Search

Avatanjele si dezavantajele de a fi beauty blogger

by - marți, iunie 21, 2016



Buna fete dragi,

Ana-Maria de la BeautyBarometer a lansat o noua provocare pentru beauty bloggeri si ne-a invitat sa scriem pe blog care consideram noi ca sunt avantajele si dezavantajele de a fi beauty blogger. Recunosc ca sunt tentata si de premiul superb pe care il pune la bataie, insa si subiectul mi s-a parut interesant si am zis sa ma inscriu. Astept cu nerabdare sa citesc si articolele celorlalte participante pentru ca mi se pare un subiect bine ales.

Eu scriu pe blog cam de 5 ani de zile, deci in acest timp m-am lovit si de chestii urate care uneori m-au facut sa vreau sa renunt, insa au venit si momente frumoase care m-au ajutat sa merg mai departe. Cand m-am apucat eu de blogging nu prea citeam bloguri, deci nu apucasem sa spun inca ca e foarte usor sa faci asta. Insa sunt sigura ca in lumea asta sunt o gramada de persoane care au impresia ca blogging-ul e usor, mai ales cand e din pasiune. Tie iti ia cinci minute sa citesti un articol, mie imi ia 50 de minute sa il scriu si alte doua ore pentru a face poze si a edita. Nu o lungesc mai mult si va descriu mai jos pe larg avantajele si dezavantajele acestui hobby.

Avantajele de a fi beauty blogger 

- In ceea ce ma priveste pe mine, consider ca cel mai mare avantaj de a fi beauty blogger e comunitatea creata in jurul acestui blog. Chiar si acum dupa 5 ani de cand scriu aici, ma bucur pentru fiecare comentariu, fiecare like pe Facebook, fiecare mail pe care il primesc in care primesc multumiri pentru ca v-am ajutat cu alegerea unui produs, tratarea unei afectiuni etc. E frumos sa vad ca oamenii imi apreciaza munca si au incredere in mine . Din punctul meu de vedere lucrul asta e cel mai important cand ai un blog : comunitatea creata in jurul lui.

- Si press kit-urile si produsele pentru testare sunt un avantaj de a fi beauty blogger, deoarece uneori am ocazia sa incerc produse care inca nu au aparut pe piata. Bineinteles primirea unui produs pentru testare vine la pachet cu datoria de a raspandi informatia mai departe. 

- Prin intermediul blogului am cunoscut o gramada de branduri pe care pana acum nu auzisem. Am ramas de atunci fidela multor branduri prin intermediul unei colaborari. De exemplu acum vreo 4 ani am primit o apa micelara Bioderma si de atunci nu am putut sa ma mai despart de ea. Incet am testat si alte produse noi de la ei si in prezent e brandul meu preferat de dermatocosmetice. 

- De cand am acest blog am inceput sa ma informez mai mult despre ingrijire, sa invat ingredientele din cosmetice care nu sunt bune si sa imi construiesc o rutina de ingrijire ideala pentru cerintele tenului meu. Pentru a sustine informativ un blog de beauty e nevoie in permanenta de informatie. Si mereu am facut cercetari pentru a construi articole cat mai complexe care sa raspunda la cat mai multe intrebari despre un produs si bineinteles aceasta informatie a fost asimilata si de mine si ma bucur tare mult.

- Blogul de beauty ma ajuta sa fiu mereu in tema cu noile produse lansata si noile tendinte cu privire la machiaj. De cand ma stiu am fost o devoratoare de noutati si produse cosmetice, insa de cand am blogul, am acces mai usor la informatie, primesc mailuri in care sunt instiintata de noile produse lansate sau am mai pare spor la cautat noi informatii pentru a le rapandi mai departe catre voi.

Dezavantajele de a fi beauty blogger

- In ceea ce ma priveste pe mine, timpul e piedica care sta intre mine si blog si prin urmare cel mai mare dezavantaj. Pentru ca am un job full time si alte lucruri de facut pe langa, timpul e tare pretios pentru mine si cred ca asta se si vede pentru ca am avut perioade in care am mai lipsit de pe blog, chiar daca mi-as fi dorit sa scriu, timpul mi-a stat in cale. Si nu e nevoie doar de timp pentru a scrie ci si pentru a realiza fotografiile, pentru a raspunde la mailuri, la comentarii etc.

