Search

Am vizitat...Transfagaran, Castelul Bran si orasul Brasov

by - duminică, noiembrie 20, 2016

Initial am alte articole de scris, insa aparatul foto mi s-a stricat cand am fost la Brasov si fiind in garantie, l-am trimis la reparat si cand l-am primit inapoi am sesizat ca aparatul foto nu a fost deloc protejat in timpul reparatiei si asa se face ca a ajuns la mine cu ecranul si lentila zgariate. Evident l-am trimis inapoi si tot astept sa il primesc. Vroiam neaparat sa scriu despre produsele terminate, deoarece s-au strans o gramada, insa articolul trebuie sa mai astepte...

In urma cu aproximativ 3 saptamani am fost sa vizitam castelul Bran si am ales sa ajungem acolo pe traseul Transfagarasan. Desi am avut ceva emotii deoarece am rau de inaltime si ma gandeam ca traseul ma va ameti rau de tot de cap, nu a fost deloc asa. Ba chiar a fost o experienta superba si am zis sa o impartasesc si cu voi. Noi am fost la sfarsitul lunii octombrie si a fost neasteptat de frig, a nins si a batut vantul. Am fost surprinsa sa vad zapada in octombrie. Evident nici nu am fost inspirata sa imi iau haine groase, asa ca fiecare oprire pentru poze s-a lasat cu dardaituri de frig...dar a meritat.


In poza de mai sus e intrarea pe Transfagarasan si pana sa ajungem sus am admirat cu placere padurile care au niste culori superbe acum toamna. Cred ca primavara si toamna e cel mai frumos moment de parcurs acest traseu si sper sa ajungem si la primavara pe aici. 

V-am spus ca si ploua? Da...si in poza de mai sus a fost singura data cand am putut sa folosesc umbrela pentru ca nu batea vantul. Cand am urcat mai sus si am coborat din masina, am fost curajoasa sa scot umbrela, dar vantul mi-a indoit-o in secunda doi si m-am lasat pagubasa. Era si ceata, insa in mare parte erau nori care erau foarte jos. E fascinant sa urmaresti norii cum se misca. Si se misca destul de rapid. La un moment dat am ajuns deaspura norilor si a fost o senzatie de nedescris.





Cu cat urcam mai sus cu atat era mai frig si batea vantul mai tare, insa peisajul superb te face sa uiti de toate.


Vantul aproape ca ma lua pe sus, de aici si expresiile astea ciudate pe fata mea :))). Era un frig de pur si simplu simteam ca ma taie pe fata, de aceea va recomand sa va imbracati bine daca ajungeti pe Transfagaran toamna. Iarna nu se pune, pentru ca de la 1 noiembrie se inchide traseul. Daca ar fi deschis iarna ar fi periculos de parcurs acest traseu. Cu toate astea e bine ca si toamna sa veniti cu cauciucuri de iarna, deoarece e mai sigur.



Facand abstractie de fata mea stramba si poza semi-blurata, nu-i asa ca e superb curcubeul din spatele meu? De obicei vedem un curcubeu de jos...de data asta l-am vazut de sus si a fost minunat !!!




In timp ce urcam nu imi dadeam seama cat de mirific e traseul cu exceptia peisajului. Dar cand am ajuns sus si am vazut cum se vede soseaua am ramas cu gura cascata. Parca totusi pozele nu redau 100% frumusetea traseului, care e mai superb in realitate.






A fost o experienta foarte frumoasa si as veni pe Transfagarasan cu orice ocazie. Insa de data asta, as fi mai inspirata si as opta pentru haine mai groase.

Pe la castelul Bran am ajuns la ora 17 si nu mai era deja permis vizitatorilor deoarece se inchide la ora 16. Am dat insa o raita pe acolo, urmand ca a doua zi sa venim din nou la Castel.



Langa Bran era si Castelul Groazei, am intrat inauntru doar sa vedem cum e, insa nu am avut curaj sa intram in tunel. Erau tot felul de sunete din filmele de groaza, o sumedenie de chestii infricosatoare care iti sareau in fata si multe altele, care poate pentru unii ar fi o experienta inedita, pentru mine ar fi cauza unui infarct :)).


Castelul Bran e superb, din punctul meu de vedere cel mai frumos castel din tara. Din pacate nu am poze din interior, deoarece aparatul foto s-a stricat exact cand am ajuns la Bran,  insa am facut cateva poze cu telefonul...care nu sunt prea reusite din pacate...





