Search

Dependenta de branza....si o diploma !!

by - miercuri, noiembrie 19, 2014

Mi-am cautat de lucru o perioada buna de timp, dar n-am gasit nimic. Asa ca am stat acasa si am mancat branza....toata ziua ma rasfatam cu fel si fel de sortimente de branza. Da...sunt fan branza. Un fan inrait si in fiecare zi ma gandeam sa explorez aceasta dependenta si sa obtin un job de pe urma ei. Si intr-o zi navigam pe facebook si am vazut pe pagina de facebook Delaco, un anunt prin care
anunta fanii branza ca se cauta promoteri pentru a promova acest aliment in cele mai mari supermarket-uri din tara. Pfff....cand am vazut anuntul mi-am facut imediat un platou cu branza si le-am trimis un mesaj celor de la Delaco prin care le spuneam cat de mult ador branza si ca sunt convinsa ca sunt candidata ideala pentru un job de promoter. S-au declarat incantati ca au gasit o persoana atat de iubitoare de branza si a urmat un interviu scurt pe care l-am trecut fara probleme. A doua zi eram deja in biroul celor de la Delaco si mi se explica ce trebuie facut. M-au costumat corespunzator si cateva ore mai tarziu eram in supermarket si in fata mea erau o gramada de bucatele de branza pentru degustat.
Stiti cum se ilustreaza dolarii in ochii celor din desenele animate? Ei bine mie mi se transformasera pupilele in bucatele de branza.
"Ahhh...cata branza...ce bine arata. Dar stai !!! E pentru degustat, deci am voie sa gust si eu, nu?". Pornind de la acest gand in 15 minute am ras toata branza de pe masa de dezustat. "Pfff...si acum ce ii spun Simonei? Ca am mancat branza? Ar zice ca sunt nebuna....deja am primit branza sa o savurez acasa. Ehh...ma descurc eu cumva".
Presarata de ganduri ma intreptam catre biroul Simonei si incercam sa imi gasesc cuvintele.
D : "Buna Simona. Stiiii....nu mai este branza"
S: "Pai cum asa? Acum jumatate de ora era plina masa de degustat"
D : " Am......."
S : "Ai invitat pe toata lumea sa deguste sortimentele de branza Delaco?"

D : "DA !!! Exact asta am facut. Si sa stii ca lumea e extrem de incantata."
Chipul Simonei stralucea de incantare si deja mi-a promis cateva branzeturi in plus. Am scapat cu basma curata si cu multa branza :)).
Pff....standul s-a golit de vreo 8 ori pe zi si Simona mi l-a umplut de fiecare data....din ce in ce mai incantata. Ma simteam prost ca mananc eu branza si a doua zi am incetat sa mai fac asta.


Asa ca mi-am facut un plan. Voi distinge adevaratii fani branza si doar ei vor avea voie sa dezguste. Nu cum a venit tanti aia ieri cu 3 copii dupa ea si toti isi indesau branza in gura....fara macar sa o savureze. Sa nu mai spun ca au luat 2 bucatele de branza si se jucau cu ele. Ahh....ce urat...nu poti sa faci asta branzeturilor. In calitate de promoter dependent de branza trebuie sa recunosc ca mi-a fost greu sa tin lumea sub control.
Dar iata cum au decurs lucrurile......
Intr-o dimineata vine o bunicuta care vrea sa guste branza : 
" - Ce e asta frumoaso?"
"- E branza doamna ce sa fie? Branza Delaco"
"- Branza De....ce?"
"- Delaco tanti"
"- Si pot sa gust?"
"- Doar daca imi raspundeti la o intrebare : Cat de des consumati branza?"
"- Pai de 2-3 pe luna"
"- Ce????? Afara !!!!!!  Cum de 2-3 ori pe luna? E strigator la cer doamna. Branza e un aliment sanatos si gustos. Trebuie sa o mananci zilnic. Nehhhh....nu pot sa gusti"
Hmmm...ce tupeu pe tanti asta.
Nu ma calmez bine ca spre mine se indreapta o domnisoara pe care se citea ca ii place shaorma la refuz. 
"- Buna ziua ! Pot sa gust o bucatica?"
"- Daca nu sa suparati din ce oras sunteti?"
"- Pitesti....sunt in Bucuresti doar cu ceva treburi"
"- Ahhh....imi pare rau, dar pentru a gusta branza trebuie sa prezentati un buletin de Bucuresti. Dar va recomand shaorma de peste drum".
Ce tupeu pe asta. Auzi la ea....vrea branza. Pai ce e fan? Asta e...s-a dus si ziua asta si abia vreo 2 persoane m-au convins ca vor sa deguste branza. Si nu puteam sa predau standul plin cu branza ca m-ar fi certat Simona asa ca am mancat-o eu. Ce va uitati asa? MERIT BRANZA AIA !!!!! 

