Search

Despre masajul tenului cu Ayurmed

by - joi, aprilie 06, 2017


Pentru multa lume o femeie ingrijita e sinonim cu o femeie machiata. Nu, o femeie ingrijita nu inseamna o femeie cu 3 straturi de fond de ten, 4 culori de fard pe pleoapa si ruj pe buze. Si mie imi place sa ma machiez, insa chiar si la baza machiajului sta un ten bine ingrijit. Nu conteaza ca ai dat sute de lei pe un fond de ten. Acel fond de ten nu arata bine pe un ten care nu e ingrijit corespunzator.

De foarte putine ori am mentionat pe blog despre masajul tenului, iar astazi vreau sa dezbat acest subiect, pentru ca e un pas important in ingrijire. Un pas, pe care sunt sigura ca multe il ignorati. Nu foarte multa lume apeleaza la masajul tenului intr-un salon de cosmetica, pentru ca asta implica costuri mai mari si timp. Dar daca va documentati despre acest subiect, va garantez ca masajul facial realizat acasa, este la fel de benefic ca si cel realizat la salon.

La ce ajuta masajul tenului?
Pai in primul rand la circulatia sangelui si la tonifierea pielii. Crescand astfel circulatia sangelui si a oxigenului, pielea produse mai mult colagen, care este benefic pentru piele si ajuta la pastrarea unui ten tanar. Realizat cu regularitate, adica de aproximativ 2-3 ori pe saptamana, masajul confera tenului fermitate si ajuta la estomparea ridurilor de expresie. Intareste musculatura fetei, ceea ce ajuta la ridicarea pometilor. De asemenea masajul facial ajuta la intretinerea fibrelor din derm, reusind astfel sa mentina tenul mai suplu si mai stralucitor. Si evident, un alt lucru de care beneficiem de pe urma masajului facial este relaxarea. Puteti sa realizati masajul la orice ora din zi, dar pentru ca e foarte relaxant, prefer sa fac acest lucru seara.

Cum se face masajul tenului?
Pentru a beneficia la maxim de efectele masajului facial, sunt si anumite tehnici care ne vin in ajutor. Pe internet o sa gasiti o gramada de astfel de tehnici, iar eu o sa va scriu despre cele pe care le folosesc eu, pentru fiecare zona a tenului.
* Fruntea - Se plaseaza degetul mijlociu si inelarul intre sprancene. Printr-o apasare usoara, se misca degetele in sus si in jos. Acest procedeu ajuta la netezirea ridurilor de pe frunte. Dupa ce ati masat centrul fruntii, cu degetele inelare repetati aceleasi miscari, numai ca plasati degetele chiar deasupra sprancenelor.
* Pometi - Cu ajutorului degetului mijlociu si a inelarului se maseaza pielea pornind de la barbie, spre lobul urechii. Apoi se porneste din coltul gurii catre tample, presand usor pielea.
* Gura - cu ajutorul degetelor mijlocii se maseaza pielea din jurul buzelor, pornind de la barbie, pana sub nas.
* Barbie si gat - Pentru un plus de fermitate, nu uitati sa masati si barbia si gatul. In acest caz, suprapun palmele in zona maxilarului si apsand usor le las sa alunece in jos pe gat. Repet procedeul de cateva ori. 

Un lucru foarte important e sa nu faceti niciodata masaj direct pe piele, fara sa aplicati intai o crema de masaj, sau un ulei. Sedinta de masaj, se realizeaza in 10-15 minute, ceea ce inseamna ca pielea va absorbi din produsul aplicat pe fata. De aceea trebuie sa aveti grija sa folositi produse cu o formula buna. 
In continuare o sa va scriu despre Fruit Massage Cream, crema pe care o folosesc momentan pentru masajul tenului. Este o crema hranitoare, care are la baza un continut bogat de extracte din fructe si din plante exotice. Are astfel un efect energizant, protejand in acelasi timp pielea de imbatranirea prematura. Are la baza cateva extracte din plante si fructe, foarte benefice pentru piele : 
- extract de papaya : are efect usor exfoliant contribuind la eliminarea celulelor moarte si a petelor pigmentare
- extract de ananas : antioxidant, incetineste procesul de imbatranire al pielii, vitaminizeaza tenul
- extract de trandafir indian : hidrateaza si catifeleaza pielea 

Pana acum am folosit doar uleiuri de masaj, niciodata o crema. Asadar in continuare o sa va spun parerea mea despre produs.


Crema vine intr-un cutiuta alba simpla, din plastic. In primul rand vreau sa mentionez faptul ca apreciez ca e opaca cutia cremei, iar ingredientele sunt pastrate bine in acest mod.
Am folosit crema utilizand tehnicile de masaj prezentate mai sus si mi-a placut la nebunie. Dupa o zi stresanta si incruntata, un masaj facial e relaxarea perfecta.
Crema are un miros dulceag, destul de puternic. La inceput m-a cam deranjat acest aspect, insa aroma sa imi e pe plac si m-am obisnuit repede.

Produsul are o consistenta densa, insa usor aerata, cu o textura foarte fina care se intinde usor pe piele.