- Chiar daca dintr-un blog de beauty nu se prea castiga bani, e nevoie de bani ca sa il intretii. In primul rand aici ma refer la produse cosmetice si de machiaj. In mod normal le-as cumpara oricum, dar parca de cand am blogul, am inceput sa bag mai des mana in portofel si sa cumpar diverse produse. Curiozitatea de a le incerca si dorinta de a vi le prezenta si voua sunt cele doua motive. Pe langa produse, e nevoie de un aparat foto bunicel si pe parcurs de un domeniu, daca va doriti mai mult de la blog. Eu anul asta am inceput sa iau lucrurile putin mai in serios si am achizitionat un aparat foto profesional si un domeniu. Si mai urmeaza si altele...deci e nevoie de ceva banuti pentru a intretine un blog de beauty.

- Daca iti place sa scrii e bine. Insa daca nu stapanesti bine arta fotografiei in lumea de beauty blogging nu e asa usor. Mie imi place sa scriu, dar in partea cu fotografiile mai am de lucrat. Degeaba am un aparat profesional in brate, daca nu il folosesc bine. Cand lumea intra pe un blog de beauty, pe langa informatia dintr-un articol. atrag foarte mult fotografiile, care trebuie facute clar si intr-un ambient cat mai placut. Si de aici urmeaza iar alte cercetari si timp pentru realizarea fotografiilor.

- Blogging-ul de beauty a ajuns la un nivel destul de mare in Romania, sunt o gramada de bloguri si e greu sa te mentii, sa nu te pierzi in cireada. E nevoie de creativitate, e nevoie ca lumea sa gaseasca mereu ceva nou pe blog, sa iti pui amprenta intr-un mod cat mai placut ca lumea sa te tina minte si sa te caute. Si uneori si asta cu creativitatea e obositoare. Dar trebuie :D

- Chiar daca din afara lumea asta a blogging-ului pare a fi mai frumoasa, cand faci parte din ea e nevoie si de nervi de otel. De ce? Pentru ca uneori primesc mailuri de colaborari de ma infunda rasul sau imi vine sa imi smulg parul din cap de nervi :))). Din pacate in Romania nu s-a ajuns la nivelul in care un brand sa aprecieze cu adevarat munca unui blogger si sa il sustina. Aici majoritatea vor sa scriem aproape gratis si uneori pretentiile sunt mari comparativ cu ce se ofera. Da, am si am avut si colaborari bune, insa balanta nu e tocmai la mijloc. De exemplu de curand am primit o oferta de colaborare in care in schimbul a doua articole mi se oferea un voucher de 8% reducere pe site. Produsele de pe site erau destul de scumpe, majoritatea treceau de 100 lei. Deci pe scurt pentru doua articole, imi dau 8 lei reducere pentru o comanda pe site. Inainte i-as fi facut cu ou si cu otet...acum am ajuns sa fiu zen si consider ca nu merita sa imi bat capul.

- Eu sunt dintr-o zona in care nu se organizeaza evenimente de beauty, deci nu am participat la niciunul. Insa daca observati cam aceleasi bloggerite merg la evenimente. De ce? Din doua motive : fie sunt PR, fie sunt prietene cu cineva din PR. Da...si in blogosfera de beauty se merge pe "pile". Poate nu in toate cazurile, insa in 97% da. Asadar, daca esti o bloggerita din Bucuresti si nu ai fost invitata la evenimente, nu e din cauza ca nu esti buna in ceea ce faci. E pentru ca nu ai cunostiinte unde trebuie.

