Search

Sustin Campania Nationala de Prevenire a Cancerului de Col Uterin

by - joi, octombrie 01, 2015

Buna dragilor,

Am postat ieri pe pagina de Facebook a blogului o poza cu o bluza turcoaz si cu hasting-urile #poartaturcoaz si #staifaragrija, fara vreo alta mentiune. Astazi vreau sa va spun semnificatia acestei fotografii si sa va transmit cateva informatii utile. 



Poza are rolul de a sustine Campania Nationala de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. JustAd si Clinica Elginmed anunta cea de-a doua editie a Conferintei Nationale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care va avea loc pe 22 octombrie in Bucuresti si va fi transmisa live in Sibiu si Iasi.  

In Romania statisticile au devenit ingrijoratoare, zilnic fiind diagnosticate noua femei iar la fiecare 4 ore o femeie moare din cauza cancerului de col uterin. Simptomele acestei boli nu sunt mereu evidente iar de cele mai multe ori diagnosticul e dat intr-un stadiu mult prea avansat. De aceea, este foarte importanta testarea perioadica in vederea depistarii la timp a celulelor precanceroase.

Proiectul Alege Viata urmareste informarea la un nivel ridicat cu privire la usurinta preventiei in ceea ce priveste virusul HPV si cancerul de col uterin in randul femeilor cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani din Romania. Anul trecut la conferinta au luat parte 400 de femei iar la final de campanie 1000 de vouchere au fost oferite femeilor care au beneficiat de consultatie gratuita. Scopul campaniei a fost implinit si auschimbat putin statisticile Romaniei cu privire la victimele cancerului de col uterin.

Lupta importiva cancerului de col uterin continua si anul acesta si sper ca numarul de participante va fi la fel de mare ca anul trecut. 

E foarte important sa aveti grija de voi si de femeile din viata voastra, mergand periodic la consultatie. Multe dintre noi gandim ca " nu mi se poate intampla mie" , dar numarul ingrijorator de victime a cancerului de col uterin ne spune exact opusul. Ba da, ti se poate intampla si tie, si mie, si mamei tale si oricarei femei din viata ta pe care o iubesti. 

Mi-ar face mare placere sa vin si eu la conferinta, insa din pacate distanta e mare si timpul nu e de partea mea. Dar daca sunteti din Bucuresti ma bazez pe voi ca veti merge, ca veti transmitaeinformatiile mai departe si ca impreuna vom putea sa ridicam un semnal de alarma si numarul victimelor sa scada. 

Conferinta are loc joi, 22 octombrie, iar participantele sunt asteptate incepand cu ora 18:00, la Camera de Comert si Industrie din Bucuresti si la Hotelul Ramada in Iasi si Sibiu. Inscrierile se face aici : http://alegeviata.com/inscrieri/.

Transmitand acest mesaj mai departe si participand la conferinta poate reusim sa salvam multe vieti. Fie ca alegeti sa participati la conferinta sau nu, v-as ramane recunoscatoare daca ati distribui acest articol mai departe. Impactul din social-media e foarte mare si putem ridica cateva semnale de alarma.

Va imbratisez cu mare drag si va doresc multa sanatate !!
Alegeti sa aveti grija de voi :)


You May Also Like

0 Comments