Search

Idei de organizare a produselor cosmetice

by - joi, ianuarie 16, 2020

Nu știu dacă vi se întâmplă și vouă, însă personal trebuie să fac mereu curățenie la produsele cosmetice. În primul rând pentru că periodic le curăț și le dezinfectez și atunci când fac asta mereu dau peste produse pe care nu am apucat să le folosesc și am uitat de ele. Așadar mereu printre cosmetice găseam fie produse uitate, fie produse expirate, fie produse care nu mi se potrivesc și stau degeaba. Însă am găsit metode de organizare și de triere iar acum lucrurile sunt mai ușoare. Pentru că am toate produsele la vedere. Din punctul meu de vedere organizarea produselor cosmetice e importantă, deoarece așa evităm risipa.



Așadar iată câteva ponturi de organizare : 

Alegeți momentul potrivit
Nu vă apucați de trierea produselor pe grabă sau la nervi. Riscați să fiți prea dure și să aruncați produse pe care apoi le regretați. Programați o zi în care să faceți asta și luați lucrurile pe rând. Azi cosmetice, mâine produse de machiaj, etc., astfel încât tot procesul să nu devină obositor. 

Triati produsele 
Pentru a evalua câte produse aveți din fiecare categorie, triati produsele pe categorii : rimeluri, rujuri, lacuri de unghii, etc. Apoi alegeți din fiecare categorie doar produsele pe care le folosiți și care vă sunt pe plac. La rujuri mi-a fost cel mai greu, deoarece sunt slăbiciunea mea și deși am mai multe nuanțe asemănătoare de ruj, mi-a fost greu să mă despart de ele. Însă totuși a fost nevoie să fiu rațională și să mă gândesc că  nu am nevoie de 5 rujuri roșii, 4 roz etc. , toate cam în aceleași tonuri. Așadar din fiecare nuanță am ales maxim 2 rujuri și restul le-am pus deoparte. Înainte de trierea produselor, am căutat prin toate gențile, prin baie, prin câteva sertare unde mai pun diverse chestii în căutarea produselor rătăcite pentru a le pune toate la un loc. Și am găsit o grămadă , deci va recomand și vouă să cautati peste tot când va apucați de acest proces.

Aruncați, donați, vindeți
După ce ați triat produsele și ați pus deoparte produsele pe care nu le mai folosiți, alegeți ce să faceți cu ele. Produsele expirate sau care nu pot fi donate din motive de igienă e necesar să le aruncați. Dacă aveți și produse noi sau doar puțin folosite, puteți să le vindeți ( găsiți pe Facebook o grămadă de grupuri unde puteți vinde produse cosmetice ) sau le puteți dona unei persoane căreia i s-ar potrivi. 

După ce am terminat cu trierea produselor, am realizat că am renunțat la multe farduri de ochi. Nu obișnuiesc să mă machiez foarte des la ochi, însă de dragul frumuseții unei palete sau unor nuanțe, am cumpărat fără să mă gândesc prea mult. Am păstrat doar o paleta cu nuanțe nude pe care le folosesc mai des. Și la rujuri am rămas surprinsă să văd câte nuanțe asemănătoare am. Iar toate astea, înseamnă risipă din păcate. 

Organizați produsele
După ce am decis care sunt produsele care rămân, urmează organizarea lor într-un mod cât mai eficient, astfel încât toate produsele să fie la îndemână. Iar în acest sens, am găsit câteva organizatoare foarte utile și frumoase ! 

Aici gășiți o sumedenie de organizatoare de toate felurile și mărimile iar mai jos vi le prezint pe cele care mi s-au părut mie interesante. Dacă sunteți în căutare de altceva, nu ezitați să aruncați o privire pe site. Eu am ales câteva organizatoare transparente, deoarece mi se par mai utile, fiind toate produsele la vedere.

Organizatorul din poza de mai sus îl găsiți aici și mi se pare foarte util în primul rând pentru că e spațios. Este prevăzut cu 8 compartimente și 4 sertare iar o versiune mai mică găsiți aici. Puteți depozita în acest organizator atât produse de machiaj cât si produse de îngrijire.

