Search

Cum am scapat de pielea uscata si descuamarea tenului

by - miercuri, martie 16, 2016

Daca imi urmariti blogul de ceva timp, stiti deja ca am un ten mixt spre gras. Ei bine, prin iarna lucrurile au luat o intorsatura dubioasa si tenul mi s-a uscat extrem de tare. Mi s-a parut ciudat, nu stiam sincer cum sa reactionez si ce sa fac, asa ca am intrebat pe pagina de Facebook a blogului si pe cateva grupuri de beauty si mi s-a recomandat sa folosesc serum-uri, creme hidratante si uleiuri pentru ten. Am incercat tot ce a fost posibil si pentru mine nu a functionat nimic.

O sa va explic mai jos in cateva randuri evolutia tenului in aceea perioada si trauma prin care e trecut pielea in acelasi timp. Desi suna exagerat poate...chiar a fost o trauma. Din pacate nu stiu sa va spun motivul pentru ca nu l-am descoperit nici eu. Insa totul s-a intamplat in iarna, cand a fost o perioada de ger cumplit. Cred ca frigul e un posibil factor si poate ar fi trebuit sa ii confer tenului si mai multa hidratate atunci, decat in mod normal. Asta e...din greseli invatam.

regivero.ro/ 

In prima faza a inceput sa mi se usuce foarte tare pielea din jurul nasului si incet, incet au inceput sa mi se faca mici cojite. Pe zonele respective foloseam o vaselina cosmetica de la Ziaja si zona arata ok, insa tot uscata era si daca intr-o zi nu aplicam vaselina cosmetica, iar mi se faceau cojite. Apoi a inceput sa mi se usuce fruntea foarte tare si aveam si mancarimi. Mi s-a parut foarte ciudat... In aceea perioada, tenul meu nu accepta nici un produs de machiaj. Orice fond de ten as fi folosit, simteam ca imi ia fruntea foc, ma ustura si ma manca ingrozitor. Apoi cojitele si-au facut aparitia si pe frunte, care ma ustura in continuare si aveam mereu senzatia de piele care tine. Nu puteam nici sa ma incrunt de exemplu, pentru ca pur si simplu ma durea. In plus toata pielea era rosie si se vedea cu ochiul liber ca e uscata si iritata.
Am inceput sa folosesc creme foarte hidratante, creme pentru ten uscat si sensibil, diferite uleiuri etc. Nu am folosit deloc machiaj atunci si imi luam crema cu mine peste tot si o tot reaplicam, dar degeaba. Senzatia de usturime si mancarime, era inca prezenta si in fiecare dimineata, eram plina de cojite pe fata, de parca ma ninsese peste noapte. 
Cu exceptia pielii de frunte si din jurul nasului, restul tenului era normal. Insa pielea afectata imi dadea mari batai de cap si o senzatie oribila de disconfort. Eram la un pas sa merg la dermatolog, pentru ca nu gaseam nici un remediu si in cautarile mele pe internet, am dat de unguentul Fluocinolon, produsa chiar la noi in Romania, mai exact in Iasi. Nici nu am stat pe ganduri si am fugit la farmacie sa o cumpar.


Fluocinolon este un unguent, fara miros, care vine ambalat intr-un tub micut si are un gramaj de 18 g. M-a surprins foarte tare pretul in comparatie cu efectele benefice ale produsului. Unguentul costa in jur de 7-8 lei. O nimica toata pentru actiunea extraordinara. 


Are in compotizie si vasilina alba si daca ati folosit vreodata un astfel de produs, si Fluocinolon are cam aceeasi textura doar ca e mai grasa. Inainte de a-l cumpara am folosit vaselina alba Ziaja si desi pe moment imi calma tenul, peste cateva ore nu mai avea nici un efect si nu am avut mari sperante nici de la acest produs, dar am zis ca nu ma costa nimic sa incerc.


Fiind un produs vascos si gras, l-am folosit seara si chiar de a doua zi am inceput sa vad rezultatele. Desi textura sa nu se absoarbe repede in piele, datorita consistentei, in primele zile de utilizare, produsul era absorbit in cateva secunde de pielea de pe frunte si de pe nas. Prima dat am observat ca nu mi se mai cojeste tenul si incet, incet si-a revenit si in aproximativ o saptamana am scapat de mancarimi, usturime, roseata, piele care tine iar tenul meu a revenit la normal, desi nu mai e la fel de gras ca inainte.

Insa am ramas surprinsa de acest unguent. Costa doar 7 lei iar efectele sale m-au impresionat sincer. Daca aveti probleme de acest gen, nu se merita sa investiti in creme de sute de lei, cand exista un astfel de produs. Eu una ma bucur enorm ca l-am gasit si vi-l recomand cu mare drag. Pe internet gasiti mai multe detalii despre alte indicatii terapeutice, insa in nici un caz sa nu il aplicati in zona ochilor, deoarece nu e indicat.
In functie de gravitatea situatiei se stabileste si perioada de utilizare a produsului, dar durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 3 saptamani. 

