Search

10 chestii ciudate despre mine

by - miercuri, octombrie 05, 2016


Cred ca fiecare dintre noi are obiceiuri/tabieturi ciudate, nu? Cam asa se intampla si in cazul meu si m-am gandit sa va prezint 10 chestii ciudate despre mine. Nu stiu cand s-au dezvoltat obiceiurile astea, dar fac parte din mine si uneori chiar ma amuza, alteori nici nu imi dau seama ca sunt obiceiuri ciudate si mie mi se par chiar normale :)).

1. Nu pot sa ma spal pe fata, daca nu ma spal pe maini intai. Pana la urma e mai igienic, ma asigur ca mainile imi sunt curate inainte de a-mi spala fata, desi si pentru ten folosesc un gel de curatare care in mod logic m-ar scapa si de bacteriile de pe maini. Dar asa m-am obisnuit de mult timp si niciodata nu ma abat de la regula...nu se intampla sa uit.

2. Nu pot sa beau cafea dintr-o ceasca urata. Evident, urata in viziunea mea. Mereu am avut o slabiciune pentru pahare si cani si nu pot sa consum nici un lichid daca nu imi place cana/paharul din care il consum. Oricat de buna ar fi cafeaua de exemplu, mi-e greu sa o beau daca nu imi place cana.

3. Sunt extrem de dezordonata, dar imi place ordinea. Traiesc intr-un ritm foarte alert...vin acasa, ma schimb, plec iar, fac curatenie uneori seara, alteori dimineata, iar vin, iar fug si tot asa. Si ma chinui din rasputeri sa pastrez ordinea, dar imi iese o zi, ca a doua zi sa fie iar haos. Cu toate astea am o mare obsesie pentru ordine si ori de cate ori prind cateva ore libere fac ordine. Imi place ca fiecare lucru sa fie la locul lui si sa gasesc metode utile de organizare. Cel mai greu e cu ordinea in dulap. Grupez hainele pe culori, pe tip de imbracaminte, pe cate si mai cate si intr-o saptamana iar e haos si o iau de la capat.

4. Nu suport sa imi atinga cineva unghiile de la picioare. Uneori il mai rog pe sotu' sa imi faca masaj la picioare, dar daca imi atinge cumva unghiile mi se ridica tot parul pe mine. Nici eu nu sunt foarte confortabila cand imi ating unghiile de picioare si taiatul unghiilor nu e chiar cea mai placuta activitate, dar de nevoie o fac. Nu mi-as face niciodata pedichiura la salon.

5. Cand stiu ca ies undeva deja imi fac in cap tinuta pe care urmeaza sa o port. Si stau linistita si relaxata cu gandul ca am scapat de holbatul in gol in dulap nestiind cu ce sa ma imbrac. Dar nu se prea intampla asta, pentru ca odata ce imbrac tinuta nu imi place cum imi vine, ma enervez, probez jumate' din hainele din dulap, nu imi place nimic si dupa jumatate de ora de probat si crize de nervi, ajung la concluzia ca tot tinuta initiala e ok. 

6. Nu pot sa adorm decat cu castile in urechi...si neaparat sa ruleze un serial. In fiecare seara laptopul e pe noptiera, ma uit la serial si cand simt ca ma ia somnul pur si simplu inchid ochii. Alteori nici nu stiu cand adorm. Si nu ma deranjeaza deloc sonorul din casti. Se aude intr-una pana se termina bateria la laptop si se inchide. Oricat as fi de obosita, nu pot sa adorm fara casti in urechi...nu pot sa dorm in liniste.

7. Cand trebuie sa merg la servici, abia ma ridic din pat dimineata si as da orice sa mai dorm macar putin. Cand sunt libera ma trezesc dimineata, fara alarma, fara nimic si ma simt fresh. Ciudat, nu?

8. Daca stau mai mult de o zi in casa, o iau razna :D. Sunt anumite persoane care pot sta inchise intre 4 pereti si o saptamana. Dar neh...eu nu pot. Mereu cand sunt obosita spun ca weekend-ul asta stau in casa. In prima zi e ok, imi incarc bateriile, dar a doua zi dimineata nu mai am stare, ma plictisesc, ma enervez ca sunt plictisita si trebuie sa ies la un film, la un suc, la orice si oriunde. Numai sa ies.

9. Nu pot sa ma machiez intr-un loc. Cand ma apuc de machiaj, trec pe la toate oglinzile din casa. Din baie, in gol, in dormitor, intr-o oglinda mica langa geam. Cam peste tot unde am acces la o oglinda. In hol ma dau cu fond de ten, cu pudra in baie si tot asa. Uneori ma infunda rasul cand ma apuc sa ma machiez in baie si ma trezesc in hol :)).