Primul organizator de cosmetice pe care l-am cumpărat prima dată e cel din poză de mai sus, pe care îl puteți găsi aici.  L-am cumpărat prima dată deoarece am foarte multe rujuri iar acesta are multe spații pentru depozitarea lor. Cel din poză are 16 compartimente pentru rujuri, însă găsiți si cu mai puține. Iar în spațiul din partea stânga am pus fondurile de ten. 
Organizatorul din poza de mai sus îl găsiți aici și îl consider util pentru produsele mărunte cum ar fi mono-urile de farduri, balsamuri de buze și alte accesorii precum penseta, ascuțitoarea etc. Îmi place mult sistemul de deschidere și evident faptul că e transparent si produsele mărunte nu se pierd într-un munte de alte produse. 

Pentru organizarea fardurilor de obraz, a pudrelor și chiar a accesoriilor, organizatorul din poza de mai sus mi se pare ideal. E foarte util și pentru a-l ține în sertar pentru a păstra ordinea între produse, dar poate primi un loc de cinste și pe măsuța de machiaj. Dacă vi se pare interesant, îl găsiți la un preț foarte bun aici

Împreună cu organizatorul pentru rujuri am cumpărat și un organizator pentru pensule, deoarece mi se pare important să le am toate la vedere și la îndemână. Pe cel din poză de mai sus îl găsiți aici, iar pe site sunt o mulțime de modele de diferite dimensiuni si forme. 

Iar ca bonus, că tot a venit vorba de pensule de machiaj, trebuie să vă spun câteva vorbe și despre accesoriul pentru spălat pensule de machiaj. L-am cumpărat cu mult timp în urmă și sunt tare încântată de el. Pe spate are ventuze cu ajutorul cărora se lipește de chiuvetă și poate începe operațiunea de spălare a pensulelor. Eu torn produs de curățare direct pe dispozitiv și apoi mă plimb cu pensula pe toată suprafață, clătesc și gata, am pensula imaculată. Dacă folosiți des pensule de machiaj, un astfel de accesoriu v-ar putea fi de mare folos și dacă va tentează îl puteți cumpăra de aici.

Sper că v-a fost de folos acest articol și va încurajez să îmi spuneți în comentarii cum va organizați voi cosmeticele ! 




You May Also Like

12 Comments

  1. Si mie imi place sa imi fac curat in dulapul cu cosmetice. In prezent folosesc doar produsele desfacute, iar cele noi sunt puse deoparte.

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar cred ca am mare nevoie de asa ceva imediat, trebuie sa le reorganizez cumva mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce idei bune! Si eu mai triez produsele comestice, dar de fiecare data ma gandesc cu groaza la acest process. Sunt multe si parca nu as arunca nimic😂

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu le organizez, stau toate aruncate intr-o gentuta si evident cand am nevoie nu gasesc nimic... time to change that.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu le am organizate pe masuta de machiaj pe categorii si in functie de cat de des le folosesc. Obisnuiesc sa mai donez din ele, am foarte multe si e pacat sa expire si sa le arunc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite că, oricât de organizată sunt, nu am astfel de organizatoare. Va trebui să iau măsuri urgent!
    Mulțumesc pentru sfaturi și recomandări!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acele organizatoare sunt tare practice, si eu asa mi le pastrez:*

    RăspundețiȘtergere
  8. Adevărul e ca de niște organizatoare as avea și eu nevoie. Eu când intru în ele, apoi sa vezi câte arunc

    RăspundețiȘtergere
  9. La inceputul anului am facut putina curatenie printre cosmetice si tot as mai avea ceva de areuncat doar ca nu m-am indurat sa ma despart de atat de multe produse de-o data

    RăspundețiȘtergere
  10. Ideea de a dona ceea ce nu iti mai e de folos a fost mereu in top-ul listelor mele

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce faine sunt organizatoarele astea! Si eu fac cadou altora ceea ce nu folosesc. Prefer sa fie folosite decat sa zaca in dulapul meu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt foarte faine și practice.

    RăspundețiȘtergere