Search

Igiena....scutul care ne apara de microbi !

by - miercuri, octombrie 22, 2014

Buna dragelor,
In acest articol o sa abordez o tema de interes general. Mai exact este vorba despre igiena. Cu totii suntem interesati de acest aspect pe care nu l-am abordat pana acum pe blog, insa ma bucur ca am ocazia sa o fac prin intermediul competitiei Super Blog. In prima parte a articolului o sa va vorbesc de igiena la modul general, urmand ca in a doua parte sa va vorbesc din punctul de vedere al unui beauty blogger.

Personal ma supara foarte mult cand vad atatea boli care apar si o mare parte din ele sunt din cauza faptului ca nu ne protejam de microbi. Regula de baza pe care am invatat-o de cand eram mica e sa ma spal pe maini inainte de fiecare masa. Si aplic cu sfintenie aceasta regula, insa nimeni nu mi-a spus cu ce sa ma sterg. O sa spuneti cu prosopul, cu ce altceva? Da, asta faceam si eu inainte, insa am renuntat la acest obicei si acum optez pentru role de prosop hartie.

In foarte multe baruri si restaurante in baie este prezent uscatorul de maini si din ce in ce mai rar gasim prosoape de hartie. Procedeul de uscare a mainilor folosind uscatorul poate fi o alternativa pentru multi dintre voi, dar stiati ca este foarte daunator?
Uscatorul de maini poate fi asociat cu un focar de microbi conform studiilor stiintifice. Cele cu aer rece duc la cresterea microbilor cu pana la 15% iar cele cu aer cald cu 254%. Faptul ca ati dat importanta spalarii mainilor este desfiintat de faptul ca o sa va umpleti la loc de microbi deoarece nu va stergeti pe maini corepunzator.
Cel mai ideal este sa apelam la proapele de hartie care usuca mainile in proportie de 99% in doar 10 secunde, timp in care transferul de germeni nu se poate realiza.

Insa de obicei unde este amplasat un uscator de maini nu se intampla sa gasim si prosoape de hartie. In acest caz nu trebuie sa ramaneti cu mainile ude pentru ca germenii vor reveni. Puteti folosi fara nici o problema hartie igienica.


Acum ca ati inteles cum va puteti proteja de microbi in spatiile publice, haideti sa vedem cum rezolvati aceasta problema acasa. Personal mai folosesc prosopul doar pentru a-mi usca parul. Pentru corp apelez mereu la un halat pufos :). Am renuntat la prosopul de maini de indata ce am aflat cat de periculos poate sa fie si cum devine rapid un focar de microbi. De aceea pentru a-mi sterge mainile dupa ce m-am spalat, folosesc mereu prosoape pliate care sunt eficiente si chiar economice. Insa bineinteles mi se intampla sa raman fara si atunci apelez la hartia igienica. Pentru ca si hartia igienica este importanta va recomand sa va documentati despre producatorii de hartie igienica pentru ca si in acest caz calitatea primeaza. Din fericire avem de unde alege :)
Pentru casa am ales mereu cele mai bune produse de igienie si curatenie pentru ca ne protejeaza de microbi iar sanatatea e pe primul plan pentru mine si pentru familia mea.

Acestea fiind spune trec la partea a doua a articolului in care doresc sa va vorbesc despre importanta igienei din punctul meu de vedere ca beauty blogger. Doresc sa abordez si acest aspect pentru ca foarte multe fete/femei inca folosesc prosopul clasic pentru a se usca pe fata. Acest lucru l-am facut si eu cu mult timp in urma si din propriile experiente va pot spune ca nu e deloc sanatos pentru ten. Indiferent de cat de bune sunt produsele pe care le folositi, odata ce optati sa va stergeti pe fata cu prosopul de bumbac, o gramada de microbi se vor transfera pe ten si va fi creat un mediu excelent pentru aparitia cosurilor si a punctelor negre de care incercati atat de mult sa scapati. Primul pas pentru a scapa de acesti monstruleti e sa renuntati la prosopul de bumbac si sa optati pentru prosoape de hartie. Sunt cele mai igienice si tin la distanta microbii de tenul vostru.
Dupa ce am renuntat la prosopul clasic, o perioada nu imi uscam deloc tenul, ceea ce nu e bine deloc pentru ca microbii se inmultesc mult mai repede in zonele umede. Asadar e absolut necesar sa stergeti apa de pe ten.



Igiena este primul lucru de care trebuie sa va preocupati daca va doriti un ten frumos si curat :) Si trebuie sa va precocupati de acest mai mult decat orice pentru ca igiena e strans legata de sanatate.

Sper ca v-au fost de folos aceste informatii si va invit cu mare drag sa imi spuneti parerea voastra referitor la acest subiect :).
Cat de importanta e igiena pentru voi?

* Articol scris pentru SuperBlog2014


You May Also Like

0 Comments