile din acest articol si va invit sa raspundeti la intrebarea din titlu pe baza experientelor vostre :)

* Articol scris pentru SuperBlog2014

You May Also Like

0 Comments