Search

Totul despre lotiunile micelare !

by - luni, decembrie 14, 2015

Daca imi urmariti blogul, deja cred ca v-ati dat seama ca pun foarte mare accent pe produsele pentru ingrijirea tenului si de-a lungul timpului am incercat destul de multe. Uneori si tenul meu e mai capricios, nu ii prieste orice produs si de fiecare data incerc sa ma adaptez cat mai bine la nevoile lui.
Insa oricat de multe produse as folosi, cel mai sfant pas e demachierea tenului iar pentru asta am ales mereu produse blande, bine formulate care sa indeparteze eficient machiajul si microbii de pe ten. Asadar chiar daca folositi cele mai bune creme de fata si seruri, daca nu va demachiati corect, totul e in zadar.

Produsul cel mai indragit de mine pentru demachierea tenului este apa micelara pe care am descoperit-o acum aproximativ 5 ani si de atunci nu imi lipseste niciodata. Prima apa micelara care a aparut si pe care am folosit-o este Bioderma. Apoi treptat majoritatea brandurilor au lansat astfel de produse, unele mi-au placut, altele nu. Preferatele mele sunt Bioderma, Garnier si Nivea. 

Am decis sa scriu un articol cat mai informativ despre apa micelara si ce inseamna mai exact pentru ca desi e pe piata de mult timp, am intalnit si persoane care inca nu stiu la ce anume foloseste si ce e mai exact. 

Ce este apa micelara ? 
Solutia micelara este un produs bland pentru demachierea tenului care este compus din micele (agenti tensioactivi).

Cum actioneaza apa micelara?
Particulele miniscule din compozitia solutiei micelare se formeaza prin contactul intre doua faze neomogene : o picatura de apa in ulei si invers. Micelele actioneaza in profunzimea pielii si in interiorul lor capteaza impuritatile de pe ten, machiajul sau sebumul. In acest mod tenul ramane perfect curat atat la exterior cat si la interior.

Cum se utilizeaza apa micelara?
Se adauga produs pe o discheta demachianta din bumbac si se sterge tenul. Apa micelara este un produs foarte bland si poate fi folosita si pentru demachierea ochilor. Initial acest gen de produs nu nececita clatire, comparativ cu demachiantele crema.

Apele micelare le gasiti in diferite variante in functie de tipul vostru de ten. Solutiile micelare pot inlocui cu succes si lotiunea tonica, pentru ca pe piata exista astfel de produse care ajuta la tratarea cosurilor, a petelor, a tenului deshidratat etc., nemaifiind nevoie de inca un produs cu aceeasi intrebuintare. 

Mai jos o sa va prezint solutiile micelare care mi-au placut cel mai mult dintre toate incercate :



Pe primul loc in preferintele mele se afla lotiunile micelare Bioderma. Sunt disponibile in 4 variante : Sensibio H2O, Sensibio H2O AR, Sebium H2O si Hydrabio H2O. Le-am incercat pe toate si imi plac la fel de mult, sunt blande cu tenul si demachiaza excelent. Insa eu avand tenul gras ma indrept mai mult catre Sebium H2O cu ajutorul caruia tin sub control excesul de sebum. Nu usuca absolut deloc tenul si pot fi folosite cu succes si pentru demachierea ochilor.
Pretul variaza intre 19 lei (100 ml) si 69 lei (500 ml). Un alt lucru pentru care imi plac solutiile micelare Bioderma e faptul ca sunt singurele care se gasesc si in varianta travel size de 100 ml. Fie ca doresti sa incerci produsul sau sa il iei in vacanta cu tine, varianta mini e ideala.


O perioada am folosit doar Bioderma, insa cand produsul Garnier a inceput sa fie foarte laudat, l-am incercat si eu si ma bucur ca am facut-o pentru ca intr-adevar e un produs foarte bun si seamana foarte bine cu Bioderma. De asemenea curata foarte bine tenul, e potrivit pentru tenul sensibil si nu irita ochii. Eu am incercat doar varianta roz dedicata tenului sensibil si mai apoi a aparut si varianta verde dedicata tenului gras, insa din pacate are in compozitie alcohol, ceea nu ajuta tenul ci ii face si mai mult rau. Insa varianta roz e foarte bine formulata, nu are ingrediente daunatoare.
Pretul e aproximativ 27 lei - 400 ml


De cateva luni am incercat si lotiunea micelara Nivea, care de asemenea mi-a facut o impresie buna, fiind un produs eficient si bland cu tenul. Am folosit aceasta apa micelara si pentru demachierea ochilor si nu mi-a provocat nici o iritatie. Zona ochiilor este foarte sensibila, asadar daca un produs e bland cu aceasta zona, inseamna ca e excelent pentru ten si nu il afecteaza.
Pretul e aproximativ 18 lei.

Am mai incercat si alte ape micelare, insa Bioderma, Garnier si Nivea sunt singurele care m-au convins de calitatea si eficacitatea lor. Daca nu ati folosit pana acum apa micelara va recomand cu drag sa o faceti iar recomandarile mele pentru acest gen de produs e Bioderma, Garnier si Nivea.

Eu de cand folosesc apa micelara, am observat si mici schimbari la nivelul tenului care arata mult mai bine si mai sanatos, deoarece acest produs curata in profunzime tenul si porii, prevenind astfel infectiile.

Voi ati folosit apa micelare?
Care sunt preferintele voastre?
Va astept cu drag parerile :*

You May Also Like

0 Comments