Search

Despre uleiurile de par pe care le folosesc...

by - miercuri, noiembrie 02, 2016


In ceea ce ma priveste acord o mare atentie ingrijirii parului in primul rand deoarece indiferent de cat de frumos ar fi machiajul sau tinuta din ziua respectiva, daca parul arata rau strica tot "peisajul" si in al doilea rand pentru ca am un par tare incapatanat. In primul rand e foarte des, firul e gros, pe lungime e uscat si la radacini se ingrasa foarte repede. Am si un scalp foarte sensibil care reactioneaza prin matreata si mancarimi la produsele care nu ii priesc. Asadar putine sampoane isi fac treaba in ceea ce ma priveste si de obicei folosesc doua : unul degresant pe care il aplic doar pe radacini si pe lungimea parului folosesc un sampon mai hidratant. Daca folosesc un sampon degresant pe lungimea parului se usuca si daca folosesc un sampon prea hidratant la radacina parului, apare mancarimea, matreata si excesul de sebum. Putine sampoane sunt cele care le folosesc pe tot parul si nu imi fac probleme. 
Avand un par destul de dificil, din rutina de ingrijire nu pot lipsi uleiurile de par si momentan am cateva pe care le alternez in functie de starea parului sau de dispozitia mea :D. Uleiurile nu le folosesc decat pe lungimea parului, nu le aplic si la radacini. Asadar, haideti sa va povestesc despre produse : 

Ulei/Ser pentru stralucire

Acest ser e relativ nou in rutina mea de ingrijire si il folosesc de aproximativ o luna, timp in care mi-am format o parere ferma despre el si pot sa spun ca imi place tare mult. Il aplic pe parul umed si uneori am scapat si mai mult si nu a avut nici un impact negativ asupra parului. Produsul are la baza ulei de masline, prin urmare este si foarte hidratant si se descurca destul de bine cu prevenirea uscarii parului. Eu imi intind mai mereu parul cu placa si in acest sens mi-a fost de mare folos acest produs, deoarece l-am aplicat si pe parul uscat si intins si imi place la nebunie deoarece confera stralucire parului, il lasa matasos si ii confera textura. De obicei varfurile tind sa se usuce mai repede dar rezolv problema cu cateva picaturi din acest ser. Deci, da chiar ma incanta acest produs. Pretul intreg al produsului este de 35 lei si momentan il gasiti aici la reducere si costa 28 lei. Are un miros placut, insa nu e nimic deosebit si nu se simte pentru mult timp in par. Insa trec peste, avand in vedere bilele albe primite pentru eficienta.

Ser reparator cu ulei de macadamia

Cred ca e prima data cand folosesc un produs pe baza de ulei de macadamia, dar va marturisesc ca acest ulei nu e laudat degeaba, deoarece chiar are un efect pozitiv asupra parului. Serul l-am cumparat de aici si a costat doar 20 lei. Dat fiind faptul ca are un ambalaj slim a fost si produsul meu preferat de luat in calatorii deoarece e usor de strecurat in bagaj. Serul hraneste parul in profunzime si cea mai mare apreciere din partea mea o are datorita faptului ca actioneaza ca un fel de bariera si protejeaza parul de factorii externi gen soare puternic sau frig. Chiar daca stau cateva ore afara si e frig, parul nu mi se usuca si ramane la fel de matasos. In ceea ce il priveste, il aplic pe parul umed intr-o cantitate generoasa pe care o intind bine in par si atat. Pana la urmatoarea spalare nu il folosesc, deoarece aplicat pe parul uscat tinde sa schimbe textura parului si nu imi place. Uleiul are un miros deosebit, elegant, aroma care se pastreaza destul de mult timp in par.

Ulei Loncolor

Despre acest ulei v-am scris si un review pe care il puteti citi aici si parerile mele raman la fel ca atunci. E un ulei foarte bun si hidratant doar ca in ultimul timp il folosesc mai des inainte de a ma spala pe cap, deoarece imi place mai mult parca cum se comporta. Pe parul  uscat daca gresesc cumva si aplic mai mult decat ar trebui, nu e chiar bine si asa prefer sa il folosesc inainte de a-mi spala parul. Il aplic intr-o cantitate destul de mare in special pe varfuri si avand in vedere concentratia mare de ulei de masline pe care o contine produsul, hidratarea e pe masura. Costa in jur de 15 lei si il gasiti in supermarket-uri.

Ulei bifazic Avon Advance Techniques - Supreme Oils

Mereu m-au tentat genul asta de produse pentru par sub forma de spray deoarece sunt foarte usor de utilizat si cand am deschis uleiul asta si am vazut cat de frumos miroase, m-am indragostit pe loc de el. Asta pana m-am uitat pe lista de ingrediente si am vazut ca alcool-ul e primul pe lista, deci se afla intr-o cantitate extrem de mare. Si ingredientul asta e foarte agresiv pentru par, ten, piele etc. Am ramas tare dezamagita de produs, si cam de toate produsele Avon care au o formula destul de proasta si din pacate nici nu putem vedea lista de ingrediente inainte de a comanda. L-am folosit extrem de rar si doar atunci cand imi uscam parul cu uscatorul deoarece o mare parte din alcool se evapora datorita caldurii, insa din pacate nici nu am sesizat vreo schimbare in bine a parului dupa ce l-am folosit. Cu siguranta nu il voi mai cumpara. Pacat de mirosul sau atat de placut. Nu mai stiu exact cat costa dar parca e in jur de 15-17 lei daca nu ma insel. Depinde si de ofertele din fiecare catalog.