Castelul are o gramada de incaperi, scari secrete si o sumedenie de obiecte vechi si fascinante. A fost o placere sa il vizitam.
Va las mai jos si cateva fotografii din centrul vechi din Brasov, care e de asemenea superb. Mi-a lasat o impresie foarte buna orasul Brasov...un oras aerisit, curat, cu benzi late, parcari suficiente si un centru vechi imens si foarte frumos.





In poza de mai sus e Biserica Neagra, o biserica imensa in care din pacate nu am mai apucat sa intram, deoarece trebuia sa plecam fiind deja tarziu. De aici am vizitat centru comercial Brasov, care e imens si am plecat si de acolo cu ceva cumparaturi :D. Ar fi fost pacat sa nu iau nimic :P. Nu mi-am luat cosmetice, decat haine :).

Si cam asta a fost unul din weekend-urile mele :). Intr-un alt weekend am fost la Salina Turda si in Cluj Napoca si posibil sa scriu si un articol despre aceste locatii.

You May Also Like

12 Comments

  1. Eu am fost pe Transfagarasan in balerini si am mancat un frig si o ploaie de tinut minte! :)))
    A doua oara, m-am echipat cum trebuie si a fost foarte frumos. :)
    Te pup, frumos articol!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo...in balerini? Esti mai buna ca mine :))
      Cu siguranta si eu o sa ma echipez serios data viitoare.
      Te pup :*

      Ștergere
  2. Ce frumos să prinzi curcubeul de la o astfel de altitudine!
    Îmi place Castelul Bran, dar aș vrea să-l prind cândva liber, nu plin de turiști, cum l-am găsit vara asta (exageraaat de plin).
    De Brașov îmi e dor, am fost de câteva ori prin copilărie, dar au trecut multicei ani de când n-am mai ajuns în el, adică nu în centrul istoric. Cred că anul viitor îl pun pe lista de revizitat. :D
    Faină escapadă, la cât mai multe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cand am fost noi la Castelul Bran a fost lume, dar nu exagerat...se putea respira :D
      Noi am fost pentru prima data in Brasov, dar as reveni cu drag oricand.
      Sa fie, la cat mai multe escapade :D

      Ștergere
  3. Foarte fain articolul, si pozele sunt grozave. Am fost pe Trasfagarasan in vara lui 2004, cu doi ani inainte sa plec din Romania. A fost o vacanta de pomina, una din cele mai frumoase pe care le-am avut in Romania. La Brasov am fost de multe ori, Piata Sfatului este locul meu preferat din tot orasul. Una din viztele mele memorabile de la Brasov (nu tin minte daca a fost ultima, sau daca am mai fost dupa aceea), a fost in 2004, am ajuns in Brasov dupa ce am traversat intreg Transfagarasul, de la un capat la altul, de la Curtea de Arges la Brasov. Si cand am ajuns in Brasov, incepea festivalul Cerbul de Aur din acel an, scena deja era amplasata in Piata Sfatului, in acea seara urma sa fie ceremonia de deschidere a festivalui. A fost o experienta super! :) Pink a fost una din artisele care a venit la Cerbul de Aur din acel an.

    La castelul Bran n-am avut ocazia sa merg niciodata, am plecat din Romania acum 10 ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumos ca ai prin Cerbul de Aur !! A fost o experienta frumoasa ma gandesc.
      Poate vreodata o sa ai ocazia sa vizitezi si castelul...nu se stie :D

      Ștergere
  4. Mi s-a facut or de Transfagarasan, de munte, de frumusetea peisajelor. Abia astept sa vina primavara!
    Nici nu vreau sa-mi imaginez cat de tare ai dardait imbracata atat de subtire. Brrrr! ;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pfff...chiar am dardait, dar a meritat :D
      Poate o sa mai ajungem si in primavara...sa vedem si in anotimpul asta peisajul, care fac pariu ca e superb.
      Te pup :*

      Ștergere
  5. Superbe poze! Si noi vream sa bifam Transfagarasanul. AM fost la Bran si Sibiu, dar si la Pelisor. Pelesul era inchis pentru renovari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Sibiu am fost de multe ori, deoarece e destul de aproape de noi. E un oras tare frumos :)

      Ștergere