10. Nu suport sa fac curatenie dupa ce am facut baie. O cada plina cu apa plina cu apa fierbinte, masca in par, masca pe fata...asta e relaxare pentru mine si pe anotimpul rece ma rasfat destul de mult. Si imi place sa ma simt in continuare rasfatata si dupa ce am iesit din cada. Se duce tot pe apa sambetei daca dupa baie ma apuc sa dau cu aspiratorul. Cand ma bag in cada, tot in casa trebuie sa fie la locul lui si sa fie curatenie. 


Va invit sa imi spuneti si voi in comentarii ce obiceiuri ciudate aveti si daca aveti blog, poate chiar veti scrie si voi o postare de genul :*

You May Also Like

18 Comments

  1. :)) nici eu nu concep sa ma spal pe fata fara sa ma spal pe maini
    eu nu pot sa adorm fara tv-ul aprins, nu sa ma uit la el, dar sa fie un joc de lumina slaba pe ,, fundal" si sonorul la minim.
    de cand stau cu prietenul meu, l-am facut si pe el sa fie la fel desi inainte nici nu deschidea tv-ul :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu inainte tot cu tv-ul aprins dormeam, dar preferintele mele nu au coincis cu ale sotului si nu am reusit sa ajungem la un numitor comun :)) Atunci am decis ca avem nevoie de un laptop pentru linistea familiei :)))

      Ștergere
  2. Seara buna Dia....chestia cu spalatul pe maini inainte de fata o am si eu.Eu am alte ciudatenii cum ar fi:1.dimineata cand plec la serviciu nu ies pe usa pina nu ma mangaie mama pe cap ca pe copiii mici,iar cand ajung afara invariabil trebuie sa ne facem cu mina;2.nu fac chestii ffff importante in alte zile ale saptaminii decat martea(sunt nascuta martea si e ziua cand imi merge cel mai bine);3.nu calc pe capacele de canal decat daca au 4gauri...daca sunt mai multe gauri le ocolesc;4.la serviciu cand aparatele mele fac pe nebunwle si nu functioneaza cum trebuie le cert si culmea coincidentei ma asculta tot timpul(verificat de 20 de ani );5.nu imi dau inelele jis de degete decat in week-end....fereasca sfantul sa uit sa mi le pun ca intru in panica de parca as fi dezbracata;6.port la gat un lantisor pe care am medalion cu Sf.Anton(patronul numelui meu Anroaneta),un ochisor antideochi,o cruciulita si un purcelus dolofan...nu le dau jos niciodata...poate doar sa schimb lantisoeul ca ma mai apuca din cand in cand.Cam adtea sunt in mare maniile mele....poate daca as mai reflecta as mai gasi :))).O seara dragalasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha :))) M-a amuzat comentariul tau. Ai si tu o gramada de chestii...ciudate pentru altii, normale pentru tine, nu-i asa? Pana la urma urmei chestiile astea ciudate ne fac sa fim unici si eu zic ca e ok :).
      Eu nu imi dau niciodata inele jos de pe degete decat atunci cand ma vopsesc...si la fel ca si tine mi se pare ciudate ca si cum as fi dezbracata :)))
      Te pup :*

      Ștergere
  3. Sa stii ca nu sunt chiar atat de ciudate lucrurile pe care le-ai spus despre tine. Si altii se regasesc in ele, hi hi. :D
    Clar, inainte sa ma spal pe fata, imi spal mainile, uneori chiar cu gelul de curatare pe care urmeaza sa il folosesc.
    7 se aplica la mine, doar ca la mine e legat de mersul la faculta. Horror! :))
    Eu am o ceasca albastra din care imi beau cafeaua si tot timpul o caut pe ea cand vreau sa beau, altfel parca ceva nu e in regula si nu mai are aceeasi savoare. :)) Ciudat, stiu. :D
    Cred ca ar trebui sa fac si eu un articol de genul. Mi-a placut mult! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa vad ca avem cateva chestii ciudate in comun :D. Chiar te rog sa faci si tu un astfel de articol...abia astept sa il citesc :)
      Te pup :*