Ulei de varfuri Avon Advance Techniques

De foarte mult timp acest ulei si cel de argan de la Avon au facut parte din rutina mea de ingrijire, insa parca acum nu mai corespund cu cerintele parului meu, drept urmare pe cel cu ulei de argan nu l-am mai recumparat momentan, desi poate o sa revin la el cand mi se face dor :D. Acesta pentru varfuri uscate nu as putea spune ca e rau, insa am impresia ca doar aseasza varfurile uscate si le face sa arate mai bine, insa la partea cu hidratarea nu exceleaza prea bine. Sunt produse care fac si una si alta, deci nu prea vad de ce l-as mai recumpara. Parul meu a fost recent decolorat si vopsit prin urmare am nevoie de produse care sa actioneze si sa hidrateze nu doar sa il faca sa arate mai bine. Si nici chiar atat de bine, astfel incat sa fie un motiv bine intemeiat care sa ma indemne sa il mai recumpar. Costa in jur de 15 lei.

Ulei instant repair 7, Advance Techniques Avon


Din aceeasi gama de la Avon mai am un ulei pe care l-am mai cumparat de 2-3 ori dar l-am folosit atat de haotic, incat ba aveam impresia ca imi placea ba ca nu. Pana la un moment dat cand mi-am propus sa il folosesc o perioada mai indelungata sa vad daca e bun de ceva. Si din pacate mie nu mi s-a potrivit deloc, nu mi s-a parut nici ca ofera stralucire si nici nu hidrateaza. La un moment dat cand parul meu nu era chiar asa problematic era ok, dar acum din pacate nu ne mai intelegem. Si asa cum am spus si mai sus, la banii astia sunt produse care isi fac mai bine treaba. Si acesta costa in jur de 15 lei in functie de promotie.

Cam acestea sunt uleiurile de par pe care le folosesc si bineinteles pe langa ele mai am si ceva creme leave-in pentru par si daca sunteti curioase o sa va vorbesc si despre ele.
Pe langa uleiuri si creme de ceva timp am introdus in rutina mea de ingrijire a parului si uleiul de cocos care are mai multe intrebuintari decat ingrijirea parului si imediat ce le descopar pe toate, o sa va scriu pe blog parerea mea despre acest ulei care este atat de mediatizat in blogosfera. 

Va invit sa imi spuneti si voi in comentarii ce uleiuri de par folositi si daca aveti ceva recomandari pentru mine le astept cu mare drag :*

You May Also Like

8 Comments

  1. si eu folosesc uleiuri pentru par, imi plac tare mult, cel mai mult imi place uleiul uscat de la Nuxe, din pacate nu se mai gaseste la noi si cel de pe Aoro pe care l-am luat e departe de cel original :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am incercat nimic de la Nuxe, desi am auzit lucruri bune despre brandul asta.

      Ștergere
  2. Si eu am acelasi par ca al tau, si de curand am scapat de matreata cu samponul H3Derma de la Gerovital. A fost singurul care a functionat, deci e la loc de cinste in baia mea. Mai ales ca il folosesc pe post de tratament doar cand mai apare matreata. Acum ma confrunt cu ingrasarea excesiva a parului, si am inceput sa folosesc samponul Sebo corector tot de la Gerovital. Sper sa isi faca treaba, pentru ca e diferit de tot ce foloseam pana acum.....o sa scriu si pe blog mai multe detalii despre el.
    In privinta uleiurile de par folosesc ulei de cocos de la plafar, si cel de la Dove. Aplic doar la varfuri avand parul predispus la ingrasare, si observ uneori ca si atunci cand aplic doar pe lungimea firului de par, tot are o tendinta de ingrasare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la Gerovital nu am incercat sincer nici un sampon. Pentru matreata folosesc acum unul de la Life Care care e bunicel, dar as vrea ceva mai mult. Poate o sa incerc si eu H3Derma in speranta ca va functiona si la mine.

      Ștergere
  3. Multe folosesti! Eu folosesc un ulei cu unt de cacao inainte de spalat si un serum dupa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e cand ai un par dificil...bine, nu le aplic toate odata :D.

      Ștergere
  4. Un astfel de produs imi este indispensabil :) Dintre cele prezentate de tine il stiu pe cel de la Avon cu verde si pe cel de la Victoria Beauty. In prezent preferatul meu este Camil Professional despre care am scris pe blog.
    O seara frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am folosit si eu Camil acum un an si ceva si cred ca i-am facut si un review si tin minte ca mi-a placut :)

      Ștergere