Search

Cu sau fara internet?

by - duminică, noiembrie 09, 2014

Astazi sunt pusa in fata unei provocari....trebuie sa imi imaginez cum ar fi viata mea fara internet. Acest lucru ma face sa ma intorc cu gandul la trecut si sa ma intreb daca viata mea era mai buna sau mai rea inainte de explozia tehnlogica. Mi-ar fi greu sa dau un verdict strict pentru ca fiecare perioada are frumusetea ei. Poate peste 20 de ani se vor inventa cine stie ce minunatii iar tehnologia de azi nu va mai avea aceeasi valoare.
Pe cand aveam varsta adolescentei, am avut si primul calculator care era varza rau....in sensul ca avea o placa video de tot rasul, orice poza se vedea foarte pixelata, dura jumate de ora sa se porneasca si aveam spatiu in el pentru cateva poze si cateva melodii. Nestiind prea multe si incercand sa copiez pozele de pe clasicele dischete, stergeam mereu windows-ul pentru ca vedeam eu ca el ocupa mult loc :)). Si uite asa il duceam la reparat saptamanal :). Acum pe piata exista o gama variata de oferte hard disk-uri, astfel incat spatiul insuficient din calculator e istorie acum.

Mie sincer imi place mai mult viata de astazi care e conturata de tehnologie in comparatie cu viata din trecut. Lumea e mult mai deschisa si are acces la mai multe informatii. Insa totusi cred ca am avut o copilarie mai frumoasa fata de copiii din ziua de azi.
Jocurile copilariei au fost frumoase, insa in ziua de azi se poarta Counter Strike. Noi saream coarda pana ne toceam papucii si rupeam haine mamei ca sa ii fac rochite papusii Barbi. Astazi fetitele o imbraca pe Barbi direct pe calcutor prin intermediul jocurilor.


Noi ne strangeam toti si ne jucam "Nu te supara frate". "Monopoly" si multe alte jocuri fascinante. In ziua de azi copiii isi fac selfie cand se intalnesc :)).

Chiar daca eu consider ca tehnologia e un lucru bun pentru ca ne face viata mai usoara, totusi cred ca a furat copilaria si frumusetile care le implica.
Pentru cei care nu stiu cum e viata fara internet ar fi o adevarata provocare sa isi imagineze o zi fara tehnologie.
Insa eu imi aduc aminte cum strabateam magazinele in lung si-n lat pentru gasirea rochiei perfecte. Se lasa cu dureri de picioare si ore pierdute dar era frumos, Astazi doar accesez un magazin online, aleg produsele care imi plac, le pun in cosul virtual si a doua zi primesc produsele la usa. Pe de o parte e un lucru bun pentru ca timpul nu imi mai permite sa strabat magazinele cum o faceam odata, deci tehnologia este utila in era in care toata lumea e grabita.

Imi amintesc ca citeam foarte mult si impreuna cu colegele de la scoala petreceam ore bune in bibiloteca si plecam cu un brat de carti. Astazi s-a depus praful pe cartile din biblioteca si putina lume mai intra aici. Inainte adormeam deseori cu carte pe piept si veioza aprinsa....astazi adorm cu laptopul in brate si castile in urechi :)).

Din punct de vedere al comunicarii inainte era mult mai greu. Erau la moda scrisorile si dura ceva timp pana primeai raspuns. Astazi comunicarea e mai usoara iar domnul Yahoo contribuie la acest lucru. E usor sa aflam mereu ce fac ceilalti, sa contactam pe cine vrem. Oriunde am fi, ne putem conecta cu smartphone-ul la un router wireless si putem admira tot ce misca pe Facebook : reteta noua de sarmale a lui vecinu, selfie-ul in baie al pitzipoancei de pe peste drum si ne mangaiem orgoliul cu like-urile si comentariile pozitive de la persoane pe care nu le cunoastem, dar pe care le consideram prietene ca na....ne comenteaza la toata pozele de pe Facebook....si vai cate like-uri ne-au dat. Mda...

Tehnologia si internetul sunt un drog si daca nu esti atent te captiveaza de tot. Eu sunt una dintre persoanele carora le place sa aiba o viata sociala, sa comunice si uneori sa faca lucruri care nu tin de tehnologie.

Insa daca de maine nu ar mai exista internetul mi-ar fi foarte greu. In primul rand nu as mai putea scrie pe blog....ceea ce mi-ar lipsi enorm.
Nu trebuie sa ma gandesc prea mult daca m-as putea lipsi de tehnologie pentru ca in secunda 2 as spune ca mi-ar fi greu. De exemplu daca plec undeva si imi uit telefonul acasa, imi cade cerul in cap si ii simt lipsa destul de mult.

Deci da, verdictul e clar....ma numar printre persoanele care imbratiseaza tehnologia si nu ar putea trai fara internet. Fac o tragedie atunci cand se intampla sa aibe ceva defectiuni internetul si sa revina peste cateva ore. Pai sa imi spuna cineva ca de maine gata nu mai exista internet as fi distrusa :)). Dar totusi nu uit de viata sociala, nu uit sa comunic, nu uit sa imi condimentez viata cu aspecte care nu au legatura cu tehnologia :).
Insa totusi fara internet viata ar fi mai banala....

Voi cum credeti ca ar fi viata voastra daca de maine nu ati mai avea acees la internet si tehnologie?
* Articol scris pentru SuperBlog 2014

You May Also Like

0 Comments