Search

10 carti pe care vreau sa le citesc in 2017

by - miercuri, ianuarie 18, 2017

* sursa poza : Hyperflash.ro

Am vazut la cateva bloggerite, liste cu recomandari de carti sau cu whislist de carti si mi s-au parut foarte interesante recomandarile si dorintele lor. Am salvat linkurile articolelor, pentru ca sunt sigura ca imi vor fi de folos cand voi fi in cautarea unor carti.
Pentru astazi, m-am gandit sa va vorbesc despre 10 carti pe care intentionez sa le citesc in anul 2017. Sper ca anul asta sa reusesc sa citesc mai multe carti, dar pe acestea 10 le vreau neaparat. Doua dintre ele le am deja, restul urmeaza sa le cumpar. La sfarsitul anului, o sa revin cu un update la acest articol, in care o sa bifez cartile citite. Eu sper sa le bifez pe toate. Unele carti mi le doresc deoarece am citit recenzii iar altele prin prisma descrierilor. Sub fiecare titlu o sa va prezint si descrierea cartii ca sa stiti despre ce e vorba.

Din librarii nu prea cumpar carti din simplul motiv ca in oraselul meu mic nu se gasesc, de aceea de cele mai multe ori le cumpar online. De obicei le cumpar fie de pe libris.ro, fie de pe elefant.ro, in functie de oferta. Uneori pe elefant sunt mai ieftine, dar cum libris ofera transport gratuit prin curier la comenzile de minim 30 lei, ies mai avantajos sa le cumpar de aici. Deci de fiecare data cand cumpar o carte, intru pe ambele site-uri si studiez ofertele.

Pe titlul fiecarei carti, am pus si link catre site-ul de unde poate fi cumparata si unde gasiti si cateva fragmente din carte. Am ales pentru voi cea mai buna oferta de pe cele doua site-uri mentionate mai sus.

1. Coco Chanel - Edmonde Charles-Roux


Misterioasa pentru apropiati, inversunata sa stearga orice urma a trecutului, a originilor ei, Gabrielle Chanel a fost de-a lungul intregii existente o femeie inafara tiparelor, o persoana in afara normelor intr-o societate conformista si poate ca nu trebuie sa cautam altundeva secretul reusitei sale. Prin aceasta carte Edmonde Charles-Roux povesteste viata unei femei unice, trasand totodata cronica a saptezeci de ani din secolul XX.




Jojo Moyes m-a cucerit prin felul ei de a scrie si prin urmare imi doresc sa citesc cat mai multe carti scrise de ea. In cartea de mai sus, subiectul principal este ziarista Elle Haworth, care fiind in cautarea unui subiect interesant, gaseste in arhiva ziarului la care lucreaza, o scrisoare care dateaza din anul 1960 si este scrisa de un barbat, care ii cere iubitei sale sa isi paraseasca sotul. Astfel Elle se vede prinsa intr-o poveste de dragoste din trecut. Iar impactul asupra ei este cu atat mai puternic cu cat si ea insasi are o relatie cu un barbat insurat. In 1960 Jennifer Stirling se trezeste in spital, unde a ajuns in urma unui accident de masina. Nu isi poate aminti nici de sot, nici de prieteni, nici cine era. Cand a ajuns acasa, a descoperit scrisoarea de dragoste si incepe sa isi aminteasca de iubitul ei, pentru care era in stare sa riste totul. Povestea din trecut a lui Jennifer si cea actuala a lui Elle se impletesc intr-o drama de mare intensitate.

3. Memoriile unei gheise - Arthur Golden


Cartea de mai sus este un bestseller international, numarul 1 in topurile din Europa si America, vandut in peste 4 milioane de exemplare si tradus in peste 35 de limbi. Ne prezinta viata lui Chiyo, o fata dintr-un sat de pescari, care este vanduta unei okiya pentru a fi initiata in artele gheiselor. Sayuri pe numele ei de gheisa, ajunge sa stapaneasca destine, sa detina secrete si sa construiasca un imperiu al erotismului ritualic.



"Jojo Moyes scrie cu mana sigura o carte irezistibila, dulce-amaruie, dezvaluind latura intunecata a oricarei mari povesti de dragoste si cat de inselatoare pot fi claicele finaluri fericite" - Entartainment Weekly.
Fata pe care ai lasat-o in urma este povestea captivanta a doua femei despartite de un secol, dar unite prin hotararea lor de a lupta pentru ceea ce iubesc.
Cartea este o reeditare a romanului "Jertfa iubirii" , tradus la editura Litera, in anul 2013.

