Search

Apa de Trandafiri vs. Apa de Melisa

by - miercuri, februarie 04, 2015

De ceva timp in rutina mea de ingrijire au aparut 2 produse noi : apa de trandafiri si apa de melisa. Pana acum nu am mai folosit ape florale insa ma declar incantata ca le-am descoperit si cu siguranta nu voi renunta la ele. In continuarea acestui articol o sa va povestesc despre aceste ape, despre beneficiile lor si despre impresia care mi-au lasat-o :).
Cele 2 produse le puteti gasi pe site-ul elemental.eu, alaturi de o gama variata de produse bio, in functie de nevoile pe care le aveti.


Apele florale sunt 100% naturale si sunt obtinute in urma procesului de obtinere a uleiurilor esentiale. In timpul distilarii, aburii se transforma in particule de apa care se imbiba cu particule de ulei esential. Produsul rezultat este un lichid incolor cu un miros asemanator plantei din care a fost distilat. Pot fi folosite ca atare pentru revigorarea si improspatarea tenului sau pot fi combinate cu alte ingrediente la prepararea diverselor produse de ingrijire.

Eu le-am folosit pe post de toner dimineata si seara. Pe langa acest lucru le-am folosit si la prepararea mastii cu argila pe care o ador. Tenul ramane revigorat si hidratat.
O sa va vorbesc separat despre fiecare pentru a intelege proprietatile pe care le au :)


Apa de trandafiri este potrivita pentru toate tipurile de ten , are proprietati antiage, hidrateaza si improspateaza tenul.
Proprietati : antirid, antiage, regenerator pentru orice tip de ten, calmant pentru pielea sensibila sau iritata, improspateaza si da stralucire tenului obosit, lipsit de vitalitate, astringent, tonifiant.
Are un gramaj de 50 ml si costa 11,5 lei.
Apa de trandafiri o folosesc in fiecare dimineata pe post de toner si imi place efectul la nebunie. Are un miros exact ca de trandafiri iar tenul se simte reimprospatat. E ca si cum ai deschide larg geamul si ai trage aerul puternic in piept, savurand prospetimea de afara. Ei cam asa se simte si tenul. Revigorat si fresh. In plus am adaugat cateva picaturi si in crema de fata pe care o folosesc dimineata pentru un plus de prospetime intreaga zi. Am sesizat de asemenea si un efect benefic asupra sebumului care si-a mai revenit la normal. Avand efect astringent este recomandata daca va confruntati cu un ten gras. Eu am sesizat ca zona T nu mai luceste atat de tare, deci secretia de sebum a fost reglata.
E foarte buna apa de trandafiri si intr-adevar are efecte miraculoase pentru ten. Ma bucur ca am descoperit-o si v-o recomand cu drag.

Apa de melisa este potrivita pentru orice tip de piele, in special pentru tenul matur. Are proprietati calmante, antiimflamatorii si netezeste pielea.
Are un gramaj de 100 ml si costa 12,5 lei.
Nu am mai mirosit niciodata melisa si va spun sincer ca la inceput mi s-a parut un miros ciudat. Insa pe parcurs m-am obisnuit cu el si a inceput sa imi placa. Are o mireasma putin mai puternica decat apa de trandafiri.
Si apa de melisa am folosit-o pe post de toner si am utilizat-o la prepararea mastii cu argila. De asemenea am adaugat cateva picaturi in crema de fata pe care o folosesc seara. Imi place rezultatul care il lasa pe tenul meu dupa utilizare. E o apa care hidrateaza si confera luminozitate. A doua zi tenul arata bine si pare odihnit. Am observat ca mi-a uscat micile cosuri pe care le-am avut si intr-un final au disparut. Uniformizeaza nuanta tenului si ajuta la vindecare petelor lasate de cosuri.

Sunt foarte incantata de aceste 2 ape florale si din partea mea primesc nota 10. Intr-adevar sunt un izvor de sanatate si frumusete pentru ten si o sa le includ permanent in rutina mea de ingrijire a tenului.

Sunt foarte curioasa daca voi ati folositi ape florale si ce parere aveti despre ele, asa ca va astept cu drag comentariile :)

You May Also Like

0 Comments