Search

Istoria parului meu : de la brunet la blond !

by - luni, noiembrie 11, 2019



Mereu mi-a plăcut să mă joc cu nuanțele părului meu și de-a lungul timpului am tot schimbat culorile părului. Nu atât de mult pe cât mi-aș fi dorit uneori, însă am schimbat 5 culori pe parcursul anilor și parcă încă aș mai vrea să experimentez, dar nu sunt atât de curajoasă pe cât mi-aș dori ! E și mai dificil acum când am găsit o nuanță de vopsea care mi se potrivește mănușă și tare îmi e greu să renunț la ea. Dar nu se știe niciodată, nu ? Mai pe scurt, am avut 5 nuanțe ale părului : brunet, roșcat, șaten deschis, verde și blond ! Da...verde !!! Nu a fost cea mai inspirată alegere, dar m-am pricopsit cu ea cumva fără să vreau ! Mai multe detalii în continuare !

* Dacă și vouă va place să va jucați cu nuanțele părului, o mulțime de nuanțe de vopsea de la diferite branduri, găsiți aici .


Culoarea mea naturală a părului e șaten închis și nu știu de ce...dar nu mi-a plăcut niciodată, așa că la vârstă de 16 ani am decis să mă vopsesc și am ales brunetul ! În pozele de mai sus aveam 19 ani iar brunetă cred că am fost până pe la 22 de ani, nu mai țin minte exact. Brunetul e o nuanță relativ ușor de întreținut și uneori am optat și pentru brunet albăstrui. Pe atunci îmi plăcea cum îmi stătea, dar acum când mă uit la poze am impresia că îmi asprea puțin tresaturile și nu îmi stătea prea bine. Nici jalnic nu e, dar cert e că nu m-aș mai vopsi brunetă. 


După brunet, am decis că vreau să fiu roșcată ! Inițial am făcut tot felul de experimente acasă și o perioada nu m-am vopsit brunetă și am ales să vopsesc părul roșcat ! Dar au rezultat experiențe nereușite, cu rădăcini roșii și cu lungimea părului de o nuanță incertă. Am abandonat experimentele și am mers la coafor să mă decolorez pentru a obține nuanță de roșcat pe care mi-o doream ! Mi-a plăcut tare mult să fiu roșcată și m-aș vopsi mâine această nuanță ! Dar e atât de greu de întreținut, încât nu mai am energia necesară. Pentru că vopsea curge foarte repede și se spalaceste nuanță părului, la fiecare spălare foloseam nuanțator pentru a menține nuanța vie. Și bineînțeles asta vine cu multe inconveniente la pachet, în special pentru că la contact cu apă, nuantatorul curge. Nu am să uit niciodată când am fost la mare și mi-am băgat și părul în apă și când am ieșit îmi curgea vopseaua pe față și pe umeri, de parcă mi-aș fi spart capul :))). În piscine nu mă puteam bagă în perioada aia, pentru că fiind atâta clor în apă, riscam să las toată vopseaua acolo și să sperii lumea :)). 


Chiar după experiența cu marea, am decis să renunț la roșcat și pentru asta a trebuit să îmi decolorez părul  din nou ! Evident a trebuit să tund din păr, deoarece eram la a două decolorare și părul deja era cam ars pe lungime și vârfurile cam despicate. Am ales o nuanță de blond alună, o culoare ușor de întreținut. M-am simțit ușurată pentru că în sfârșit prosoapele, hainele și lenjeriile de pat nu mai erau roșii ! Puteam să mă pun la somn liniștită fără să mă panichez că mă voi trezi cu fața de pernă roșie și cu pielea tot roșie ! M-am bucurat de această nunața....până m-a tentat o nuanță albastru ! 


Nu, nu am scris greșit mai sus că am ales o nuanță de albastru. Doar că în mod ciudat, mie mi-a ieșit verde. Am folosit o spumă colorantă pe care scria că se duce nuanța după câteva spălări. Așa ca o nebunie de moment mi s-a părut captivantă, mai ales că mă spăl pe păr de 2-3 ori pe săptămâna, deci în maxim 2 săptămâni, ar fi trebuit să dispară verdele din par. Nu mă așteptăm să mă țină nici atât....dar nuanța de verde mi-a rămas in par luni bune și lucrul ăsta m-a iritat maxim, mai ales când începea să se spalaceasca. În poza cu ochelarii pe ochi, se observă că verdele puternic s-a mai dus, dar părul tot avea o tentă de verde... În plus aceea spumă mi-a asprit foarte tare părul. Nu a fost tocmai o experiență plăcută...