Am decis sa impart cu voi experienta mea cu tenul uscat, pentru ca unele dintre voi mi-ati spus in comentarii ca ati patit sa aveti tenul gras si apoi sa devina uscat si nu ati mai scapat de pielea uscata. Poate acest produs functioneaza si la voi...merita sa ii dati o sansa :). Tot in aceasta perioada a tenului uscat, am descoperit si o crema pentru ten sensibil de la Balea, care m-a impresionat...e foarte buna si hidratanta si despre ea o sa vorbesc intr-un alt articol.

!!! Acest unguent este indicat uzului dermatologic si nu este un produs dermatocosmetic !!! Are in compozitie corticostereoizi puternici si antibiotic. Mare atentie la utilizarea produsului, deoarece reactiile adverse pot fi puternice si pot da batai de cap. Eu am folosit unguentul doar o saptamana, pentru ca singura mea problema a fost uscarea tenului. Daca problemele voastre sunt mai mari, va recomand sa utilizati unguentul sub supravegherea unui medic. Acest produs, nu e o simpla crema hidratanta pe care o cumparati de la farmacie, va rog sa fiti atente in utilizarea unguentului !!

Daca ati folosit Fluocinolon, va invit sa imi spuneti in comentarii, daca a functionat si pentru voi :)



regivero.ro/

You May Also Like

47 Comments

  1. N-am folosit, dar multumim pentru sugestie. :)
    Sa ai un weekend frumos!
    Xoxo, Victoria

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent sfat!Aceleași simptome,descuamări in jurul nasului si mai rar intre sprâncene.Dermatologul mi-a recomandat Locoid unguent,ceva comprimate pe cale orala...efect zero!Am urmat sfatul dvs. si deja a cincea zi efectua e miraculos cu acest Fluocinolon.Mulțumiri sincere!

    RăspundețiȘtergere
  3. La fel este si la mine..pe nas, la.baza nasului si inspre frunte. .eu care aveam ten mixt gras cu normal...daca funcționează si la mine..iti mulțumesc pana la cer...nu mai suportam sa il mai vad asa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulțumesc pentru aceasta postare....sunt super fericita...în sfârșit am vazut rezultate.. chiar nu se mai cojeste nasula după a 2 a zi...💓💓💓💓

    RăspundețiȘtergere
  5. In primul rand, Diana, iti multumesc foarte mult pentru articol si recomandare. Ma lupt cu pielea extrem de uscata in jurul nasului de peste 5 ani si am incercat foarte multe creme, masti si combinatii de produse.

    Am incercat si acest Fluocinolon, fara prea mult entuziasm sau prea multa speranta. Am mai folosit produse de la Antibiotice Iasi si au fost intodeauna foarte bune. Fluocinolon m-a costat 9 lei.

    Dupa o saptamana, pielea din jurul nasului are aceeasi textura cu restul fetei. Ceea ce inca ma uimeste.

    In concluzie: m-ai ajutat sa scap de un motiv imens de stres si discomfort si iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult Anca ai ca incercat produsul si ca functionat ! Te pup :*

      Ștergere
  6. remediul gasit de mine dupa multi ani in care m am luptat cu pielea decojita din jurul nasului si din alte zone ale fetei datorita tenului f. gras, a dat roade inca din a doua zi si nu mai am nicio problema. Sunt baiat si ma spal pe cap cu head&shoulders, iar intr o seara m am spalat si pe fata, iar ulterior m am dat cu o crema de la plant activ care se gaseste in supermarketuri. Este pe baza de struguri si costa in jur de 7 lei. pur si simplu nu mai am probleme, dupa ani de zile in care am incercat o multime de creme si solutii. Am postat in speranta ca va poate ajuta pe cei care aveti pb asemanatoare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Diana,

      Iti multumesc pentru minunata idee de a folosi acest unguent pe care, de altfel, il cunosc din copilarie, nicioadata nu mi-am imaginat ca este o asemenea minune.
      De 2-3 ani ma chinuiesc cu roseata si descuamarea pielii de pe nas, in jurul nasului si la radacina sprancenelor.
      In ziua in care am dat de postarea ta, am si cumparat unguentul (cu 8 lei) si in aceeasi seara m-am uns pe nas si in jurul nasului si la radacina sprancenelor. Dimineata deja nu mai era pielea descuamata si roseata a inceput sa paleasca. (Aveam deja nasul rosu si cu pustule ca si betivii sau babele de 80-90 de ani!)
      Eu am fost la dermatolog si mi-a spus ca poate fi de la Helicobater pilori dar mi-am facut analizele si nu am. Am folosit si mult laudatul Coupeliac, mie nu mi-a folosit, am dat si cu unguent pe baza de cortizon, nici un rezultat!
      A doua seara m-am uns din nou si minunea s-a psodus! A palit mult roseata, iar de descuamare - nici urma!
      In seara aceasta ma ung din nou, cu speranta ca maine voi avea o mare bucurie!

