Search

Viata de beauty blogger dincolo de monitor...

by - duminică, noiembrie 30, 2014

Intrati pe un blog....cititi o postare draguta, pozele sunt misto, lasati un comentariu...sau nu, si treceti mai departe. Dar v-ati intrebat vreodata cate sacrificii poate face un blogger pentru ca postarea respectiva sa ajunga pe blog? Nu stiu daca sacrificiu e cuvantul potrivit, dar alta asociere nu imi trece prin cap :))).



Ca sa intelegeti mai bine de ce spun asta, sa va descriu putin programul meu. In primul rand lucrez in ture de 2 respectiv 3 zile si o zi la lucru inseamna 14-16 ore. Pe langa lucru, fac si genti din reviste, curatenie, mancare, cumparaturi, ma joc cu pisica, ma joc cu sotul....si mai si dorm cand apuc. Am noroc ca mai scriu si la lucru cand am timp.

Ca si blogger de beauty trebuie sa dau multe explicatii sotului : de ce tin flacoanele alea goale sa le pozez, de ce ma uit 15 minute in oglinda sa studiez ce puncte au aparut si care au disparut in cazul in care testez indeaproape o crema de exemplu, de ce sunt asa disperata dupa reduceri, de ce am atatea oje, de ce am atatea rujuri, de ce imi trebuie 100 de produse cand lui ii ajung 2? Si multe alte intrebari. Nu stiu cum sunt ai vostri dar al meu e al naibii de curios si isi baga nasul peste tot. Intr-o vara s-a iritat la degetele de la picioare si fara sa stiu folosea crema mea de fata. Norocul meu ca l-am prins. Reactia a fost ceva de genul "Da' ce are?!". Pe bune, de cand sunt barbatii atat de curiosi?

Trecand peste explicatiile date sotului curios, trec la etapa pozelor. Mereu am incercat sa fac poze cat mai calitative cu un aparat care nu se lauda ca ar fi profesional. In primul rand toate pozele cu blitz ies oribil si ii trebuie lumina naturala ca sa scoata poze acceptabile. Si lumina naturala buna am doar pe balcon. Si balconul e deschis. Si afara e frig. Asa ca atunci cand am poze de facut ma infofolesc toata si dardai de frig minute bune ca sa scot cateva poze bune, care uneori ies iar alteori trebuie sa mai insist si mai inghet de frig. Dar toate astea mi-au demonstrat ca am o imunitate extraordinara, pentru ca nu m-am racit inca :))). Astept sa vina zapada sa fac poze si mai artistice in balcon :)). Da...uneori sunt disperata sa fac poze bune, incat unui produs i-am facut o sedinta foto in congelator :)))). Da, stiu sunt nebuna, dar nu am mai publicat acele poze :))).
Tot la capitolul poze artistice, am incercat sa il includ in poze si pe motanelul Kyky, dar nu sta nazdravanul la pozat. Mai pun produse langa el cand doarme dar se trezeste si pleaca :))).

Uneori pierd si cateva ore bune pentru a scrie un review. Uneori am prea multe de spus si alteori as vrea sa spun...dar desi am idee despre ce vreau sa scriu, nu mi se leaga cuvintele nicicum. In mod normal cand nu am inspiratia necesara, las pe altadata. Decat un articol prost mai bine deloc. Insa in competitia SuperBlog nu am mai avut luxul sa scriu cand am chef. Trebuia sa scriu atunci ca daca nu eram penalizata. Si uite asa sudam tigara dupa tigara, ma uitam la monitor si asteptam sa vina inspiratia. Si ce primeam? Alte priviri ciudate din partea sotului :))). Venea ori nu venea inspiratia, eu trebuia sa scriu. Pana la urma am reusit si sunt mandra sa ma aflu printre finalisti.
Dar sunt asa misto momentele in care pur si simplu ma pun la calculator si am atata inspiratie incat in 15 minute am scris articolul. Degetele aluneca pe tastatura si creierul cloceste idee dupa idee.

Revenind la poze...cred ca ati observat ca am o problema cu asta :)). O vreme vroiam sa postez cat mai multe machiaje pe blog, pana m-am lasat de treaba asta. Oricat de frumos ar fi machiajul aparatul nu vrea sa ii redea frumusetea si pace. Ma saturasem sa nu am ce sa aleg din sute de poze.
Si cu pozatul produselor am o problema. Cand fac poze fara blitz la aparatul meu e mai greu cu focalizarea si daca il misc doar putin poza e in ceata. Si nu observ acest lucru pe aparat. Si vaii ce misto se vad pe ecranul ala mic si cand le scot pe calculator imi vine sa ma iau de cap :)). Si o iau iar de la capat...
Mi s-a intamplat sa imi fac poze la buze pentru a prezenta un ruj pe blog si apoi sa ma trezesc ca mi-a crescut oleaca mustata :))). Ce nu se vede cu ochiul liber are grija aparatul sa scoata in evidenta :)).

