Search

Reguli de care tin cont cand folosesc un ruj mat

by - duminică, noiembrie 13, 2016


Rujul mat inspira perfectiune pe podium...insa in viata reala aplicarea lui e destul de pretentioasa. Dar daca tinem cont de cateva mici sfaturi, totul e mai simplu.
Personal in 90% din cazuri intind mana dupa un ruj mat pentru ca imi place cum arata pe buze si in plus nuanta persista mai mult decat un ruj cremos.
Sunt rujuri mate care nu sunt mai deloc cremoase si acestea stau si mai mult pe buze iar cele cremoase dispar mai repede.

Ceea ce voi scrie in continuare nu sunt neaparat reguli generale, sunt doar cateva aspecte de care tin cont atunci cand port un ruj mat fie ca e o nuanta deschisa sau inchisa.

Buzele uscate nu arata niciodata bine! Cu atat mai putin atunci cand optezi pentru un ruj mat. Rujurile mate de obicei se lauda cu o rezistenta mare, ceea ce inseamna ca nu sunt deloc cremoase, ba chiar majoritatea usuca si mai tare buzele. Si nuanta fiind mata, buzele uscate ies si mai tare in evidenta si bineinteles si pielea sufera. Mi se par foarte urate cojitele acelea care se fac pe buze din cauza uscarii. Si cand aspectul asta e scos in evidenta de un ruj mat arata si mai aiurea. De aceea am mare grija sa imi hidratez buzele inainte de a folosi un ruj mat. Inainte de hidratare e importanta exfolierea buzelor si de obicei apelez la zahar+miere. Aplic amestecul pe buze si masez usor, dupa care il las sa actioneze aproximativ 5-10 minute si buzele raman fine si hidratate. Insa sa aveti grija sa masati usor, deoarece pielea e foarte sensibila. Dupa exfoliere apelez si la un balsam de buze pentru un plus de hidratare. Si dupa ce demachiez rujul mat am grija sa aplic mereu un balsam de buze pentru a le mentine hidratate.


Conturul buzelor e de asemenea foarte important. Din punctul meu de vedere, un ruj fara contur isi pierde din frumusete si nu arata perfect asa cum ar trebui sa arate. Si cand e mat evidenta e si mai mare. Cu toate astea, va recomand sa nu depasiti conturul natural al buzelor, pentru un efect de marire a buzelor, deoarece arata hilar din punctul meu de vedere. Nuanta creionului de conturat trebuie neaparat sa fie o nuanta cat mai apropiata de nuanta rujului. Daca sunt identice e perfect. Evitati sa folositi nuante diferite, pentru ca arata ciudat. Mai jos va las o poza , care va poate ajuta la conturarea buzelor.

In ceea ce ma priveste, am considerat ca in majoritatea cazurilor un ruj mat merge mai bine cu un machiaj mat al ochilor. Cel putin in cazul in care machiajul e de zi. Nu stiu de ce mi se pare ciudat sa vad un ruj mat in combinatie cu farduri sidefate. Imi place ca tot tenul sa fie mat si sa aplic doar putin iluminator pe pometi si atat. Cand rujul e mat si fardul sidefat, parca se pierde aspectul natural al machiajului si pe timp de zi nu imi place. Chiar daca si ziua aleg sa port rujuri inchise fara nici o retinere, imi place sa tin machiajul in zona de natural si am impresia ca fac asta, doar pastrand toate texturile mate. Evident, acum nu ma refer la farduri verzi, galbene etc., dar mate, ci la nuante cat mai naturale :)). Bineinteles, e doar o chestie de preferinte, nu e neaparat o regula generala.

Revenind partial la hidratarea buzelor, mereu ma asigur ca nu ramane balsam de buze atunci cand aplic rujul. Adica buzele trebuie sa fie exfoliate si hidratate, dar pelicula de balsam de buze nu are ce cauta la nivelul pielii, deoarece schimba consistenta rujului si implicit si rezistenta. De aceea inainte de a aplica rujul tapotez usor buzele cu un servetel pentru a absorbe balsamul.

 E foarte simplu sa cataloghezi un ruj mat ca fiind de proasta calitate daca nu e aplicat corect sau daca buzele nu sunt pregatite corespunzator. Asadar mare grija la aceste aspecte si nu va pripiti sa trageti concluzii.

Rujul cremos nu e chiar atat de pretentios de aplicat, insa daca vorbim de rujul mat consider ca cel mai bine arata aplicat cu o pensula subtire. Rujul mat e foarte pigmentat si orice defect iasa in evidenta. Chiar daca ai facut conturul perfect si rujul trebuie aplicat la fel de perfect. O pensula confera mai multa precizie, riscul de a gresi trecand de linia buzelor e mai mic si poti ajunge si in colturi mai usor, optinand o aplicare perfecta.

Si pudra are un rol important in cazul rujurilor. Suna ciudat, stiu. Dar va explic si acum relatia pudra-ruj. Pai in primul rand am si cateva rujuri care desi sunt mate nu se lauda cu o rezistenta prea mare prin urmare aplicarea unui strat subtire de pudra peste ruj face diferenta si rujul rezista si mai mult pe buze.
Acelasi truc il folosesc si daca vreau sa transform un ruj satinat intr-unul mat. Rar mi se mai intampla sa folosesc un ruj satinat si de obicei apelez la unul atunci cand nu am energia necesara pentru a petrece timp la aplicarea rujului mat. Rujul satinat nu e chiar atat de pretentios, deci e mai comod. Insa cu toate astea am astfel de rujuri in nuante chiar frumoase si imi pare rau sa nu le mai port, sa le las sa expire. Asadar daca aplic pudra peste orice ruj satinat, acesta se transforma imediat intr-un ruj mat si are si o rezistenta mai mare. Asadar daca si tu uiti ca si mine rujurile satinate in sertar, scoate-le la inaintare si poarta-le, numai cu o textura putin schimbata cu ajutorul pudrei. In acest sens, recomand o pudra translucida.

Si cam astea sunt regulile pe care le aplic in ceea ce priveste rujul mat :)
Daca aveti si voi mici trucuri sau reguli de care tineti cont cand folositi un ruj mat, va invit sa imi lasati un comentariu :*

You May Also Like

10 Comments

  1. foarte folositor articol, multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu folosesc pudra peste ruj - pentru o rezistenta mai mare, dar si pentru o fixare mai buna - stii ca mai sunt rujuri care se "deplaseaza", asa ca putina pudra ajuta. E adevarat, ii schimba putin culoarea, dar pe mine personal nu ma deranjeaza. Plus ca arata putin mai catifelate asa! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt de acord cu aceste reguli si trucuri. Si eu prefer rujurile mate, datorita rezistentei mai mari.
    Sa ai un weekend frumos!
    Xoxo, Victoria

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu aleg rujurile mate pentru ca rezista mult timp si imi place cum arata pe buze :)
      Te pup :*

      Ștergere
  4. Rujul mat, mai ales unul rosu sau in culori puternice, l-as asorta cu un machiaj minimalist al ochilor - tus si rimel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai e cam o regula in sensul asta...adica niciodata nu merge un ruj puternic cu un machiaj puternic al ochilor. Fie ca e mat rujul sau nu.

      Ștergere