      Ștergere
  4. Mai am si eu unele chestii ciudate, care nu le inteleg nici eu de multe ori dar trebuie neaparat sa le fac ca altfel o iau razna.
    Una dintre ele este spalatul pe dinti. Cand fac dus la mine trebuie sa fie curatenie din cap pana in picioare. Nu conteaza ca in urma cu 15 minute m-am spalat pe fata si pe dinti, daca acuma ma bag sa fac dus, trebuie sa ma spal iar pe fata si pe dinti, altfel am impresia ca nu sunt suficient de curata :-))
    Sunt obsedata de curatenie si sa fie toate la locul lor, dar, in acelasi timp sunt cea mai dezordonata persoana din univers. Stau cam 3 ore pe zi sa strang in toata casa, sa apir, sa spal, sa fie totul perfect, dupa care imi trebuie 5 minute sa fie totul la loc.
    Cu siguranta si "nu pot dormi in liniste" este una dintre problemele mele. Trebuie sa fie un pic lumina, dar nu prea multa, si sa aud ceva pe fundal, de obicei un serial sau film.
    Oricum, astea sunt chestiile care imi vin mie in minte, fiindca daca ar fi sa il intreb pe iubitul meu ce chestii ciudate fac, ar scoate papirusu si si-ar lua concediu o saptamana de la lucru ca sa aiba timp sa scrie :-))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am problema asta cu ordine/dezordine. Imi place sa fie ordine mereu, dar sunt dezordonata din cale afara :))). Acu strang, acu e la loc :))

      Ștergere
  5. La prima chestie subscriu si eu! Nu pot sa ating fata cu mainile, pana nu-mi spal mainile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu culmea in timpul zilei imi mai ating fata...insa inainte sa ma spal pe fata ma spal si pe maini :))

      Ștergere
  6. Si mie trebuie sa-mi placa ceasca din care imi beau cafeaua! :D
    Sau paharul din care beau apa, suc sau altceva! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie la fel...daca nu parca nu imi vine sa beau indiferent de cat de bun ar fi continutul :))

      Ștergere
  7. O lista foarte curioasa, m-ai facut sa zambesc. :)))
    Eu sunt foarte peculiara cand vine vorba de cafea si de tabieturi legate de cafea -- beau cafea tare, fara lapte, cu un zahar. Imi place sa-mi fac singura cafeaua, cu o cantitate precisa, pana la mililitru, de apa, cafea si zahar. Imi place sa pun zahar in cafea atunci cand se face in filtru, si nu in ceasca atunci cand cafeaua e gata. Nu beau cafea din orice ceasca, am ceasca mea preferata acasa. Nu imi place sa beau cafea din cani mari, imi da senzatia cu cat este mai mare recipientul din care bei cafea, cu atat este mai diluat gustul cafelei. Nu fac absolut nimic dimineata inainte sa-mi beau cafeaua; daca nu mi-am baut cafeaua, n-ai ce discuta cu mine, ci mai degraba sa nu te vad in calea mea. Sunt o mare bautoare de cafea, beau 5-6 cesti de cafea pe zi. La serviciu imi este absolut imperativ sa am cafea langa mine, este energizantul meu numarul unu. Da-mi suficienta cafea, si iti completez orice job, orice sarcina, pot sa mut munti. Nu-mi pasa de latte, de cappucino, frappucino, de alte -cinos, ciocolata calda, ceai, nimic. Cafeaua este singura bautura calda pe care o consum.

    Sa ai o saptamana frumoasa!

    Xoxo, Victoria

    https://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm...dar chiar ai o relatie speciala cu cafeaua. Eu o singura cafea beau dimineata...daca beau mai multe, deja tremur si imi creste tensiunea si sunt toata agitata. Cand sunt foarte obosita mai merge o cana de cafea..in rest nu :D
      Si sunt exact contrariul tau...nu pot sa beau cafea simpla...o gramada de zahar si de lapte si aia e cafea pentru mine :D. Si imi plac toate "cinos-urile" :)))
      Te pup :*

      Ștergere
  8. Mie mi se pare chiar ceva normal să te speli pe mâini înainte de a te spăla pe față... Nu o face toată lumea? :))
    M-ai liniștit să aflu că nu e prietenul meu singurul care nu poate să adoarmă în liniște, decât în rare cazuri. Tot cu serialele și el...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi se pare normal sa te speli pe maini inainte de a te spala pe fata...si nu..nu toata lumea o face :)). Si mi se pare ciudat ca nu o face toata lumea.
      Suntem mai multi in situatia prietenului tau stai linistita :))

      Ștergere
  9. Draga mea..tu chiar esti ok. ..ma refer pe langa alte tipe mult mai ciudate :) Eu una am multe :P De exemplu eu nu suport sa fie ceva nelalocul lui si cand zic asta absolut nimic..Nu suport sa dorm fara sutien si ciorapi in picioare chiar si vara la 40 de grade :) Si mereu inainte de culcare trebuie sa beau o cana de apa calda..De ce ?? Sincer nici eu nu stiu :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehehe...mersi de compliment :D
      Si eu dorm cu ciorapi..dar nu si vara. Sutienul nu il suport nici in casa, parca ma incurca :D
      E bine sa bei o cana de apa calda..nu conteaza ca nu stii de ce. Important e ca e bine si sa stii ca face bine tenului :)

      Ștergere