Search

Cum sa faci cumparaturi inteligente de Black Friday ?

by - marți, noiembrie 14, 2017


Buna dragilor,

Ne apropiem de un nou trend imprumutat de la americani : Black Friday ! In strainatate sunt sigura ca acest concept e chiar pe bune, insa la noi, marii comercianti se intampla sa ne cam fluture pe sub nas oferte, care de fapt nu sunt oferte. Insa nu e bine totusi sa ii bagam pe toti in aceeasi oala, pentru ca exista si magazine care ofera reduceri consistente si mai important reduceri reale nu fictive. E bine sa fiti cu ochii in patru cand faceti cumparaturi de Black Friday si sa va asigurati ca intr-adevar ati cumparat acel produs la un pret mai mic. E cam greu uneori sa facem asta, dar in articolul de astazi am cateva sfaturi pentru voi. Atat pentru a va ajuta sa detectati reducerile bune, cat sa nici nu cheltuiti bani pe lucruri de care nu aveti nevoie.

1. Stabiliti un buget.
Fie ca veti sparge pusculita, fie din banii din ultimul salar, e foarte important sa stabiliti bugetul pe care doriti sa il cheltuiti de Black Friday. Pentru ca daca bugetul ramane nelimitat, vor aparea multe tentatii, si va treziti ca ati cumparat produse de care nu aveti nevoie si doar se pune praful de ele. Iar cu banii aia puteati sa cumparati altceva util.

2. Faceti liste
Dupa ce bugetul e stabilit faceti o lista cu produsele pe care vi le doriti. Sfatul meu e sa treceti obiectele dorite in functie de necesitate. Adica daca vrei neaparat un aragaz nou, trece-l primul pe lista, nu ultimul. Puteti trece pe lista oricate produse doriti iar in momentul in care va apucati de facut cumparaturi le cumparati in functie de necesitati. Daca ajungeti la locul 10 de exemplu, unde ati trecut un telefon dar nu va mai ajunge bugetul, inseamna ca produsul nu este asa important si puteti trai si fara el.

3. Analizati preturi
Dupa ce e facuta lista, va invit sa cercetati putin piata si sa vedeti care e pretul real al produselor dorite. Ca sa va fie  mai usor, in dreptul fiecarui produs treceti pretul gasit in magazinele online. Iar cand nebunia de Black Friday incepe, nu va poate pacali nimeni cu o reducere falsa. Daca o priza azi costa 10 lei si maine de Black Friday, apare pretul taiat de 50 lei si cica produsul e redus la 10 lei, in mod clar e o reducere nesimtita care nu exista. Dar daca priza e 5 lei si voi ati gasit inainte pretul de 10 lei, inseamna ca veti face o afacere buna, cumparand acel produs.

4. Puneti produsele in cos
Daca ati vizat exact produsele de care aveti nevoie si site-ul de pe care doriti sa cumparati, va sfatuiesc sa puneti produsele in cos. Cand incep reducerile dati un refresh paginii ca sa se actualizeze noile preturi. De ce sa faceti asta? In primul rand pentru ca si acum majoritatea site-urilor au probleme la incarcare, deoarece foarte multa lume acceseaza site-ul in acelasi timp. Si in al doilea rand, pana se incarca paginile sa cautati produsul dorit, s-ar putea sa ramaneti fara el, deoarece stocurile se epuizeaza rapid. Si bineinteles in al treilea rand, pentru ca asta va tine deoparte de alte capricii si nu veti fi tentate sa cheltuiti toti banii de pe card pe cine stie ce produse de care nu aveti nevoie doar pentru ca sunt la reducere.

5. Fiti cumpatati
In continuarea a ce am scris mai sus, va recomand sa fiti cumpatati si sa incercati sa nu cumparati produse doar pentru ca sunt reduse. Produse de care probabil nu aveti nevoie. Chiar daca x produs e la reducere si il cumperi ca mai apoi sa nu folosesti produsul, e tot o pierdere de bani. 

6. Asigurati-va ca aveti cont pe site-ul vizat pentru cumparaturi
Daca faceti cumparaturile online, nu uitati sa va faceti inainte cont pe site si toate datele sa fie actualizate. Ca sa nu mai pierdeti timp cu aceste detalii.

7. Platiti doar ramburs
Pentru ca de Black Friday nu e nebunie doar in randul cumparatorilor ci si in randul comerciantilor. Si consider ca e mai bine sa platiti cand vi se livreaza coletul, sa nu cumva sa va treziti cu banii luati si din cine stie ce eroare, fara colet. Nu stiu de ce am eu impresia ca de Black Friday odata ce ai platit produsul cu cardul, treci la coada, pentru ca au prioritate cei care achita ramburs. Gen...ala ne-a platit, o sa isi primeasca produsele, hai sa culegem banii de la astia cu ramburs. Poate mi se pare...habar n-am. Dar cand am platit cu cardul a durat mai mult pana am primit comanda, decat atunci cand am achitat ramburs. Posibil sa fie o coincidenta...sau nu. Mai bine sa fim siguri totusi.

8. Verificati data la care incep reducerile
Desi in mod normal Black Friday inseamna Vinerea Neagra si asta ma duce cu gandul la o zi in care magazinele au reduceri, nu e chiar asa. Fiecare site isi stabileste perioada in care vor avea reduceri, asadar nu uitati sa stiti data, sa nu va treziti dupa ce a trecut valul de reduceri.


Sper ca v-a fost de folos acest articol ! Daca si voi aveti sfaturi pentru cumparaturi eficace in aceasta perioada, va astept comentariile.
In urmatorul articol, o sa va fac cateva recomandari de magazine ! Magazine online de unde cumpar si eu deseori. 

Va pup si ne auzim curand !!

You May Also Like

19 Comments

  1. Și eu abia aștept reducerile și îmi fac o lista cu ce vreau sa cumpăr. Dar nu am stabilit încă un buget, dar este o idee buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiarte util, cred ca deja sunt experta la facut cumparaturi, bani sa fie😊mi-ai amintit cateva informatii pe care le uitasem

    RăspundețiȘtergere
  3. Abia astept sa vad redcerile si sa-mi iau cate ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt foarte pregatita. Astept cu nerabdare ziua cea mare si sper sa apuc sa-mi iau tot ce-mi doresc

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu toate ca ador reducerile la Black Friday nu particip. E prea mare nebunia si dorinta de a cumpara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti o mica experta la shopping! Numai sfaturi faine, o sa profit si eu de ele.💋

    RăspundețiȘtergere
  7. Am impresia ca anul asta voi sari BF, am la activ destui ani in care nu mi s-a parut ca am facut vreo branza comandand in aceste zile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce e drept daca nu ai nevoie de ceva, mai bine nu comanzi. Decat sa dai banii pe produse pe care nu le folosesti, doar pentru ca au fost mai ieftine.

      Ștergere
  8. Auch, pentru mine e prea tarziu pentru “fiti cumpatati” si “cumparati inteligent” ��

    RăspundețiȘtergere
  9. Minunat articolul chiar sunt sfaturi bune de luat în calcul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Meorcaneanu Elena6 decembrie 2017 la 01:35

    Minunat articolul, chiar snt sfaturi bune de luat în calcul.

    RăspundețiȘtergere