Search

Ce efecte are lamaia pentru ten ! Importanta vitaminei C in ingrijirea tenului !

by - duminică, noiembrie 17, 2019

Îngrijirea tenului este un ritual complex care trebuie să fie adecvat tipului de ten. E bine să testăm să vedem ce ni se potrivește și evident e necesar să cumpărăm produse de calitate. Calitatea unui produs nu constă într-o reclamă bună de marketing, ci în lista de ingrediente. O să dezvolt acest subiect în următoarele articole, dar până atunci vreau să va vorbesc despre importantă vitaminei C pentru ten.


În stânga și în dreapta, ni se recomandă măști de față naturale, deoarece pornind de la ideea că un anume ingredient e natural, e bun pentru ten. Dar lucrurile nu stau întotdeauna așa. Printre cele mai recomandate măști de față se recomandă ca în compoziție să fie adăugată zeamă de lămâie, fiind o sursă bogată de vitamina C. Lămâia este recomandată în principal pentru tenul gras, deoarece acest fruct usucă tenul , reducând excesul de sebum. Dar de fapt, efectele sunt total opuse. Atunci când pielea simte uscarea provocată de lămâie, tinde să producă și mai mult sebum, în încercarea de a restabili PH-ul pielii. Deci nu, lămâia nu e recomandată pentru tenul gras. De fapt nu e recomandată pentru nici un fel de piele. Chiar dacă pe moment da impresia că acest fruct funcționează, pe termen lung, urmările nu sunt chiar bune.

Lămâia are proprietăți astringente și antibacteriene, însă are un PH foarte acid, asta însemnând că usucă excesiv pielea favorizând apariția iritațiilor sau chiar a arsurilor chimice. Zeama de lămâie de asemenea crește sensibilitatea la razele solare, din cauza compusului numit furocumarina, care declanșează deteriorarea ADN-ului. Deci dacă aplicați zeamă de lămâie pe piele și apoi va expuneți la raze ultraviolete, e posibil să va confruntați cu arsuri grave. 

În concluzie evitați să folosiți zeamă de lămâie pe piele. Efectele adverse sunt destul de grave și nu trebuie trecute cu vederea. Zeama de lămâie nu tratează nici coșurile, așa cum se mai spune ici colo. 

Cu toate că lămâia nu este recomandată pentru îngrijirea tenului, vitamina C este un antioxidant puternic, prevenind îmbătrânirea prematură a tenului. De asemenea stimulează regenerarea celulară și susține sintetizarea colagenului.  Vitamina C are și efect antiinflamator, fiind o alegere bună pentru persoanele care se confruntă cu acnee sau rozacee. E important însă să folosiți protecție solară, deoarece vitamina C sensibilizează pielea. Printre efectele vitaminei C se numără pielea cu un aspect luminos, reducerea ridurilor fine, creșterea fermității și a elasticitatii. Însă așa cum am spus și mai sus, nu se folosește lămâia pe piele pentru a beneficia de proprietățile oferite de vitamina C. În acest sens, trebuie să folosiți produse care au la baza vitamina C. Iată și câteva recomandări ! 

FlosLek Laboratorium Re VITA C
Gasiti acest produs AICI


Este un ser concentrat în vitamina C și este recomandat pentru zona ochilor, pentru ten, decolteu și gât. Este un produs curat în ingrediente și nu conține alcohol, care este un ingredient iritant și trebuie evitat în toate produsele cosmetice. Hidratează pielea, ajută la estomparea cearcănelor și reface elasticitatea pielii. Serul se tapotează ușor pe pielea curată. Se lasă să intre în piele și abia apoi se aplică crema hidratantă.

Crema de fata si ser Bielenda Neuro Glicol+Vit. C
Crema de fata o gasiti AICI.
Serul il gasiti AICI.
 Produsele Bielenda sunt cunoscute pentru aportul mare de vitamina C pe care îl au în compoziție și pentru neuropeptidele care sunt considerate cele mai bune ingrediente pentru prevenirea formării ridurilor adânci. Crema de față are și SPF 20, însă e foarte puțin având in vedere că vitamina C sensibilizează pielea, de aceea e nevoie să folosiți suplimentar și o crema cu protecție solară 50+. 

Evident gama de produse e mult mai largă și AICI, gasiți o gama variată de creme, seruri, măști de față și produse de curățare. Însă atenție, nu trebuie să va construiți rutină de îngrijire doar din produse care au la baza vitamina C. Adică nu și crema, masca de față, ser, gel de curățare etc. , toate pe baza de vitamina C, deoarece pielea se sensibilizează prea tare. Dacă folosiți o crema de față si un ser, ambele având în compoziție vitamina C e suficient pentru a aduce pielii aportul de vitamina C de care are nevoie. Ce e prea mult strică totuși, deci nu e bine să abuzăm !

Sper că am reușit să va ofer informații pertinente în privința vitaminei C și dacă până acum ați folosit lămâia, sper să nu o mai faceți pentru binele vostru ! 

Voi folosiți vitamina C? Dacă da, ce produse preferați ? 

You May Also Like

17 Comments

  1. Foarte interesant articolul, nu știam cât de nocivă e lămâia pentru ten în cantități mari. Good to know!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere ! Nici in cantitati mici nu e benefica lamaia...mai bine deloc.

      Ștergere
  2. Sincer, nu stiam ca lamaia are asa beneficii pentru ten.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca am folosit produse pentru ten cu vitamina C, chiar m-ai făcut curioasa, am sa țin cont de recomandările tale.
    Eu consum lămâie doar in ceai.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci serurile cu vitamina C sunt ok, dar nu si lamaia. Habar nu aveam. E bine de stiut. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. M-am saturat de "remediile" aberate pe internet, mai ales acesta cu lamaia. Singura varianta corecta este, cum ai zis si tu, serul. Sincer, am renuntat de ani de zile la mastile preparate in casa si nu regret nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu prea apelez la masti preparate in casa. Doar pentru ca e natural, nu inseamna ca e si bun.

      Ștergere
  6. Nu prea folosesc masti in casa, insa sunt in cautarea unui produs pe baza de vitamina c

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte interesante aceste produse, o sa le caut si eu.

    RăspundețiȘtergere
  8. In ultimul timp am inceput sa ma informez din ce in ce mai mult despre vitamina C si despre cosmeticele care o contin. Articolul tau a venit la fix.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu folosesc in ultima peroada produse cosmetice care confera luminozitate tenului pri adaos de extract de vit C. Imsa produsele de acest fel trebuiesc pastrate la intuneric pentru ca in timp Vit C se inactiveaza prin oxidare.

    RăspundețiȘtergere