      Sa ai parte de tot ce-ti doresti in lumea asta, m-ai scapat de un cosmar!!!
      Pusici,

      Ștergere
    2. Multumesc pentru comentariu si ma bucur enorm ca articolul meu ti-a fost de folos !
      Numai bine iti doresc si eu !! Te pup :*

      Ștergere
    3. Diana eu am decat pe frunte...fac si in cap coji dar pe frunte am asa pielea uscata si fac coji si lipicioase simt cand dau cu mana ca este o suprafata aspra si nush daca ma ajuta flocinolon

      Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut! am si eu problema cu tenul uscat! la mine esti cam de tot corpul inclusiv si in cap! am pielea uscata si mi se cojeste :(! am incercat tot felul de creme dar in zadar! fluocinolon folosesc de cand sunt mic ,dar imi dau doar pe fata! Trebuie sa ajung la un dermatotlog sa iau un tratement ceva nu? Help me please! Da, fluocinolon este chiar foarte bun si ajuta pielea! am observat si eu asta, dar din pacate la mine se pare ca e mai grav!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca ai capatat toleranta la antibiotic, incearca sa faci pauza de la tratamnte si sa te dai cu ulei de cocos raw nehidrogenat. Te poti da si pe cap/par cu o ora inainte sa faci dus. Pe fata il aplici seara si te masezi, chiar daca nu se asoarbe imediat, il poti lasa pe fata si in cateva ore se absoarbe singur. Problema se amelioreaza si cred ca dispare daca continui o perioada mai lunga de timp. Incearca sa folosesti doar cosmetice naturale si sa nu te speli pe fata cu sapun ci doar cu aparece/calduta, sau daca este necesar, doar sapun natural. Foloseste prosoape separate pentru cap/fata si spala-le la 90 de grade destul de des. Numai bine, sa-mi dai de veste daca functioneaza :)

      Ștergere
    2. @unknown
      Este o micoza, faceti fungigrama.

      Ștergere
  10. Am sa incerc si eu maine crema!!!Ma chinui si eu cu iritația asta!!!Am pe langa nas deasupra sprancenei(culmea doar una:) ) intre sprancene mai fac:)si mai nou mi se duce pana pe obraz de la nas sau barbie!:)Am incercat de la hidrocortizon care il folosisem fara pauza 1an si ceva si mi a facut mai mult rau decat bine dupa oprire:)pana la Kelual Ds,care ma ajuta dupa cateva aplicări sa scap de roșeața desii daca nu ma dau cateva zile iar apare si cand e roșeața mai gravă sa zic asa,ma ustura de numa la crema asta!merg la tratament facial odata pe luna,pielea mult mai fina dupa,cu roșeața specifica problemei care trece a doua zi(ca nu am voie crema 24de ore de la tratament cica:) Anyway mi s'a zis ca e asa din cauza ca nu beau lichide;beau un pahar de apa pe zi maxim (my bad):) hidratez tenu cu ulei de masline dar roșeața nu trece sau usturimile:) sper sa dea roade crema ca nu mai pot cu fata asta!!Intrebare:o folosesc cateva zile/sapt si dupa fac pauza si mentin hidratarea sau cum?Multumesc ����

    RăspundețiȘtergere
  11. Un factor important in evolutia acestei boli este stresul.Acesta este si motivul pt. care uscaciunea pielii revine de cele mai multe ori. Trebuie cumva mers in paralel cu cremele si o cale de armonizare a ta,una care ti se potriveste.

    RăspundețiȘtergere
  12. O sa încerc si eu...sper sa ma ajute. Cum trebuie aplicata, si pentru cât timp?

    RăspundețiȘtergere
  13. Apreciez ca ai precizat ca are corticosteroizi puternici, dar cred ca ar fi trebuit sa precizezi de la inceput ca nu este un produs de folosit asa dupa ureche. Practic, daca folosesti aceasta crema mai mult timp, pielea ta va deveni dependenta de el si daca incetezi sa il folosesti vei avea niste reactii foarte urate. Iar, daca devii dependenta de el si il folosesti mereu, va produce niste schimbari hormonale care pot duce la edeme si chiar diabet zaharat. O spun, pentru ca multa lume s-ar putea entuziasma si crede ca au gasit vreo crema minune si vor face exces de ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca citeati tot, nu mai scriati acest comentariu, dar nu ati citit.