Am folosit aceasta crema, atat pentru masajul facial cat si ca o simpla crema de hidratare, fara sa fac masaj.
In cazul primei variante si anume masajul facial, am aplicat pe ten si gat o cantitate generoasa de crema, am masat pielea aproximativ 10-15 minute, dupa care am indepartat cu un servetel excesul de crema si gata.
In alte seri am aplicat o cantitate mai mica de crema, fara a mai efectua masaj si am folosit-o doar pe post de crema de noapte.
Crema nu mi-a creat deloc probleme, nu mi-au aparut cosuri si nu mi-a astupat porii. Aspectul tenului s-a imbunatatit, atat datorita masajului facial realizat cat si a eficientei cremei. Pielea are un aspect mai sanatos, e mai catifelata si mai supla.
Ma declar chiar incantata de acest produs. Inca o dovada clara ca putem gasi produse ieftine si bune. Pentru ca aceasta crema costa doar 18 lei si o gasiti aici.



Gama de produse Ayurmed este foarte variata si cuprinde atat produse de ingrijire, cat si diverse suplimente , unguente si siropuri, toate la preturi accesibile :). De asemenea au si promotii tentante si merita sa aruncati o privire pe site :).

Voi va masati tenul?
Ati folosit aceasta crema?
Va astept cu drag comentariile :*

You May Also Like

24 Comments

  1. Nu am mai folosit aceasta crema...dar pare tare interesanta :D Imi place tare mult si treaba cu masajul tenului...o sa tin minte sa imi fac si eu ;;) Pupicei! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte eficient masajul fetei si dupa ce o sa observi efectele o sa devii dependenta :D Te pup :*

      Ștergere
  2. In ultimul timp am studiat si eu ceea ce inseamna ayurveda si imi place. Acasa imi fac tot felul de retete inspirate din aceasta filozofie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu abia de curand am facut cunostiinta cu ayurveda si imi place !

      Ștergere
  3. Stii ca nu am facut niciodata in asemenea masaj si chiar ma gandeam zilele astea la chestia asta?!?
    Gand la gand!

    RăspundețiȘtergere
  4. Auzi, tu ai fost la piscina pe frigul si ploaia asta? :))) Nu de alta, da' mi-ai starnit cheful de soare si mare cu pozele tale. Hai ca am facut si o rima ;)
    De masat tenul, in fiecare seara fac asta, pana intra in piele crema. Mai rar dimineata, pentru ca 1. sunt pe jumatate treaza, si 2. lene. Dar seara, oricat de obosita as fi, nu sar peste pasul asta.
    Sa stii ca m-ar tenta si pe mine crema asta, mai mult pentru ingrediente si pentru tenul meu uscat. Inainte aveam tenul mixt, acum vad ca s-a schimbat. Poate cand o da caldura revine la starea initiala. I kinda miss it :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ahhh...ce n-as da sa stau acum la o piscina. Dar mai avem de asteptat :))
      Nici eu nu fac dimineata masaj facial pentru ca sunt prea adormita si mereu pe graba.
      Recomand crema pentru ten uscat. E foarte hidratanta.

      Ștergere
  5. Masajul facial ajută foarte mult tenul și am observat că mereu arată mult mai bine. Obișnuiesc să fac masaj facial cu orice cremă pe care o aplic pe ten. Despre cea pe care o folosești tu nu știam nimic, dar am aflat acum :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici eu nu am mai folosit această cremă, dar îmi fac masaj facial, rar, recunosc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu incerc sa fac masaj cat mai des posibil pentru ca e foarte benefic.

      Ștergere
  7. Sincer... masaj facial nu-mi fac. Nu că nu mi-ar face plăcere dar abia, cu ultimele puteri ajung să mă demachiez. Pare interesantă crema, am avut un deja vu atunci când am văzut-o. Nu-mi aduc aminte exact dar sper să o găsesc 🙌🏻
    Mulțumim de review❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am seri in care sunt foarte obosita si atunci dupa demachiere direct somn. Mi-ar placea sa fac masaj in fiecare seara, dar nu mereu reusesc...

      Ștergere
  8. Am mai auzit de beneficiile produselor ayurvedice dar nu le am incercat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Super fain ca ai scris despre tehnica de masaj facial. Din cate am inteles, sunt destul de importante miscarile si eu ma masez in fiecare seara cu crema hidratanta. Asa cum ma pricepeam si eu, evident. >D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si tehnica de masaj e importanta. Daca dai un search pe google o sa gasesti o gramada de metode de masaj si le poti adapta dupa nevoile tale.

      Ștergere
  10. Chiar am citit acum ceva timp despre beneficiile acestui tip de masaj dar nu l-am făcut niciodată. Chiar mă gândeam ce tip de cremă să folosesc, e super că exista una specială pentru masajul facial

    RăspundețiȘtergere
  11. E o idee suoer buna de tot după o zi încordată...o sa incerc cu siguranță ��

    RăspundețiȘtergere
  12. Tehnicile de masaj le cunosc de 30 de ani, am cursul de cosmetica, da imi fac masaj facial aproape zilnic, in special seara, cu crema de noapte, dar nu am folosit o crema anume de masaj pana acum. Din cele spuse de tine in acest articol, aceasta crema merita folosita pentru regenerarea tenului si unde mai pui ca au pe sait promotia 1+1 la pret de 18 lei. Multumesc pentru recomandare❤

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere