Search

Carti care merita citite - mai 2020

by - luni, mai 04, 2020


Faptul că apar cărți în fiecare an, consider că e un lucru foarte bun ! Asta înseamnă că lumea încă citește. Poate mai puțin față de perioadele în care tehnologia nu era la putere, dar atâta timp cât încă se vând cărți înseamnă că există public și asta mă bucură. Deși e plăcut să urmărim un serial sau un film bun, nu se compară cu plăcerea de a citi o carte. Sper să vă inspire titlurile de cărți care merită citite și să vă ofere un imbold mai mare către lectură !

Carti care merita citite - mai 2020


  •  Sunt un copil al razboiului rece - Stelian Tanase

Sunt un copil al razboiului rece - Stelian Tanase
*** Cumpăra cartea de pe : elefant.ro / carturesti.ro / cartepedia.ro / libris.ro ***

"Sunt un copil al Războiului Rece, Cortina de Fier mi-a ecranat existența. A pus ștampila strict interzis în dreptul fiecărei decizii pe care am luat-o. Istoria nu reține asemenea amănunte. Ea spune doar că fiecare a trăit încercând să supraviețuiască răului.  " - Stelian Tănase. Stelian Tănase explică de ce consideră că spaima legată de infectarile cu noul coronavirus este fundalul potrivit pentru amintirile sale din copilăria și adolescența pe care le-a petrecut în timpul confruntării dintre Statele Unite și URSS. " Mi-am intitulat noua carte care stă să apară în următoarele zile Sunt un copil al Războiului Rece. A fost un moment de cumpănă pentru că volumul se afla în tipografie când a început pandemia de coronavirus, care vedem câte ravagii face."
- Această carte nu este o istorie a Războiului Rece. Și nici un volum de memorii. Fiecare om trăiește mai multe vieți în același timp. Pe una dintre ele o găsiți consemnată în aceste pagini copleșite de furie și melancolie.

  • Coronavirus inamicul nevazut - Povesti din Wuhan

*** Cumpără cartea de pe : elefant.ro / cărturești.ro / cartepedia.ro / libris.ro ***

Unul din primele volume despre lupta împotriva epidemiei coronavirusului care își propune să ofere cititorilor o imagine cât se poate de realistă a eforturilor de a învinge acest flagel. Declarații, articole, fotografii, relatări personale sunt mărturii de netăgăduit ale curajului și determinării locuitorilor din Wuhan care au rămas aici după încheierea lui. Este povestea emoționantă a celor care și-au continuat muncă pentru a menține funcționarea normală a orașului : cadre medicale care au sfidat amenințarea virusului pentru a salva vieți, arhitecți și contructori care au contribuit la ridicarea spitalului Huoshenshan în doar zece zile și mulți ani oameni obișnuiți din întreagă țară care si-au oferit sprijinul. Cartea dezvăluie, totodată mesajele de încurajare și ajutoarele umanitare venite din toate colțurile lumii, fiind astfel un tribut adus tuturor care s-au alăturat luptei.


  • Tu mi-ai schimbat viata - Abdel Sellou

*** Cumpără cartea de pe : elefant.ro / cărturești.ro / cartepedia.ro / libris.ro  ***

O carte despre prietenie adevărată, despre cum prietenia schimbă oamenii, vindecă sufletul. O carte care inspiră și sădește speranța și credință în oameni. În autobiografia sa, Abdel Sellou ne expune o versiune surprinzătoare a acestei aventuri, o lecție de viață, o dragoste la prima vedere de tip aamical, pe cât de hilară pe atât de emoționantă.  Povestea lui Abdel Sellou și a lui Philippe Pozzo di Borgo a inspirat filmul "Invincibilii", devenind filmul francez cu cele mai mare succes internațional. 
Abel nu voia acest post, ieșise de foarte puțin timp din închisoare și nu avea nici o experiență și nici un chef să se joace de-a dădacă, cu atât mai puțin să o facă pentru un bogătan. Philippe, în schimb, nu-l voia decât pe el. Toți ceilalți aveau prea multă falsă pudoare, prea multă compasiune. Fiecare dintre cei doi protagoniști a oferit celuilalt o șansă, fără emoții exagerate, într-o provocare mutuală : anume să își transforme propriile slăbiciuni și pe ale celuilalt in puncte forțe.