      Ștergere
  14. Iti multumesc Diana pt acest articol eu lucrez in Italia si am avut si eu problema asta.Am fost la farmacie si mi-a dat tot felul de creme dar imi trecea pe moment si dupa cateva zile se decojea si mai rau.Am observat ca toate cremele ce mi le-au dat nu contineau cortizon si cred ca din cauza asta nu-mi trecea.Intr-o zi am dat de aceasta postare am mers la farmacie,nu avea fluocinolon dar mi-a dat exact ce contine el.Se cheama Menaderm.Sunt fff bucuros ca am scapat de aceasta problema.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Iti multumesc si eu pt aceasta recomandare.Eu lucrez in Italia am fost la farmacie mi-au dat cateva creme dar imi trecea doar pt cateva zile.Am citit aici si ma-m gandit sa probez si fluocinolon dar la farmacie nu aveau.Dar din fericire le-am aratat ce contine fluocinolon si mi-au dat exact la fel doar ca se cheama Menaderm.Mi-a trecut va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  17. acest unguent e foarte bun cam la orice , la o rana la un herpes la orice

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna ziua,am fost recent la dermatolog si mi-a recomandat o crema Skinoren Gel,care imi usuca foarta tare pielea de pe fata,si mi se descumeaza mereu,nu stiu ce sa mai fac.Credeti ca daca m-as da cu Fluocinolon dimineata si as lasa-o toata ziua pe fata ar avea efect? fiindca seara trebuie sa ma dau cu Skinoren si nu stiu cum sa procedez.

    RăspundețiȘtergere
  19. M-am dat cu acest unguent iar petele de pe frunte s-au accentuat si senzatia de mancarime este mai puternica decat inainte...

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna ziua. Am folosit acest produs in urma citirii articolului dvs si am fost surprinsa sa constat inca din a doua zi de folosinta ca pielea mea si-a revenit la normal. Sunt foarte multumita de acest produs si am tinut sa va multumesc pentru articolul publicat. In cazul meu, acest produs chiar a functionat. Sincer, va multumesc foarte mult. La o buna reauzire! Numai bine si va doresc un ten fara probleme! Elena

    RăspundețiȘtergere
  21. Iti multumesc din inima! Fara tine nu stiam cu ce sa mi mai dau asta am patit si eu acum 2 zile m am trezit deodata cu fata super uscata si deshidratata, dar cu acest unguent am scapat,multumesc inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  22. Bună, de cate ori trebuie sa aplic unguentul pe fata?

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna ce imi recomadati si mie pentru fata este foarte uscat si dupa ce ma spal pe fata simpt ca se strange pielea..off pentru prima oara am aceasta problema sper sa ii gasesc solutia multumesc

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest unguent este incredibil ! Deja vad efectele in 2 zile...de abia astept sa vad cum este la sfarsitjl saptamanii

    RăspundețiȘtergere
  25. Aceasta crema provoaca dependenta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Bună seara. Eu am avut tenul mereu mixt spre gras, dar brusc m am trezit cu tenul super uscat. În seara asta am cumpărat crema . Abea aștept dimineața sa vad rezultaul. Mulțumesc mult pentru postare.

    RăspundețiȘtergere
  27. am folosit si eu si dupa 2 zile deja se vad rezultate nu mai sunt rosie pe fata , roseata fiind in jurul nasului si un pic pe frunte si ma demachez cu demachiant pentru copii .

    RăspundețiȘtergere
  28. Numele produsului mi-e cunoscut semn ca m-o fi tratat vreodata mama cu el, dar nu-mi mai amintesc afectiunea.

    RăspundețiȘtergere
  29. Mersi ptr sugestie aceleasi cojite am si eu

    RăspundețiȘtergere
  30. Stiam de acest produs dar nu m am gândit la el, o să-l folosesc si eu sa vad ce rezultate obțin, mersi frumos

    RăspundețiȘtergere
  31. Mulțumesc pentru sugestie!
    Acum am început sa îl folosesc, sper sa ma ajute pentru ca nu mai suport cojitele!!!
    La mine a fost provocat, cred eu, de la acid hialuronic. Se găsește în aproape toate produsele, poate și eu am exagerat folosind seruri, creme, măști, toate cu acid hialuronic. Aveam ten mixt spre gras iar acum plin de cojite pe frunte, în jurul nasului și barba. Soțul meu glumea ca nah..., asa e de la o vârstă, începi sa te usuci 😆!
    Mulțumesc pentru sugestie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu are nici o legatura cu acidul hialuronic. Acesta e un ingredient umectant, care nu face decat sa atraga apa in celulele pielii.

      Posibil sa fie vorba de o deshidratare.

      Ștergere