După ce am scăpat de verdele din păr, nu m-am mai jucat cu nuanțele, am lăsat părul să crească. L-am îngrijit bine că să își revină după aceea spumă. Iar pe parcurs am deschis puțin câte puțin nuanța de par, fără să apelez la decolorant, doar la vopsea. Consider că nuanța asta de vopsea mi se potrivește tare bine și după muulti ani in care de fiecare dată când mă vopseam, alegeam altă vopsea, acum folosesc aceeași vopsea. O singură dată am schimbat firma vopselei și nuanța și am regretat, deoarece nu mi-a plăcut ce a ieșit. M-am învățat minte încă o dată și rămân la aceeași vopsea. Momentan mă vopsesc o dată pe lună și doar la rădăcini pentru ca vopseaua să nu agreseze și restul părului. Iar nefiind o culoare care curge, nu e nevoie de vopsea și pe lungime ! Momentan sunt mulțumită de culoarea părului meu, deși părul meu fiind aspru și nuanțele de blond aspresc și ele părul, e necesar să îl mențin hidratat și bine îngrijit ! Din toate nuanțele care am fost vopsită, de roșcat îmi e cel mai dor și poate o să mă întorc cândva la această nuanță. Dar nu in viitorul apropiat...momentan mă simt bine așa ! 

Iar astăzi după două decolorari pe parcurs și o spumă colorantă care mi-a cam distrus părul, astăzi mă bucur de o podoabă capilară sănătoasă și o să îi acord atenția necesară să rămână așa ! 

Voi ați jonglat cu nuanțele de păr? Care e istoria părului tău ?

You May Also Like

24 Comments

  1. ooo, eu am jonglat si inca jonglez cu parul! am la activ o multime de decolorari si vopsiri, nici eu nu le mai tin contul. dar ideea e ca la o luna, o luna si jumate, ma tund. scurt scurt

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine nu ma reprezinta parul prea scurt...nu cred ca m-as tunde vreodata !

      Ștergere
  2. Eu inca n-am ajuns deloc la par blond, dar roscata vopsita-n casa, bruneta si satena am fost deja, bruneta inca de pe la 19 ani. Problema e ca ma mananca mainile sa-mi decolorez parul acasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am decolorat si eu o data acasa...dar nu recomand experienta !

      Ștergere
  3. De la brunet am vrut doar varfurile ciocolatii si nu mi-a reusit, dar nici nu am mai insistat, imi era frica sa nu imi distrug parul, am ramas la brunet. Te prinde de minune blondul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ! Da...decoloratul distruge putin parul, care apoi are nevoie de o ingrijire aparte !

      Ștergere
  4. Si eu cred ca blond iti sta cel mai bine. Eu nu m-am vopsit încă, mi-am lăsat brunetul natural. Nu stiu daca m-as vopsi pe toată lungimea părului, dar șuvițe verzi sau roz mi-aș face.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi ! Eu nici nu mai stiu exact cum arata parul meu natural :)))

      Ștergere
  5. Uh, cata treaba ai avut. Eu sunt blonduta de mica si chiar daca s-a mai inchis la culoare, nu am bagat niciodata vopsea in cap.

    RăspundețiȘtergere
  6. Într-un timp am fost și eu blonda dar mi se pare o culoare foarte greu de întreținut, așa ca am revenit la culoarea mea de saten și îmi fac doar suvite mici blonde, bine-nțeles la salon.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie imi place cum iti statea si bruneta. :D Si eu am avut toate culorile in cap, acum sunt bruneta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am fost mereu doar naturala sau blonda. Oricum mi se pare ca blondul te prinde cel mai bine. Brunetul parca iti inaspreste trasaturile, in timp ce blondul te face mai calda si mai feminina 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa zic si eu despre brunet...momentan sunt multumita de blond ! Mersi mult !

      Ștergere
  9. Istoria parului meu este simplă. Încă nu mi-am făcut curaj să mă vopsesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Te prinde bine blondul. 😘😘 Se pare ca ai testat cateva nuante in par, toate sunt interesante.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am avut o gramada de culori, de la blond, la brunet, la portocaliu si la roscat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Wow cate transformari! Cea roscata imi place cel mai mult!

    RăspundețiȘtergere