Search

Double cleansing - ce inseamna si cum se realizeaza

by - marți, ianuarie 21, 2020

Rutina de seara a ingrijirii tenului e foarte importanta daca ne dorim o piele fara imperfectiuni. Iar totul pleaca evident de la o baza buna, adica un ten curat. Daca ai cumparat produse de ingrijire corespunzatoare, dar cu toate astea tenul tau nu arata bine, ar trebui sa te intrebi daca curatarea tenului o faci corespunzator. Pentru ca o piele care nu e curatata bine, aduna mizeria in pori, ceea ce inseamna cosuri si puncte negre, iar produsele aplicate ulterior nu vor patrunde in piele cum ar trebui.


Termenul de double cleansing este asociat cu curatarea in profunzime in unele articole din reviste sau de pe internet. O curatare care te va scapa de acnee si alte probleme ale tenului. Cred totusi ca aceste afirmatii sunt prea exagerate. O curatare in profunzime inseamna o exfoliere cu acizi. Double cleansing, e o metoda de curatare dubla a tenului, care garanteaza ca de pe piele e indepartat complet machiajul, praful si crema cu protectie solara. Nu folosiți perii de curățare sau alte dispozitive, deoarece tenul se poate irita și puteți distruge bariera naturală de protecție a pielii.

Ca folosesti machiaj, sau nu, iti recomand sa faci double cleansing, deoarece doar asa te poti asigura ca ai tenul complet curat, inainte de a aplica diverse tratamente si creme hidratante.
Acum ca ne-am lamurit ca acest pas e foarte important in rutina de ingrijire a tenului, sa vedem si cum se realizeaza. 

Primul pas : demachierea tenului cu apa micelara sau ulei 
  • Daca consideri ca ti se potriveste o apa micelara pentru demachiere, alege un produs bland cu pielea care nu are in compozitie alcool sau parfum. Aplica pe o discheta de bumbac apa micelara si apoi sterge delicat tenul si repeta operatiunea pana machiajul este indepartat. E foarte important sa nu pui presiune pe piele si nici sa nu tragi de ea. Fa acest procedeu cat mai bland cu putinta. 


  • Daca ai un ten mai uscat sau pur si simplu preferi produsele pe baza de ulei, atunci poti demachia tenul in acest fel. Demachierea cu ulei se realizeaza astfel : se aplica uleiul pe pielea uscata si se maseaza usor prin miscari circulare, pana cand machiajul se dizolva, apoi se umezeste tenul pentru ca uleiul sa creeze o emulsie. Se mai maseaza putin si apoi se clateste cu apa.E chiar o metoda faina si ofera si un masaj usor pielii. Se folosesc doar uleiuri fara parfum si alcool in compozitie. Puteti face demachierea si cu un ulei presat la rece, deoarece aceste uleiuri nu sunt comodogenice, adica nu astupa porii ! Uleiurile demachiante sunt ideale si pentru tenul gras, deoarece uleiul dizolva ulei, adica se indeparteaza foarte usor si excesul de sebum.
Recomandari uleiuri demachiante :  * Nivea Cleansing Oil Soothing Grape Seed * uleiuri presate la rece 




Al doilea pas : curatarea tenului 
  • Curatarea tenului se realizeaza cu un produs solubil in apa care sa elimine de pe ten produsele folosite pentru demachiere si sa curete complet pielea de machiaj si impuritati. Aveti grija sa alegeti produse care nu contin parfum si alcool si care curata delicat si eficient.
Recomandari geluri de curatare : * Gel spumant CeraVe  pentru ten normal si gras* Emulsie de curatare CeraVe cu efect de hidratare * La Roche-Posay Rosaliac pentru piele sensibila * 

Asadar cam asta e treaba cu operatiunea double cleansing : demachiere si curatare. Nu e suficient sa folositi doar un gel de curatare sau doar o apa micelara si impreuna, pentru a va asigura ca ati indepartat complet machiajul si impuritatile iar tenul e curat, astfel incat pielea sa se poata bucura de ingredientele produselor ce urmeaza sa fie aplicate.

Nu stiu daca mai foloseste cineva servetele demachiante, insa daca citesti acest articol si iti demachiezi tenul cu servetele, te rog sa nu o mai faci. Sunt cea mai proasta alegere in privinta demachierii. Da, stiu....toate avem seri cand suntem atat de obosite, incat demachierea devine o povara. Insa totusi e important sa nu sariti peste demachiere, deoarece chiar si o noapte dormita cu machiaj sau impuritati pe ten poate avea efecte urate, poate astupa porii favorizand aparitia punctelor negre si a cosurilor. Asadar daca esti foarte obosita, mai bine sari peste tratamentele pe care le aplici seara pe ten, insa asigura-te ca iti demachiezi tenul complet si eventual in cateva secunde aplica doar o crema hidratanta si gata. Tenul tau iti va multumi, te asigur ! 