  • Prizoniera in Teheran - Mariana Nemat 


*** Cumpără cartea de pe : elefant.ro / cărturești.ro / cartepedia.ro / libris.ro ***

În ianuarie 1982, Moradi_bakht, pe atunci în vârstă de 16 ani, este arestată, apoi torturată și condamnată la moarte pentru crime politice : protestase la școală împreună cu alți tineri atunci când, în urmă revoluției din Iran, propaganda islamica și studierea Coranului deveniseră mai importante decât disciplinele din învățământ. În sinistra închisoare Evin din Teheran, Ali, unul dintre anchetatorii care interoghează deținuții, se îndrăgostește de ea și o salvează din fața plutonului de execuție. Prețul pe că îl cere în schimb este covărșitor : va trebui să îl ia de soț și să se convertească la religia islamică. Astfel, nu doar ea, ci întreagă ei familie și Andre Nemat, tânărul pe care îl iubește vor avea de suferit. Marina va trebui să accepte și din condamnată la moarte, va deveni prizonieră pe viață a statului iranian și a bărbatului care ține în mâini soarta ei și a familiei sale. Dramatice, pline de pasiune și sensibilitate, amintirile ei au fost traduse și publicate în zeci de țări din întreagă lume.

  • Michelle Obama - Povestea mea 

*** Cumpără cartea de pe : elefant.ro /cărturești.ro / cartepedia.ro libris.ro *** 

În memoriile ei, o operă de o reflexivitate profundă, scrisă într-un stil fermecător, Michelle Obama îi invită pe cititori în lumea sa, făcând o cronică a experiențelor care au format-o, pornind de la copilăria trăită în partea de sud a orașului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv și a trebuit să îmbine responsabilitățile de mamă cu cele profesionale, și ajungând la anii petrecuți la cea mai vestită adresa din lume. Descrie cu o sinceritate desarvarsita și cu o inteligență vie reușitele și dezamăgirile, atât din plan public, cât și din cel personal, relatandu-și povestea așa cum a trăit-o, folosindu-se de propriile ei cuvinte și așa cum dorește ea. Plină de căldură, de înțelepciune și de revelații, Povestea mea este o însumare neobișnuit de intimă ce vine din partea unei femei inimoase și plină de caracter, care a sfidat necontenit așteptările și a cărei poveste ne inspiră.

  • Viata e usoara nu-ti face griji - Martin Lugand

*** Cumpără cartea de pe : elefant.ro /cărturești.ro / cartepedia.ro / libris.ro ***

Întoarsă din Irlanda, Diane este hotărâtă să înceapă o viață nouă la Paris. Cu ajutorul prietenului său Felix, redeschide cafeneaua literară " Oamenii fericiți citesc și beau cafea" , oaza ei de liniște. Acolo îl întâlnește pe Oliver. Un bărbat blând și atent, care înțelege refuzul ei de a deveni din nou mamă, după pierderea cumplită pe care a suferit-o. Dar o întâmplare neașteptată o bulversează pe Diane și îi spulberă toate certitudinile. Va avea ea oare curajul de a-și construi un nou cămin ?

  • Supravietuitorii - Georgia Hunter

*** Cumpără cartea de pe : elefant.ro /cărturești.ro / cartepedia.ro / libris.ro *** 

Lupta impresionantă de a supraviețui, momente de frică intensă și de speranța nebună, suflete de adulți și copii prinse în vârtejul morții, dar și clipe furate de fericire, toate se petrec în timpul Holocaustului, pe o perioadă care va rămâne sculptată adânc în fiecare suflet. Multe romane s-au inspirat din cele mai sumbre momente ale secolului XX, dar puține au puterea de a emoționa ca această. "Supraviețuitorii" este un volum care aduce un omagiu spiritului uman și puterii de a renaște. Până la sfârșitul Holocaustului, 90% din cele trei milioane de evrei din Polonia au fost anihilați. Din cei 30.000 de evrei care locuiai în Radom au supraviețuit mai puțin de 300.

  • Povestea fetitei pierdute - Elena Ferrante

*** Cumpără cartea de pe : elefant.ro / cărturești.ro / cartepedia.ro / libris.ro ***


În povestea fetiței pierdute, Elena și Lila au ajuns acum la vârsta maturității, amandoua au avut parte atât de împliniri, cât și de eșecuri. Dincolo de toate, prietenia lor a rămas punctul în jurul căruia le gravitează viețile. Au luptat împreună să scape de cartierul sărăcăcios din Napoli în care au crescut. Elena s-a căsătorit, s-a mutat la Florența și a publicat câteva cărți bine primite, însă asistând neputincioasă la disoluția lumii pe care și-a creat-o, decide, decide să se întoarcă la Napoli. