Search

Televizorul si evolutia lui

by - miercuri, octombrie 15, 2014

Sa ridice mana sus cine poate trai fara televizor?...... Da, asa spuneam si eu...nu pot trai fara televizor. Fara televizor nu e ca si cum m-as priva de apa, de mancare sau de altceva esential supravietuirii, dar face parte din viata mea si probabil si din a vostra. Cand intru in casa primul lucru care sa il fac e sa aprind televizorul.....cand ma culc ultimul lucru e sa sting televizorul. Dar totusi televizorul nu mai e doar un televizor ci a devenit mult mai mult, datorita tehnologiei care avanseaza si avanseaza. Isi mai aduce cineva aminte de televizoarele vechi? Haideti sa aruncam un ochi in trecut si sa vedem cat de mult a evoluat si cum ne ajuta pe noi aceast evolutie.

Isi mai aduce cineva aminte de acest gen de televizor?


Acest gen nu l-am prins nici eu....cred ca era in trend cand era mama tanara. Insa am prins clasicul televizor alb negru cu tub. Televizoare color aveau doar oamenii bogati pe atunci. Pe atunci tot ce puteai sa faci e sa vizualizezi un film, stirile sau ceva desene animate. Se vedea cu pureci, se auzea rau si se strica des. Imi amintesc si acum de tata cum punea ditamai televizorul intr-o patura si mergea la nea Gica sa il repare :))). Cine s-ar fi gandit ca un televizor ar evolua atat? Ca ne putem conecta la internet prin intermediul lui? Ca putem vedea 3D? Pe vremea aia habar nu stiam ce inseamna insa lucrurile au evoluat iar tehnologia ne face viata mai usoara.
Pe vremea televizoarelor alb negru erau in mare trend scrisorile. Comunicam cu o verisoara din alt oras prin scrisori si dura cateva zile pana ajungea scrisoarea la ea si alte cateva zile pana primeam raspuns. Cine s-ar fi gandit ca acele scrisori vor deveni atat de banale ca si acum? In zilele noastre cu doar 2 click-uri ne conectam la internet prin intermediul unui smart TV si putem comunica prin Skype cu orice dorim. Scrisorile au devenit istorie !

Tin minte cat de aiurea se vedeau filmele si cat de grasi pareau toti oamenii in film din cauza televizorului :))). V-ati fi gandit vreodata ca prin intermediul televizoarelor 3D veti simti ca faceti parte din actiunea unui film? Pentru ca mie asa mi se pare cand vizionez un film 3D. Am impresia ca sunt acolo langa actori, ca fac parte din actiune iar imaginile sunt de vis.

Dupa ani de zile in care tehnologia a avansat imaginea de mai sus este inlocuita cu cea de mai jos : 


Televizoarele inteligente confera acum o alta dimensiune divertismentului. Prin intermediul lor puteti descarca o sumedenie de jocuri, puteti instala diverse aplicarii si multe alte lucruri la care nu am visat niciodata.
Sa nu mai pomenesc de design-ul modern pe care il au, pentru ca si aici tehnologia a atins cele mai inalte cote. Televizoarele cu tub era grele, ocupau mult spatiu si nu erau deloc atragatoare ca si design. Ei bine televizoarele smart sunt exact opusul la cele scrise anterior.

Aceste televizoare sunt ravnite de toata lumea si oricine poate avea unul pentru ca sunt usor de gasit. Nici macar nu e nevoie sa va plimbati prin magazine....puteti comanda televizorul de pe internet si il primiti direct acasa. In timp ce scriu aceste randuri ma tot mir cat de mult au evoluat tehnologia si sunt curioasa cu ce o sa ne mai surprinda pe viitor pentru ca sunt sigura ca lucrurile nu se vor opri aici.

Asadar dupa cum spuneam mai sus cu doar cateva click-uri intr-un magazin online va puteti alege televizorul dorit. Un lucru bun e faptul ca aveti de unde alege pentru ca oferta de televizoare este foarte mare si multe dintre ele se afla la reducere. Eu detin un televizor led, care insa nu e smart tv, dar visez la un televizor inteligent pentru ca sunt pasionata de tehnologie deoarece imi face viata mai usoara si imi confera o alta viziune a divertismentului si a timpului liber.
Am zabovit o vreme pe site cautand unul pe care mi l-as dori si m-am oprit la acest televizor
Designul atragator si functiile pe care le are m-au facut sa mi-l doresc. Functia de inregistrare mi se pare extraordinara si prin intermediul ei putem inregistra secventele preferate dintr-un film, o emisiune sau orice altceva ne dorim. Televizorul este certificat pentru lipsa efectului de fluctuatie, oferind imagini 3D mult mai luminoase.
Una dintre aplicatiile care m-a surpins este Clear Voice. Aceasta functie mareste volumul vocilor din filme si emisiuni pentru a le distinge mai bine de sunetul de fundal. Acest lucru mi se pare fascinat si ma duce iar cu gandul la televizoarele vechi. Imi placeau foarte mult filmele romanesti, insa mi se intampla sa nu inteleg prea bine unele secvente in care sunetul de pe fundal acoperea vocile actorilor.


Daca s-ar da timpul inapoi nu cred ca m-as mai putea obisnui fara tehnologia moderna care ne face viata mai usoara.
Cine s-ar fi gandit ca un banal televizor va deveni atat de important pentru voi si va evolua atat de mult?

Voi va mai amintiti de vechile televizoare? V-ati gandit vreodata ca vor evolua atat de mult?

* Articol scris pentru SuperBlog 2014

You May Also Like

0 Comments