Search

Joia handmade - Minitablouri by Ioana Iacob

by - joi, martie 16, 2017

Buna dragilor,

Daca imi cititi blogul de mult timp, stiti deja ca scriu despre lucrurile care imi plac. De-a lungul timpului am tot introdus pe blog diverse proiecte si serii de articole si m-am bucurat sa vad ca v-au placut. Astazi vin cu un nou proiect : "Joia handmade" si in fiecare joi voi prezenta pe blog un artist handmade sau poate chiar lucruri generale despre handmade.
Pe piata din Romania exista foarte multi artisti care lucreaza manual diverse obiecte. Insa din pacate aceasta munca nu este foarte apreciata. Cel putin nu cum ar trebui. Mi-ar placea sa vad din ce in ce mai multa lume care isi indreapta atentia catre obiectele realizate manual si mai putin care chinezarii. 

Pentru astazi am placerea sa v-o prezint pe Ioana Iacob, un artist desavarsit din punctul meu de vedere care realizeaza minitablouri de poveste. Cand am descoperit pagina de Facebook a Ioanei ( o gasiti AICI ), am admirat toate tablourile realizate si mi-au ramas ochii acolo. Fiecare tablou e unic, transmite o poveste sau o stare de spirit. Sunt tablouri care nu au nevoie de nici o descriere. Doar le privesti si iti transmit ceva.

  
Materia prima cu care lucreaza Ioana sunt sindrile de lemn. Obiecte fara suflet care nu transmit nimic. M-a fascinat foarte tare viziunea si pasiunea Ioanei de a transforma niste bucati de lemn aparent banale in adevarate opere de arta.


In continuare va las cu prezentarea trimisa de Ioana pentru ca voi sa o cunoasteti mai bine :

" Imi place sa pictez, sa fotografiez si admir oamenii care fac lucruri frumoase, gandesc sanatos si ii iubesc pe cei din jur. Am inceput sa imi fac timp pentru pasiunile mele abia dupa 30 de ani, tarziu in viata ar spune unii. Dar niciodata nu e prea tarziu sau prea devreme sa inveti ceva nou, sau sa faci ceea ce iti place pentru sufletul tau. 
Tablourile mele au aparut dintr-o joaca. Voiam sa ii pictez baietelului meu nistre personaje din desenele animate indragite de el si pe care nu le gaseam in magazin. In perioada aceea refaceam acoperisul casei parintilor mei, din Valenii de Munte. Cu sindrile din lemn de fag, cioplite de mesterii din zona. Aveam curtea plina de aceste sindrile ( bucatele de lemn ) si am inceput sa le pictez. De atunci nu m-am mai putut opri. Joaca a devenit o pasiune si nu trece nici o zi fara sa pictez, sa ma gandesc la un tablou, sau sa fac ceva creativ.
Familia si prietenii sunt principala sursa de inspiratie. Tot ei sunt principalii admiratori si bunii mei sustinatori. Insa fiecare bucatica de lemn, prin forma, textura si micile imperfectiuni isi spune propria poveste. Imi place sa ma las inspirata de fiecare lemn in parte, cand fac un tablou nou. Sau daca stiu deja ce urmeaza sa fac, aleg bucata care se potriveste.
Pictez dupa cum am inspiratie sau dupa dorinta celor dragi. Imi place foarte mult sa primesc o tema, sa ma joc cu ea si sa creez ceva placut. Temele indragite de admiratorii Minitablourilor sunt biciclete, bufnite, curcubee, note muzicale, barcute si girafe. Toate inspira aceeasi pofta de viata si de joaca."


Cel mai arzator plan de viitor al Ioanei e sa picteze 1000 de tablouri. Se spune ca dupa ce ai atins acest numar te poti numi artist. Nu mai e mult pana la 1000 de tablouri si sunt sigura ca va fi un tel atins. Mi se pare fascinanta viziunea artistica pe care o are Ioana. Pur si simplu sa iei o bucata de lemn si descoperindu-i perfectiunile si imperfectiunile sa iti transmita atatea lucruri pe care apoi sa le transpui in arta.


Vazand fotografiile cu tablourile am ramas profund impresionata. Insa am onoarea sa detin si eu un minitablou si privindu-l aprecierea mea pentru munca Ioanei e inzecita. Eu am ales un tablou care reprezinta doi iubareti foarte simpatici care inspira multa veselie si romantism.

Tablourile sunt o adevarata incantare si le recomand cu mare drag, atat pentru voi cat si pentru un cadou pentru o persoana draga. Puteti veni voi cu o idee si Ioana o poate transpune pe un tablou.

Pagina de Facebook o gasiti AICI si daca va plac tablourile, lasati un like paginii pentru a o incuraja pe Ioana si de ce nu, chiar sa faceti o comanda sau sa dati un share paginii. Sa sustinem impreuna artistii handmade din Romania.

"Sa deschidem ochii si inima catre lucrurile frumoase in viata" - Ioana Iacob

You May Also Like

26 Comments

  1. Ideea ta e minunată mai ales pentru faptul ca am avut ocazia sa descopăr un artist nou cu idei "proaspete".
    Sunt plăcut surprinsă de noutatea ideilor Ioanei.
    Tablourile transmit un mesaj (Întotdeauna frumos) - un mare like!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Si eu ii admir pe toti artistii handmade...pacat ca in Romania nu se pune mare accent pe ei..

      Ștergere
  3. Multumesc mult, Diana. Cuvintele frumoase si aprecierea ta si a cititorilor tai ma bucura nespus. Felicitari pentru blog si pentru faptul ca sustii creatorii romani. Succes la scris si la cat mai multe gentute minunate, colorate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag Ioana ! Meriti toate aprecierile si cuvintele frumoase :)

      Ștergere
  4. Superb proiectul, felicitări. Mă bucur că prin tine am putut să descopăr un om nou care face lucruri minunate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc :). O sa am placerea sa va aduc in vizor cat mai multi artisti :)

      Ștergere
  5. Uau, cat talent si creativitate! Nu stiu daca are copilasi, dar cu siguranta vor fi fericiti, cu o copilarie colorata :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are un baietel Ioana care se bucura cu siguranta de o lume colorata !

      Ștergere
  6. imi place rubrica asta! cred ca vom avea ocazia sa descoperim o multime de oameni talentati!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place rubrica pentru ca pot descoperi oameni pasionati care fac lucruri minunate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Un om talentat! Ma bucur sa citesc despre astfel de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari pentru ceea ce faci. Mult noroc si putere sa-si pota indeplini visul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce tablouri frumoase si ce idei minunate de cadou! <3

    RăspundețiȘtergere
  11. In primul rand, felicitari tie pentru aceasta rubrica!
    In al doilea rand, felicitari Ioanei pentru idee! Imi plac mult aceste mici tablouri, sunt vesele si jucause.

    RăspundețiȘtergere
  12. Răspunsuri
    1. Multumesc :* Fiecare like conteaza, e o metoda de sustinere si apreciere :)

      Ștergere
  13. Ce proiect frumos. Îmi place să descopăr astfel de oameni. Ceea ce face Ioana este superb. Tablourile sunt adorabile, pline de bucurie, iubire și se vede pasiunea și dedicarea artistului. mult succes în continuare.
    Iar de la tine de abea așteptăm urmnătoarele articole din serie :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu apreciez tare mult tablourile Ioanei :). In fiecare joi mi-am propus sa va fac cunostiinta cu un artist handmade :*

      Ștergere