In ceea ce priveste ingredientele produselor nu ma declar mare cunoscatoare, dar stiu cat de cat ingredientele de care sa ma feresc, asa ca inainte de a cumpara un produs arunc si un ochi pe lista de ingrediente. Multe produse, multe liste de analizat. Si muuulte priviri ciudate din partea celor din jur care nu inteleg de ce trebuie sa citesc porcaria aia de eticheta. Da, sunt femei care nici macar nu citesc pentru ce tip de ten e destinat X produs, apai sa analizeze lista de ingrediente. Eu sunt nebuna ce sa mai? :))).

Pentru ca nu mi-a iesit cu machiajele am incercat sa axez postarile de pe blog catre review-uri de produse. Asta inseamna ca testez o sumedenie de produse. Si asta mai inseamna ca nu ma pot opri la un singur produs. Daca luna asta am terminat samponul asta oricat de bun ar fi luna viitoare vreau sa il incerc pe celalalt, apoi pe celalalt si tot asa. Tot zic ca recumpar produsele si o fac cam rar pentru ca mereu vreau altul. Pe bune acum....despre ce as mai scrie daca as folosi aceeasi crema de fata, acelasi fond de ten, acelasi sampon etc.? V-as plictisi pana la urma :))).

Si eu nu dorm.....eu visez ce sa scriu :)). Habar nu aveti de cate ori m-am trezit in toiul noptii cu o idee de articol si m-am ridicat din pat si m-am apucat sa astern cuvinte. Pur si simplu uneori nu pot sa adorm pana nu imi expun ideea. Imi e frica ca o pierd peste noapte :)).
PS : nici articolul asta nu a fost clocit in timpul zilei. Noaptea e un bun sfesnic:).

Dupa ce un articol e postat, ma bucur ca un copil mic de fiecare comentariu, de fiecare like primit. Uit ca am stat in frig sa fac pozele, uit ca am scris noaptea, sau printre picatele, uit ca sotul meu ma tachineaza ca tin flacoane goale, cand vad ca voi apreciati postarile cu produse consumate. Cand primesc feedback-ul vostru atunci stiu ca mi-am facut treaba asa cum trebuie si ma bucur ca am reusit sa va transmit o informatie utila :).

Si ahh....nu pot rezista niciunui produs care ma tenteaza. Bine, asta daca imi permite buzunarul :)). Tanjesc dupa nuante de ruj si mi le doresc pe toate.... Parca le vad intr-o postare pe blog :))


Pfff...cand intru intr-un magazin de cosmetice si sunt testere nu mai ai loc sa arunci un ac pe mana mea de swatch-urile pe care le fac :)).

In incheiere vreau sa va povestesc o intamplare hazlie in care tot sotul a fost implicat. Acum mi se pare hazlie,....atunci am facut cu nervii. Tocmai ce in mainile mele ajunsese o pudra translucida Lush. Era intr-o cutie micuta si simpatica....si avea un pret destul de ridicat. Noi ne pregateam sa iesim in oras si era prima data cand incercam pudra. Eu cand ma machiez imi insir produsele peste tot. Si uneori ma machiez in baie pentru ca am lumina mai buna. Si pun produsele unde apuc...de la masina de spalat, la chiuveta...la rezervorul de la WC. Abia asteptam sa testez pudra si sa va scriu despre ea. Dar nu am mai apucat.....sotul meu a folosit toaleta si cand a tras apa a dat peste cutiuta cu pudra care a cazut in WC si dusa a fost :)). Mi-a stricat toata seara si am facut o criza de nervi. Nici macar nu imi atinsese fata o singura data si s-a dus pe apa sambetei...in canalizare. Am suferit dupa ea, dar mi-a fost invatare de minte sa nu mai las produsele pe unde apuc :))).

Cam atat pentru astazi :). Pe viitor o sa scriu si o postare despre colaboratori, pentru ca simt nevoia sa o fac iar uneori lucrurile nu sunt atat de roz pe cat par. Mereu m-am apucat sa scriu postarea cand eram nervoasa si am lasat-o balta pentru ca la nervi spunem multe...prea multe uneori. Si mai sunt cateva teme din jurul blogging-ului pe care vreau sa le abordez, dar despre asta vorbim curand :).


Cu toate astea ma bucura sa am un spatiu al meu, ma bucura fiecare moment pe care il petrec pe blog. E pasiunea mea....sunt eu insumi :)



Va pup si va multumesc pentru sustinere :*

You May Also Like

1 Comments