Search

6 greseli in aplicarea fondului de ten

by - duminică, decembrie 29, 2019

Cred că cel mai controversat produs de make-up rămâne fondul de ten, deoarece acesta trebuie să fie perfect pentru tenul nostru. Atât din privința texturii, cât și din privința nuanței. Un fond de ten nepotrivit sau aplicat necorespunzător, poate să ruineze complet un machiaj. 

Pe perioada iernii port mereu fond de ten, deoarece în primul rând îmi protejează mai bine pielea și în al doilea rând, tenul arată mai bine. Când e frig afară, tenul meu tinde să fie cam palid și nu mă încânta acest aspect ! În trecut făceam și eu câteva greșeli în ceea ce privește fondul de ten, însă din greșeli învățăm, nu-i așa? 

Așadar m-am gândit să va scriu despre greșelile pe care le-am făcut eu în alegerea fondului de ten și poate va ajută și pe voi sfaturile și concluziile mele ! Deci iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care la rândul meu le-am făcut și eu !


1. Alegi nuanța nepotrivită de fond de ten
Un fond de ten închis nu te va ajuta să pari bronzată, așa cum un fond de ten prea deschis nu va oferi tenului aspectul de ten de porțelan. Pentru un aspect natural și fresh, nuanța fondului de ten trebuie să fie exact ca și nuanța pielii. Atunci când cumperi fond de ten, nu îl testa pe mâna ci direct pe ten, deoarece nuanța pielii de pe mâna cu nuanța pielii de pe ten, poate fi diferită. Dovadă, în poză de mai jos.
2. Aplici fond de ten cu SPF seara 
Pentru a te proteja de razele UVA și UVB trebuie să aplici 1,25 ml de protecție solară. Deci fondul de ten cu SPF nu te protejează de razele solare, deoarece dacă am folosi 1,25 ml de fond de ten, ar fi mult prea mult. Deci nu căutaț fonduri de ten cu protecție solară, căci nu au nici un efect. Însă unele fonduri de ten pe care și eu le ador, au în compoziție SPF. Cum e și fondul de ten Rimmel London Lasting Finish, pe care îl ador și îl recumpar mereu. Are SPF 20, ceea ce mă împiedică să folosesc acest produs seară, deoarece dacă voi face poze cu blitz, deoarece atunci când protecția solară se întâlnește cu blitz-ul aparatului foto, rezultă o pelicula albă pe ten. Mi-a luat ceva timp să înțeleg de ce în poze tenul meu arată alb și în oglindă nuanța pare să se potrivească de minune. Deci dacă plănuieșți să ieși într-o seară și știi că vei face poze cu blitz, folosește un fond de ten care nu are protecție solară.

3. Aplici fondul de ten în lumina necorespunzătoare
Dacă aplici fondul de ten la lumina slabă a becului, s-ar putea să ți se pară că arată foarte bine. Dar dacă vei verifica machiajul în lumina zilei, ai să vezi că nu mai arată la fel de bine. Un machiaj aplicat la lumina naturală, va arăta bine în orice lumina, ceea ce nu e valabil și invers. 

4. Aplici prea mult produs
Dacă vrei să ascunzi anumite imperfecțiuni, aplicarea unui strat mai gros de fond de ten, nu te va ajuta ci doar va conferi tenului un aspect de piele încărcată. Pe timpul zilei un strat subțire de fond de ten e suficient. Seară însă, poți apela la două straturi subțiri, însă fără să încarci tenul prea mult.

5. Aplici incorect fondul de ten
Acum mulți ani aplicăm fondul de ten cu degetele, însă folosirea unei pensule sau a unui burete, schimbă radical aspectul final. Cu pensula sau buretele fondul de ten se aplică mai ușor și se uniformizează mai bine. În plus e mult mai igienic cu condiția să folosești mereu o pensula curată.

6. Nu aplici o baza
Aplicarea unei baze e esențială pentru ca tenul să arate bine. Nu recomand un primer special, deoarece nici eu nu folosesc un anume primer pe post de bază. Dacă folosești o cremă hidratanta destinată tipului tău de ten, e perfect. Mereu fondul de ten se așează mai bine pe un ten hidratat.

Cam acestea sunt cele 6 greșeli pe care le-am făcut și eu de-a rândul anilor în ceea ce privește aplicarea fondului de ten. Dacă consideri că mai sunt și alte aspecte importante de menționat în legătură cu acest subiect, te invit să îmi scrii în comentarii !

Dacă sunteți în căutarea unui fond de ten potrivit pentru voi AICI, gășiți o gama variată selectată pe tipuri de ten și textura ! 

You May Also Like

14 Comments

  1. Foarte bune sfaturile tale. Multa lumea nu stie sa aplice corect fondul de ten..

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmm nu pot sa spun ca sunt o experta si ma bucur ca vad atatea sfaturi utile oferite aici. Am sa tin si eu cont de ele

    RăspundețiȘtergere
  3. WOW, chiar nu știam despre efectele folosirii fondului de ten cu SPF seara! Asta chiar este o noutate pentru mine! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Este prima oară când citesc despre SPF-ul din fond de ten, o sa încerc sa nu-l mai folosesc seara.
    Mersi de informații��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar daca faci poze cu blitz e bine sa il eviti. Daca nu, nu afecteaza cu nimic.

      Ștergere
  5. Mulțumesc pentru sfaturile tale! Sunt utile mai ales că ne pregătim pentru sărbătoarea anului, Revelionul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiam ca fondul de ten cu SPF e cel care creeaza efectul de ten alb in poze. Are sens! Tare faine recomandarile tale!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte util articolul tau! Sunt importante aceste sfaturi, mai ales ca un fond de ten in nuanta gresita se vede imediat

    RăspundețiȘtergere