Dupa o zi plina de branza, de selectii de fani si tot felul de peripetii, ce a urmat a doua zi a umplut paharul.
Trebuia sa ma prefac ca dau mostre de branza tuturor pentru ca Simona se tot plimba pe acolo cu nu stiu ce treburi. Mi-am calcat pe orgoliul branzesc si le-am zambit tuturor....ba chiar le-am dat si cate o bucatica de branza. Unii mai ca nu au inghitit scobitoarea. Branza se savureaza fratilor !!!!
Vad ca s-au limpezit apele, Simona e in birou, asa ca pot gusta si eu linistita din delicioasele branzeturi.
Si cum eram fascinata de gustul fin al produselor, un pusti a furat o rola de cascaval si a luat-o la fuga. Mi-am luat munca in serios si am luat-o la goana dupa el ca sa recuperez cascavalul. Abia asteptam sa il prind sa ii rup picioarele.
Am cazut pe raftul cu tigai, le-am daramat toate, au cazut si cateva farfurii de pe un raft cand m-am izbit de el si din fuga am daramat si standul de peste al unui alt promoter. Dar...am prins pustiul !!!! Cand ma uit in supermarket totul era un haos...am daramat tot.
In mijlocul haosului se afla Simona care ma privea cam urat. Dar eu doar am aparat branza. Ce mare scofala am facut?

Ajung acasa dupa o zi grea si primesc un colet imens pe care abia l-am dus in casa. Cand il deschid ce-mi vad ochii : BRANZA !!!! De toate felurile....o gramada de branza. Si un plic. Il deschi si gasesc o scrisoare de la Simona :

" Draga Diana,
Esti un promoter bun....dar si cam sarit calul. Apreciem pasiunea pentru branza dar ai intrecut limita. Ne-am uitat pe camerele de supraveghere si nu pot sa cred cata branza ai putut sa mananci. E ok sa gusti din mostre, dar nu sa le mananci pe toate. In plus mostrele de branza erau gratis. Cum ai putut sa ceri bani oamenilor ca sa iti cumperi si mai multa branza? Nu ti-a ajuns cata ai degustat si cata ti-am dat pentru acasa?
Ca sa nu mai spun ca le-ai cerut buletinul ca sa guste branzeturile. Si ce? Copiii nu au voie la branza pentru ca nu o savureaza cum o faci tu? 
Ahhh....si nu pot sa cred ca i-ai dat peste mana directoarei cand a vrut sa guste si ea branza. Da, probabil nu ai stiut ca ea e directoarea si mi s-a plans de atitudinea ta, dar am trecut peste.
Si copilul acela? De ce l-ai intors cu capul in jos ca sa scuipe branza din gura? Parca te vad cum tipai si il scuturai de picioare.
Ca sa nu mai spun ca te-ai apucat sa spui ghicitori si doar cei care raspundeau la ele aveau dreptul la o bucatica de branza....desi nu stiu de unde ai scos ghicitorile ca doar tu stiai raspunsul, deci tu ai mancat toata branza.
Daa...esti un promoter sugubat nu gluma. Si am sesizat ca iti place branza peste masura. Meriti toata branza ce ti-am trimis-o, insa speram ca branza de pe masa de degustat o vor gusta clientii nu tu.
Desi esti un promoter sugubat....prea sugubat as putea spune, meriti diploma pentru cel mai mare fan branza si am placerea sa ti-o inmanez. Poate vei primi si diploma pentru cel mai bun promoter....asta in cazul in care oamenii vor apuca sa guste branza !!!"

Trebuie sa ma laud si sa va arat si diploma, nu?




Hehehe...sunt buna mai ce mai? Am primit si diploma deci sunt buna, nu? Acum va las ca ma duc sa mai mananc niste branza si incepe si serialul dar va invit maine la supermarket sa degustati branza. Dar nu in orice conditii....nu ma iau eu dupa Simona, ca nu stie ce vorbeste.

Asadar maine vor primi o bucatica de branza cei care raspund la aceasta ghicitoare :

"E ora 3 dimineata, suna cineva la usa si te trezesti. Surpriza !! Parintii tai au venit in vizita pentru micul dejun. Ai un borcan cu gem, miere, paine si branza.Ce deschizi prima data? "


Asadar dragii mei fani branza....daca vreti branza sa va aud raspunsul la ghicitoare :)

*Articol scris pentru SuperBlog2014

You May Also Like

0 Comments