Search

Confessions of a Shopaholic

by - marți, decembrie 08, 2015

Buna dragilor,

Din titlu cred ca v-ati dat seama despre ce vreau sa scriu in acest articol, nu ?:)). Filmul "Confessions of a Shopaholic" mi-a servit ca inspiratie pentru titlu, chiar daca in film e vorba despre haine si aici vorbesc despre cosmetice. Daca nu ati vazut acest film, vi-l recomand cu drag, e o comedie foarte buna :)



Totul incepe dimineata la cafea...intru pe blogul X si vad review la o crema, la alta bloggerita vad un fond de ten care mi s-ar potrivi, alt blog...alt fond de ten si tot asa. Nu termin bine cu frunzaritul prin bloguri si ma trezesc cu 3 mailuri despre noi produse lansate sau diverse oferte, ceea ce ma face sa mi le doresc. Intr-o ora in care imi savurez cafeaua deja am in minte cel putin 10 produse pe care mi le doresc, dintre care poate doar de 2 am nevoie. Dar pe principiul "trebuie sa incerc" nu mi le scot din cap pana nu le cumpar. Sa fim seriosi acum...cine are nevoie de 5 tipuri de creme de fata de exemplu? Nimeni...dar pentru ca informatia e peste tot, tentatia e mare, cremele sunt descrise atat de frumos, trebuie sa le avem, nu?

Cu toate ca deseori ma trezesc cumparand produse cosmetice de care probabil nu am nevoie, ma bucur ca un copil cand ma uit la colectia mea de cosmetice si produse de ingrijire :)). Un copil mare cu jucarii pentru oameni mari :D. Insa extazul se duce de fiecare data cand dau de cate un produs caruia nu i-a mai venit randul sa il folosesc. Din cinci creme, clar nu o sa le consum toate, nu?

Iata cateva situatii care m-au facut sa ma trezesc la realitate si sa incerc sa fiu mai cumpatata in cumparaturi.

1. Sunt perioade in care cumpar atat de multe geluri de dus, incat daca s-ar scoate de pe piata aceste produse, eu as avea provizii pentru o perioada destul de indelungata. Si ma bucur de ele, le miros, ma rasfat cu ele....dar aproape de fiecare data cand fac postarea cu produse terminate, realizez ca intr-o postare n-am nici un astfel de produs iar in urmatoarea sunt multe deja :)). De ce se intampla asta? Ei bine, pentru ca nu ma pot abtine sa nu le deschid toate. Daca am 20 de geluri de dus in baie, cu siguranta toate sunt deschise si folosite cel putin odata. De cele mai multe ori imi e greu sa aleg pe care sa il folosesc si le combin intre ele....fac si eu experimente :))). 

2. Cu sotul la cumparaturi...trecem pe langa DM in mall. El vrea sa mearga pana la baie, eu vreau sa intru in magazin sa imi cumpar gelul de curatare care tocmai mi se terminase. El nu intra niciodata ca se plictiseste, eu mereu spun ca nu stau mult. DM-ul asta e o mare pacoste pentru mine, zau :)). Dar inainte de a intra imi pun treburile in ordine in cap si incerc sa cumpar doar ce am nevoie...si de cele mai multe ori intru dupa un produs sau doua. Si incercand sa nu ma abat, nu iau niciodata cosulet pentru ca imi ajung mainile pentru doua produse. Dupa ce ajung pe la jumatatea magazinului deja am vreo trei produse in brate si ma chinui sa ma uit la alte bunatati :)). Printre produse, il vad prin geam pe sotul meu cum ma asteapta nerabdator. Incerc sa ma grabesc, cand nici bine nu intorc privirea si vad ca au scos cateva geluri de dus editie limitata....ia sa iau si eu trei. Dupa alte doua invarteli deja nu mai pot sa tin produsele in brate si doamna de la casa e draguta si imi aduce un cos :))). Ma chinuiam de mama focului sa citesc eticheta de pe BB Cream, incercand sa nu scap mormanul de produse din brate. Asta e...ce e pus in cos e bine pus, hai la casa, unde alte produse la promotie...dohhh. Intr-un final ies din DM, dau nas in nas cu sotul care deja fierbe iar replica mea e aceeasi mereu : "Ti-am luat si tie un gel de dus" :)).

3. Am avut o perioada cand eram obsedata de creme de fata si am batut recordul personal cu un numar de 7 creme. Bineinteles toate desfacute....pai cum sa cumperi o crema si sa nu o incerci? Cu tristete mi-am dat seama ca banii au fost cam aruncati in vant pentru ca bineinteles nu am cand sa folosesc atatea creme intr-un interval de 6 luni, data maxima de valabilitate de la deschidere. Asadar...le-am folosit pe maini, picioare si corp doar pentru ca imi parea rau sa le arunc. Unele au mai ajuns si pe la mama, dar nici ea nu facea fata la atata cremuiala :)).

