Search

Recenzie carte - Femeile vin de pe Venus, barbatii de la baut

by - marți, decembrie 13, 2016

Mi-am propus sa extind putin sfera articolelor de pe blog si incepand de astazi, o sa va prezint periodic recenzii ale cartilor pe care le citesc. Mereu mi-a placut sa citesc, insa o perioada am lasat-o mai usor din cauza lipsei de timp si uneori a stresului cotidian. Dar mi-am propus sa aloc zilnic cateva ore pentru citit. E o metoda buna de relaxare si detasare. Savurez fiecare cuvant si imi place cand imaginatia o ia razna cand citesc o carte. Cand vezi filmul, vezi actorii, vezi toate detaliile. Cand citesti o carte, iti sunt oferite aceste detalii si pe baza acestor detalii, poti lasa imaginatia sa zburde in voie.
In ultima perioada am savurat o carte delicioasa si ma bucur tare mult ca a ajuns in mainile mele. Este vorba despre Femeile vin de pe Venus, barbatii de la baut - Simona Tache, Mihai Radu. Cartea are 288 de pagini si se citeste extrem de usor si de rapid. Nici nu stiu cand am ajuns la final.


Cartea s-a nascut in paginile saptamanalului de umor Catavencii iar la cererea cititorilor o parte din textele rubricii Batai in dialog sunt adunate acum intr-o carte. Initial am crezut ca in aceasta carte e prezentat un razboi intre sexe, dar nu e deloc asa, ci mai degraba e un dialog intre cei doi - Simona si Mihai.
Fiecare isi prezinta parerea referitor la un subiect anume si e chiar interesant sa vezi atat opinia unei femei cat si a unui barbat despre un anume subiect.
Mi-a placut la nebunie tonul discutiei, ironiile fine si amuzamentul. Desi sunt femeie si se presupune ca in mare parte, as fi de acord cu ceea ce spune Simona, nu am negat nici spusele lui Mihai. Pentru ca nici barbatii, nici femeile nu sunt perfecti iar aceste imperfectiuni sunt vazute intr-un anume fel de sexul opus.
Nu m-am plictisit deloc in timpul lecturii, nu au fost texte lungi si profunde ci scurte si la obiect.
E o carte buna de citit impreuna cu partenerul de viata, pentru ca garantat va veti distra copios. Sotul meu a citit cateva capitole, dar in timp ce eu citeam carte ii citeam anumite pasaje si ne-am distrat de minune.
Am pus mai jos si doua poze cu texte care m-au amuzat tare mult.



Desi parerile celor doi referitor la sexul opus, sunt presarate cu sarcasm, s-a simtit respectul dintre ei si respectul fata de sex opus iar asta e un lucru pe care l-am apreciat.
Am intalnit si capitole in care m-am regasit, situatii din viata reala si mi-a placut la nebunie cum au fost dezbatute. Dovada stau pasajele din pozele de mai sus. Cred ca si femeile si barbatii se regasesc aici. Sau cel putin majoritatea.
Femeile si barbatii sunt diferiti. Asta e un lucru cert, nu? Ei bine diferentele astea, in anumite momente pot fi enervante si deranjante. Dar in carte ni se prezinta intr-o maniera atat de amuzanta, dar totusi logica, astfel incat unele probleme par a fi mai mici si aparent unele dispute pot fi rezolvate mai usor, fara mare taraboi.



Cui recomand cartea? Si femeilor si barbatilor ! Oricui vrea sa petreaca cateva ore citind o carte buna, amuzanta care iti poate schimba parerea despre anumite probleme din viata reala.

Cartea poate fi cumparata din libraria online Libris de aici . Partea buna e ca beneficiati de transport gratuit prin curier la comenzile de minim 30 lei.

Dialogul dintre cei doi nu se opreste aici, ci continua in continuare in cartea Barbatii vin de pe Marte, femeile vin de la coafor, carte pe care o voi citi cu siguranta, avand in vedere cat de mult mi-a placut prima parte.

You May Also Like

4 Comments

  1. interesanta ,cred ca mi-ar face placer sa o citesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Hahahahaha
    Prima data cand am citit titlul, am crezut ca e o gluma! Banuiesc ca stii celebra "Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus" a lui JOhn Gray. Am citit-o si este foarte utila> De asemenea, am citit si alte carti ale lui.
    Asta mi se pare super funny- - am ras cu lacrimi citind paginile lasate...nu as putea sa o citesc decat acasa, langa EL! :)))
    Sa stii ca le voi citi si eu!
    Merci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am citit si cartea lui John Gray si mi-a placut si mie :).
      E foarte amuzanta si asta :)). Sper sa iti placa si tie
      Te pup :*

      Ștergere