5. Spioana - Paul Coelho


Mata Hari a devenit un mit, iar arma ei a fost seductia. La inceputul efervescentei Belle Epoque, pe scenele din Scala si Olympia, Mata Hari aprinde imaginatia contemporanilor sai. Are barbatii la picioare si forta de a-i manevra dupa plac : artisti, aristrocrati, diplomati si oameni de stat sunt marionete in jocul ei periculos. Dar zarurile vietii nu cad de multe ori la fel, iar tanara scapa din maini fraiele propriului destin. Spioana e un puzzle fascinant si o lectie admirabila despre echilibrul fragil dintre nonconformism si luciditate.

6. Cel care ma asteapta - Prinoush Seniee


Povestea romanului este una emblematica pentru destinul femeilor din Iran. Evenimentele debuteaza in anul 1979, cu putin timp inainte de revolutia iraniana si se concentreaza asupra vietii unei femei obligata sa se descurce singura cu trei copii, intr-un oras dezbinat de conflicte politice si religioase, aflat intr-o permanenta stare de instabilitate si nesiguranta. La varsta adolescentei, Masumeh, protagonista cartii, se indragosteste de un tanar si atunci cand iubirea ii este descoperita, este obligata sa se marite. Treptat Masumeh descopera ca sotul sau are cu totul alte preocupari decat familia si ca idealurile sale politice ii pun viata in pericol, fortand-o sa traiasca intr-o stare continua de ingrijorare si neliniste.

7. Se numea Sarah - Tatiana de Rosnay


Paris 1942 - Sarah o fetita evreica in varsta de 10 ani, este arestat in toiul noptii, impreuna cu parintii ei, de politia franceza, dar nu inainte de a-si incuia fratele in ascunzatoarea lor secreta, fiind convinsa ca se va intoarce dupa cateva ore pentru a-l elibera.
Paris 2002 - Julia, o jurnalista americana, stabilita la Paris, trebuie sa scrie un articol despre razia de la Vel' d'Hiv, cu ocazia comemorarii a 60 de ani de la acest trist eveniment din istoria Frantei. In timpul investigatiei sale, Julia descopera intamplator o serie de secrete de familie adanc ingropate, care o leaga de Sarah si simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetitei.
Se numea Sarah, este povestea induiesatoare a doua familii unite de un secret teribil, dar si de o tulburatoare pagina de istorie : Tatiana de Rosnay descrie o intamplare reala din Franta aflata sub ocupatie si rupe tacerea care inconjoara un subiect dureros si tabu din istoria francezilor.

8. Povestea Faridei. Fata care a invins ISIS - Farida Khalaf, Andreea C. Hoffmann


Primele memorii ale unei supravietuiroare a terorii ISIS. Toti barbatii au fost omorati. Toate femeile au devenit sclave. Farida a reusit sa evadeze. In august 2014, Farida, o adolescenta obisnuita, incearca sa se bucure de vacanta de vara. Satul ei a cazut prada unui atac pus la cale de ISIS. Acestui atac i-au cazut victime toti barbatii, inclusiv tatal si unui dintre fratii Faridei, iar femeile au fost luate ostatice si supuse unor chinuri atroce, de la batai si violuri pana la vanzare in piata publica. Dupa sapte tentative esuate de a se sinucide, Farida va profita, impreuna cu alte cinci tinere, de o ocazie favorabila si va fugi in desert. Ne aflam in prezenta memoriilor impresionante ale unei tinere femei, care arata ce inseamna cu adevarat lupta pentru supravietuire a unor oameni nevinovati, prinsi in vartejul razbunarii inexplicabile a membrilor ISIS.
E o carte dura, insa imi doresc sa o citesc.

9. Fata din tren - Paula Hawkins


Rachel merge in fiecare dimineata cu acelasi tren. Stie ca va astepta la acelasi semnal defect, timp in care va urmari ritualul de dimineata al unui cuplu care locuieste in casa de langa calea ferata. Viata lor i se pare perfecta, pana intr-o zi in care vede ceva ce o socheaza si totul se schimba. Rachel are sansa de a lua parte la vietile pe care le-a observat doar de pe margine.

10. Casa Ingerilor - Pascal Bruckner


Parisul nu inseamna doar cladiri impozante, magazine de lux si vitrine stralucitoare. Parisul inseamna si oameni fara adapost, mizerie si suferinta. "Celalalt Paris" e un oras murdar, departe de capitala pudrata - imaginea stilizata ce le este oferita turistilor. Pascal Bruckner reflecteaza asupra decaderii umane si a contrastului izbitor dintre viata civilizata si cei aflati pe treapta cea mai de jos a ierarhiei sociale. 
"Casa Ingerilor ne invita sa meditam la conditia celor fara adapost, la oamenii invizibili de pe trotuare, precum si la nevrozele fiecaruia dintre noi." - Le Point.


