Search

Scrisoare de adio....

by - joi, noiembrie 13, 2014

Imi lipsesti atat de mult incat nu stiu sa traiesc fara tine. Mi-ai fost alaturi ani buni iar acum m-ai lasat singura cand imi era mai greu.... Imi amintesc de diminetile frumoase petrecute impreuna, cand erai singurul motiv care ma facea sa parasesc patul cald, pentru ca asa cum bine stii sunt o somnoroasa dimineata. Dar fara tine nu pot sa ma trezesc. Fara tine zilele mele sunt gri.....am devenit irascibila si nervoasa. Toata lumea ma intreaba ce am patit, dar nimeni nu ma intelege. Nimeni nu stie cat de greu imi e fara tine. O sa ma intrebi acum de ce nu te-am inlocuit...oricine ar face asta. Ei bine am incercat....dar nu am reusit. Pur si simplu nu esti tu si fara tine diminetile nu mai sunt la fel. Toate prietenele mele ma invidiau si eu ma simteam excelent.
Mi-ai facut diminetile mai frumoase si serile mai linistite. Mai stii cand veneam rupta de oboseala de la lucru si tu erai singurul care reusea sa ma alinte? Diminetile erau frumoase, serile linistitoare iar weekend-urile de vis.

Pfff....ce greu e acum. La fel de rau ca si mine v-ati simtit si voi cand vi s-a stricat expresorul de cafea? V-as consola si pe voi cu o cafeluta....dar al meu expresor nu mai vrea nicicum sa functioneze. O alternativa ar fi ibricul....dar nu, eu nu stiu sa fac cafea la ibric. Am o prietena care face cea mai buna cafea din lume la ibric, cu spuma si de toate. Nu stiu cum o face....mie nu imi iese. Mie imi iese ba apa chioara, ba prea tare.....insa nu are nici un gust.

Sunt sigura ca printre voi sunt si persoane care ma inteleg. Daca o sa spuneti ca sunt nebuna....am o explicatie scurta : eu nu functionez fara cafea. Dar nu orice cafea....am nevoie de cafea buna, de un aparat care sa prepare o cafea care sa ma rasfete dimineata. Aceasta licoare magica mi-a fost alaturi in cele mai grele clipe. Am facut cunostinta cu ea pe vremea cand inca eram la liceu. Ahh, in cate nopti albe mi-a fost alaturi. Eu, cartea si cafeaua. Aveam nevoie de aceasta licoare sa ma tina treaza, sa ma ajute sa ma concentrez ca sa iau cele mai bune note.


Apoi ce poate fi mai frumos decat o intalnire la o cafea cu prietenele? Uff...cate secrete ascunde licoarea ca daca ar putea vorbi mi-ar crea belele. Apoi imi amintesc de toti oamenii pe care i-am cunoscut la o cafea. S-au legat prietenii pe viata de la o cafea. Cate si mai cate lucruri frumoase s-au intamplat la o cafea !!!!

O cafea este inceputul la orice. Am legat prietenii cu colegii de munca doar pentru ca in pauza de 10 minute savuram impreuna o cafea. Apoi au urmat mai multe cafele, mai multe povesti....si o prietenie frumoasa.

Cafeaua mi-a fost alaturi si in momente grele, nu doar in clipele frumoase in care am legat prietenii sau in momentele in care ma ajuta sa ma trezesc.
Inainte de examenul de bacalaureat am avut multe nopti albe in care doar cafeaua mi-a fost alaturi. A fost greu sa stau treaza dar aceasta licoare m-a ajutat si rezultatele au fost foarte bune :). Insa pe atunci beam cafea la ibric....nu ma incanta, dar imi conferea energie. Cu timpul gusturile mele au devenit mai rafinate sa spun asa si cafeaua la ibric e trecut. Daca as stii sa o prepar poate mi-ar placea.
Dar nu....eu vreau un aparat care sa sa imi prepare licoarea magica de fiecare data cand apas pe buton. Nu stiu cum sunteti voi dar eu dupa ce beau o cafea vad lumea cu alti ochi. Fara cafea nu ai cum sa te intelegi cu mine. Nu functionez si pace.

Pai cum sa nu imi fie dor de expresorul meu drag care s-a decis ca e timpul sa ma paraseasca? M-am saturat de zatul cafelei la ibric.
Si chiar daca prietenia noastra a fost una frumoasa si de durata, dragul meu expresor cred ca e timpul sa te inlocuiesc. Probabil te vei supara cand vei ajunge la gunoi....dar n-am ce face. Am nevoie de un nou prieten care sa imi fie alaturi si cred ca si tu te-ai bucura sa stii ca sunt fericita.

Ba chiar mai mult....vreau sa iti vorbesc despre acest nou prieten ca sa fii sigur ca ma va rasfata asa cum imi place mie. In magazinul MarketOnline.ro imi tot face cu ochiul un expresor de cafea....dar nu am vrut sa il cumpar pana nu imi iau adio de la tine asa cum se cuvine. Si nu vorbesc de orice expresor....vorbesc de un expresor Philips profesional, pe care am avut ocazia sa il intalnesc acum ceva timp. Acum 2 ani am lucrat intr-un supermarket ca promoter alaturi de inca 4 fete. Printre multe altele, una din gagici era promotera la cafea. Si bineinteles ca si noi ne rasfatam cu aceasta licoare minunata si atunci cand ajungeam la lucru, colega ma rasfata cu o cafea. Era absolut delicioasa....avea un gust superb si am mers sa vad ce cafea foloseste. Cand am vazut ca e tot cafeaua pe care o am eu acasa am ramas masca. Pai cum?! Si acasa e buna.....dar nu atat de buna. Si atunci am aflat ca de fapt nu conteaza doar cafeaua ci conteaza foarte mult si expresorul. Masinaria pe care o folosea, e masinaria pe care mi-o doresc si eu acum pentru ca am ramas cu o amintire placuta si tare mi-ar placea sa ma rasfete in fiecare dimineata.

Asadar viitorul meu prieten va fi expresorul Philips Saeco Xsmall.

Pe langa faptul ca mi-ar face diminetile mai frumoase, nu pot sa nu iau in considerare aspectul superb. Arata foarte profesional, e un aparat de dimensiuni mai mici si vaii ce bine ar arata in bucataria mea. Prepara un expresso excelent la simpla apasare a butonului. Nici n-as apuca sa ma spal pe fata si bucataria mi-ar fi invaluita de mireasma de cafea. Si sa vezi atunci prieten vechi cat de invidioase vor fi fetele pe mine.....si cat de mandra voi fi eu :).

Si uite asa se vor duce zilele in care stateam langa aragaz si pazeam ibricul sa nu dea cafeaua in foc. Se vor duce si zilele in care cafeaua dadea in foc pentru ca viitorul meu expresor prieten va avea grija de mine :).

In incheiere iti multumesc pentru toate momentele frumoase si mai putin frumoase in care mi-ai fost alaturi, insa e timpul sa merg mai departe si sunt sigura ca ma vei intelege :).

Dragilor voua va place cafeaua? Ce momente frumoase ati petrecut alaturi de aceasta licoare?
* Articol scris pentru SuperBlog2014

You May Also Like

0 Comments