Si cam asta e tot :D. Nu am stat sa numar cate avantaje si dezavantaje sa scriu...am notat ce am considerat eu ca e mai important. Daca e cazul poate la un moment dat o sa fac partea a doua a acestui articol :). Daca sunteti pe cale sa deschideti un blog de beauty e bine sa puneti in balanta avantajele si dezavantajele, insa daca totul e din pasiune, va asigur ca o sa vi se pare usor. Trebuie doar sa dati ce aveti mai bun din voi iar daca va pot fi de folos cu orice fel de informatie, ma puteti contacta oricand si va raspund cu mare drag :)

You May Also Like

12 Comments

  1. Ca in orice domeniu si in orice lucru, exista avantaje si dezavantaje. Pana la urma, cred ca trebuie sa ne urmam cursul si sa nu renuntam la pasiunea aceasta! Este frumos, insa nimeni nu a zis ca e usor. Ba eu chiar credeam: ce poate fi asa greu sa scrii cateva cuvinte despre un produs si sa faci cateva poze?! Well....se pare ca este, mai ales cand ai si un job normal, lucrurile se complica. Cu siguranta cresti iar daca ai acele "cunostinte" pe care le-ai mentionat, totul va fi si mai usor. Dar pana la urma, toate am fost acolo, jos...toate am inceput de jos si fiecare a crescut cum a putut si in functie de impactul pe care l-a avut!
    te pup si succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa e...pasiunea se intretine mai greu cand e la mijloc si un job full time, insa cumva reusim sa imbinam placutul cu obligatiile din viata de zi cu zi si totul pare mai usor.
      Eu niciodata nu am cautat sa am "cunostiinte" pentru a beneficia de anumite lucruri. Nu fac asta nici in viata reala si nici in viata virtuala. E doar o calitate de-a mea...sau in unele cazuri poate un defect, dar ma simt bine asa :)
      Te pup si eu si mult succes si tie :*

      Ștergere
  2. Ai mare dreptate! Dar te-ai descurcat bine! :-)

    http://strumfette.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie un blog de beauty mi se pare o treaba grea doar atunci cand nu e facuta din pasiune. Sa fi blogger in general e mult mai simplu, mai ales pentru mine care nu ma pricep sa ma machiez ca la carte, nu am multi bani de investit in cosmetice si nu ma pasioneaza fotografia. Tu in schimb faci o treaba minunata si te apreciez enorm pentru articolele tale care ma ajuta sa gasesc cate un produs potrivit pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da..un blog de beauty implica multe lucruri, insa daca e pasiune e usor. Nici noi bloggerii de beauty sa stii ca nu ne machiem mereu ca la carte, mai avem si zile mai proaste si mereu avem si noi cate ceva de invatat despre ingrijire sau machiaj :). E bine ca ne place sa scriem si transmitem informatia mai departe.
      Ma bucur ca ai gasit ajutor in articolele mele si pentru orice intrebare sau sfat iti stau la dispozitie :*

      Ștergere
  4. La Cons, ultimul paragraf . . .damn girl! On point! :)))) Si ar mai fi cateva lucruri de zis, dar cred ca ai fost tu prea draguta ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar mai fi multe de spus...poate o sa fac partea a doua la un moment dat si mai aduc completari :D

      Ștergere
  5. Eu cred ca pasiunea conteaza cel mai mult in blogging, indiferent daca e blog de frumusete, moda, sau orice alt topic. :)
    Xoxo, Victoria

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Categoric pasiunea e pe primul loc. Nu poti fi bun la ceva daca nu iti place ceea ce faci..
      Te pup !

      Ștergere
  6. Multumesc, Diana, apreciez sinceritatea ta si sunt complet de acord cu tine ca trebuie sa investesti in blog pana cand apare si monetizarea....adica efectele ei. Totusi, un blog se incepe din pasiune, asta este deja evident. Dar da, astepti si acel moment cand companiile sa aprecieze munca ta. Ca in orice domeniu unde imaginea conteaza, intotdeauna vor fi criterii discutabile, ca tot vorbeai de PR-i si evenimente, sunt si oameni mai influentabili sau mai putin, ca in orice domeniu, bafta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles pasiunea e pe primul loc. Fara ea, nu faci nimic... Multi si-au deschis blog doar cu scopul de a-l monetiza fara vreo pasiune pentru scris si nu au rezistat mult.
      Multumesc pentru comentariu :*

      Ștergere