Si cam asta e lista cu cele 10 carti pe care vreau sa le citesc. Bineinteles, pe parcurs o sa mai apara tentatii si lecturi cu care sa ma delectez, insa sper totusi sa le bifez si pe acestea din articol. O sa revin si cu recenzii ale cartilor pe care le citesc.

Ati citit vreo carte din lista prezentata in acest articol?
Ce carti vreti sa mai cititi?

You May Also Like

17 Comments

  1. Ar trebui sa ne rezervam o ora pe zi si timpul sa-l acordam unei carti.
    Cred ca cel mai mult din aceasta lista a ta, mi-as dori sa citesc Casa Ingerilor.
    In momentul acesta, ma regasesc mai mult in ea, in titlul ei, ma face sa ma gandesc la multe..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, o ora pe zi cred ca ne putem rezerva fiecare pentru citit. E relaxant si ne detaseaza.

      Ștergere
  2. Interesante carti, doua dintre ele le-am citit ,. Memoriile unei gheise - Arthur Golden si Fata din tren - Paula Hawkins.

    RăspundețiȘtergere
  3. Memoriile unei gheișe, Casa îngerilor și Se numea Sarah le-am citit și mi-au plăcut foarte mult, dar și Fata din tren e o carte destul de bună.
    Cele două titluri ale lui Jojo Moyes mă așteaptă în bibliotecă de ceva vreme, sper să le vină rândul curând, iar Cel care mă așteaptă vreau de vreun an s-o citesc, dar de câte ori dau comandă de cărți se întâmplă să nu fie pe stoc, am un ghinion fantastic.
    Spor la citit! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la tine am aflat de Casa Ingerilor si de atunci mi-a ramas in cap :D
      Spor la citit si tie :*

      Ștergere
  4. cartile lui Jojo Moyes doresc sa le citesc si eu si cum voi reusi sa-mi revin cu finantele dupa cheltuiele facute in decembrie le voi cumpara una cate una. Memoriile unei gheise o am si am citit-o si iti pot spune ca iti va placea si chiar o vei reciti cu drag. De restul din lista ta nu pot spune nimic pentru ca nu le-am citit si nici nu le am.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa urmaresti ofertele de pe site-uri. Mai mereu au reduceri sau transport gratuit si atunci e mai convenabil :)

      Ștergere
  5. cartile lui Jojo Moyes doresc sa le citesc si eu si cum voi reusi sa-mi revin cu finantele dupa cheltuiele facute in decembrie le voi cumpara una cate una. Memoriile unei gheise o am si am citit-o si iti pot spune ca iti va placea si chiar o vei reciti cu drag. De restul din lista ta nu pot spune nimic pentru ca nu le-am citit si nici nu le am.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia astept sa citesc si eu Memoriile unei gheise. Am citit doar lucruri faine despre cartea asta.

      Ștergere
  6. Eu am citit nu demult Fata din Tren si Memoriile unei gheise acu 3-4 ani, amandoua le-am absorbit si n-am mai putut sa le las din mana pana nu le-am terminat. Acu citesc fantasy, ca astea imi plac cel mai mult, Outlander, poate ai auzit de el si acu mi-am comandat de pe elefant Chimista de Stephanie Meyer dar vreau si cartile de la Moyes sa vad daca ma prind.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carti fantasy nu am citit prea multe...dar nu se stie niciodata :D
      Te pup :*

      Ștergere
  7. Sunt cateva carti pe care le-am citit. Fata din tren, Memoriile unei gheise, Cel care ma asteapta - ba chiar am facut un articol cu 10 carti pe care le recomand! :)
    http://loredanamanciu.ro/10-carti-pe-care-ti-le-recomand/

    Povestea Faridei si Se Numea Sarah par interesante de altfel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit articolul tau..ba chiar l-am si salvat pentru ca sunt sigura ca imi va fi de folos cand voi cauta recomandari :*

      Ștergere
  8. Cand eram eleva avea o pasiune de a citit carti despre anumite personalitate. Atunci am citit o carte despre Coco Chanel care m-a impresionat foarte mult. Nu stiu daca este aceeasi carte sau alta pentru ca atunci si la astfel de carti nu dadeam importanta autorilor.

    RăspundețiȘtergere