PS : nu uita sa alegi mereu produse blande cu o lista de ingrediente curate, fara alcool si parfum. 

Te invit sa imi spui in comentarii ce produse folosesti pentru demachierea si curatarea tenului ! 

You May Also Like

34 Comments

  1. Folosesc si eu aceste produse si imi plac mult si intr-adevar demachierea e un pas important.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am tenul gras si prefer apa micelara si gelul de curatare. Cele de la Bioderma sunt preferatele mele.

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu merg pe acelasi sistem - demachiant si gel de curatare, doar ca difera brandurile pe care le folosesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atata timp cat produsele sunt bine formulate, ma bucur ca mergi pe acelasi sistem !

      Ștergere
  4. Eu optez pentru produsele de la Bioderma! Sunt extrem de bune și potrivite pentru tenul meu.

    RăspundețiȘtergere
  5. am tenul gras de fel si incerc sa folosesc produse care imi fac bine, gen Bioderma

    RăspundețiȘtergere
  6. Un articol foarte util, mersi de sfaturi. De mult timp nu mai folosesc servetele demachiante si mi se pare cea mai buna decizie pentru tenul meu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt o mare sustinatoare a îngrijirii cât mai profunde a tenului, mereu imi sfatuiesc apropiatii sau urmaritorii sa puna accent pe rutina. Nu sunt de acord totusi cu afirmația legata de dispozitivele pentru curatare. Este vorba despre exfolierea mecanica. Nu este recomandata folosirea zilnica, insa la un anumit interval ajuta tenul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate exfolierea mecanica nu ajuta...ci doar degradeaza bariera naturala a tenului. E mai recomandata o exfoliere chimica.

      Ștergere
  8. Eu folosesc un demachiant in doua faze, mi se pare cel mai potrivit pentru tenul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un demachiant bifazic nu inseamna din pacate double cleansing...si de obicei astfel de demachiante au parfum in compozitie...

      Ștergere
  9. Si eu optez pentru demachiere si curatare in fiecare seara. Prefer produsele Bioderma, pentru ca au ingrediente curate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Este metoda mea preferata pentru demachiere indiferent de intensitatea machiajului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bioderma si Cerave sunt brandurile la care apelez si eu in prezent pentru ca imi sunt perfect compatibile cu tenul

    RăspundețiȘtergere
  12. Cerave este si la mine in acest moment in baie si sunt extrem de multumita de eficacitatea sa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Apa micelara + gelul de curatate functioneaza perfect la mine. Si Bioderma a fost primul brand care a creat apa micelara ��❤️

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu folosesc apa micelara Bioderma (uneori si demachiant dublu fazic de la Douglas pentru machiaj rezistent), iar pentru curatarea tenului Cerave

    RăspundețiȘtergere
  15. Io nu folosesc decat apa, dar ma bucur ca v-am descoperit si o sa tin cont de sfarurile dvs. :) ma rog, nu am un ten cu probleme, nu ma machiez deloc, dimineata spal cu apa calduta, pun un ser si o crema cu spf si fug la munca; seara, la fel, apa calduta, 2 stropi de TO granactive retinoid de 5% la ochi, ser si crema de noapte. si cam atat :) tenul e mixt, ceva puncte negre si pori dilatati, cateva riduri dar nu am drame la el. oricum, va voi citi cu interes :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E neaparat double cleansing seara, deoarece spf-ul nu se duce doar cu apa. Sper sa iti fie de folos sfaturile mele !

      Ștergere
  16. Andrutzza Andra5 mai 2020 la 10:44

    Am aflat relativ recent de double cleansing, dar am imbratisat-o :D
    Cateodata mi-e lene, recunosc, si am un pachet de servetele demachiante langa pat. Stiu, nu-i bine. Ma consolez ca-i mai bine decat deloc :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine si asa deloc deloc 😀. Toti avem zile mai lenese, ne adaptam si atunci 😀

      Ștergere
  17. Deci asta a fost nou pentru mine. Pe produse nu scrie cum sa le folosesti, si eu utilizam doar apa micelara si somn de voie.. Eu totusi folosesc de un timp produse de la elmiplant, apa micelara detox cu carbune +gel de curatare aceeasi gama si sunt ft multumita.
    O seara frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu folosesc uleiul pe tenul uscat, iar după el curăț cu CeraVe SA Smoothing sau A-derma Exomega. Prefer demachierea cu ulei cele cu apă micelară.

    RăspundețiȘtergere