Search

Recenzie carte - Dupa ce te-am pierdut ( Jojo Moyes )

by - joi, ianuarie 26, 2017


Jojo Moyes e una dintre scriitoarele care m-a cucerit. Am citit deja doua carti scrise de ea si curand urmeaza si a treia. Mi se pare fascinant modul ei de a scria, de a ma face sa meditez la anumite lucruri si felul in care ma face sa vad anumite lucruri. Povestile scrise de ea sunt fascinante si pentru mine cel putin sunt adevarate lectii de viata.

In urma cu ceva timp, v-am scris o recenzie a cartii "Inainte sa te cunosc" iar daca nu ati citit articolul, o puteti face aici. Mi-a placut la nebunie prima parte si cu sufletul la gura, m-am apucat sa citesc partea a doua ca sa vad cum decurg lucrurile. Continuarea cartii se numeste Dupa ce te-am pierdut si sper din suflet sa apara curand si o ecranizare.
Am mai citit diferite recenzii si am aflat ca unii au fost incantati de carte, in timp ce altii au fost dezamagiti. In cazul meu sa zicem ca a fost undeva la mijloc. Au fost momente in care mi-a placut la nebunie, m-a facut sa plang si sa rad, insa au fost si cateva capitole care nu mi-au starnit interesul si ici colo m-am cam plictisit. Dar am terminat cartea si per total, ma bucur ca am citit-o si o consider o carte foarte buna. 

Oare ce se va intampla cu Louisa? Oare va putea face suferintei? Oare se va avanta in bratele unui barbat? Oare va ramane singura toata viata? Astea sunt cateva din multele intrebari pe care le aveam in minte inainte de a citi cartea si abia asteptam sa vad cum va decurge viata lui Louisa.

Actiunea cartii incepe dupa 18 luni de la moartea lui Will. Will i-a lasat lui Lou ceva banuti care sa o ajute sa inceapa o viata noua. Cu acesti bani isi cumpara un apartament in Londra si se angajeaza intr-un bar in aeroport. Chiar daca au trecut 18 luni, absenta lui Will ii provoaca suferinta si prin urmare participa si la grupuri de consiliere. Viata ei decurge oarecum banal, cu un job pe care il uraste si un apartament aproape gol.

Pana intr-o zi cand cineva bate la usa. Si nu e oricine..ci e chiar fiica lui Will. O adolescenta rebela, de care Will nu stia. Lily nu are o viata foarte buna acasa, nu se intelege cu mama ei si incet se apropie cat mai mult de Louisa. Trec printr-o gramada de evenimente impreuna....prezenta lui Lily o bucura pe Louisa, dar in acelasi timp o ingrijoreaza. Nu are energia necesara de a face fata adolescentei, dar in acelasi timp o considera o responsabilitate si nu o poate lasa in drum.

Louisa sufera si un accident....cade de pe bloc. Insa aceasta tragedie il aduce in viata ei pe Sam, paramedicul de pe ambulanta. Relatia lor e complexa...desi uneori e o relatie, alteori nu. Lui Louisa ii e teama sa se apropie mai mult, ii e teama de un alt esec, de o alta presupusa pierdere. 

Daca va ramane cu Sam sau nu si cum va evolua relatia lor va las pe voi sa descoperiti. Ultimele capitole ale cartii m-au facut sa plang, m-au facut sa cred ca va urma un final trist, cu o alta pierdere si suferinta pentru Lou.
Dar pana la urma finalul e unul fericit !


Mi-a placut tare mult aceasta carte si ma bucur ca am citit-o. Se intampla multe lucruri care isi pun amprenta asupra lui Louisa. Evenimente bune si rele care isi pun amprenta asupra vietii sale.

Daca doriti sa va delectati si voi cu aceasta lectura, de aici puteti cumpara cartea. Daca ati citit-o deja, va invit sa imi impartasiti parerea voastra in comentarii :*

You May Also Like

7 Comments

  1. Nu am citit-o, dar la sfarsitul lunii cand voi avea banuti o voi comanda. Mi se pare mult prea interesanta cartea. Vad ca multe s-au schimbat in viata ei, Will a murit si culmea, mai avea si o fata dintr.o relatie. Sigur o voi comanda, mi-a placut mult si recenzia trecuta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e o carte deosebita. De fapt ambele parti sunt...chiar e frumoasa povestea celor doi si ne ofera multe de invatat.

      Ștergere
  2. Imi place recenzia ta! Uneori mi se pare asa greu sa realizez o recenzie de carte...imi pare mai greu decat la un produs cosmetic :)))
    Maine voi publica si eu despre carte! E super si o ador pe Jojo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi se pare greu sa realizez o recenzie de carte :)). Sa zic suficient cat sa descriu cartea in toata frumusetea ei, dar nici prea multe ca sa nu dezvalui tot :D
      Am citit si articolul tau...mi-a placut :)

      Ștergere
  3. Prima carte "Inainte sa te cunosc" am cumparat-o si am citit-o. Cu toate ca nu sunt inebunita dupa cartile romanice mi-a placut mult. Intentionez sa mi-o cumpar si pe aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a placut primul volum si filmul, astept sa vad daca si aceasta e la fel de interesanta.

    RăspundețiȘtergere