4. Stiti care e maxima rujurilor? Sa ai atat de multe rujuri, incat in fiecare geanta purtata sa ramana minim un ruj ratacit, dar sa nu ii simti lipsa !!!. Da..cam asta mi se intampla si mie. Mai dau de cate o geanta pe care nu am purtat-o de nu stiu cand si cand ma uit in ea gasesc cate un ruj...doua, trei, dar carora nu le-am simtit niciodata lipsa. Rar se intampla sa spun ca vreau sa ma dau cu rujul x. Am prea multe, astfel incat nu mi se intampla sa nu gasesc o nuanta anume, pentru ca probabil am cateva exemplare din aceeasi culoare...sau ma rog, aproape aceeasi :D. Deci un produs caruia nu ii duci lipsa, clar nu iti foloseste, nu? Iti ofera doar fericire pe moment cand il cumperi si apoi e ca si cum nu ar fi existat. Il descopar intr-o geanta, il folosesc iar o perioada, pana il ratacesc si nu mai stiu de el :)). 

5. Mi se intampla sa cumpar si produse care nu se potrivesc nevoilor mele, pentru ca...habar n-am :)). Asa se face ca ma vopsesc roscat de vreo 3 ani si cu toate astea in baia mea stau frumos 2 sampoane anti-matreata pline de sulfati. Daca si voi sunteti vopsite, stiti deja ca acest gen de sampoane scot foarte repede vopseaua din par iar in cazul parului roscat il spalacesc rau de tot. Cu toate astea doi dusmani ai podoabei mele capilare, stau bine mersi pe suportul din baie. Le folosesc uneori la ultima spalare pe cap inainte de a ma vopsi...in rest imi spal pensulele cu ele :).

Acestea sunt doar cateva cazuri...in rest reusesc mereu sa strang multe produse din aceeasi catogorie cum ar fi de exemplu apele micelare...momentan am vreo sapte. Cel putin nu le-am desfacut pe toate :)).

Ce am vrut eu sa scot in evidenta in acest articol, e faptul ca uneori cumparam produse sub influenta informatiei abundente sau a produselor tentante din magazin. Nu conteaza ca pe raftul din baie stau zece geluri de dus, il vrei si pe ala cu pepene de la Cien, si pe ala de la Avon, inca doua de la Oriflame si alte patru din DM. Si de cele mai multe ori acest gen de cumparaturi facute din impuls ne aduc doar in pierdere si de cele mai multe ori ni se intampla sa cumparam produse care nu ni se potrivesc. Sau si mai rau sa cumparam mai multe produsele pentru aceeasi intrebuintare si apoi vedem care ni se potrivesc. Daca pe sase bloguri e prezentata cate o crema de fata diferita, cu siguranta le vrem pe toate sase. Fiecare bloggerita povesteste experienta placuta cu respectiva crema, incat nu mai conteaza ca ea are tenul uscat si noi gras si ajungem sa cumparam respectiva crema ca mai apoi sa expire.

1001%20Cosmetice
In privinta produselor de machiaj am inceput sa devin mai responsabila si sa nu mai cumpar atat de mult. Cel putin momentan de exemplu nu mai simt nevoia sa cumpar palete de farduri pentru ca am deja prea multe. Daca le-as folosi zilnic ar fi o treaba, dar optez pentru machiajul ochilor doar seara la o iesire sau din cand in cand ziua. Ceea ce inseamna ca si paletele care le am momentan sunt multe. Cu toate astea e imposibil sa nu ma tenteze si alte produse de acest gen, dar la acest capitol reusesc sa imi tin capriciile in frau.



Oricat de mult iubesc produsele de machiaj si de ingrijire, uneori pasiunea asta duce la exagerare si ajung sa am atatea produse incat nu am unde sa le pun :)).

Voi aveti momente in care va dati seama ca aveti prea multe produse, insa totusi sunteti tentate sa cumparati si altele?
Va astept si voua povestioarele si intamplarile :*




You May Also Like

2 Comments

  1. m-am regasit in foarte multe fraze din articolul tau. :D
    Deocamdata am ramas setata doar pe rujuri iar la celelalte capitole m-am linistit. :)
    pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt setata oe rujuri :D Si geluri de dus :)) Incerc sa ma mai linistesc si eu incet asa la unele capitole !
      Te pup :*

      Ștergere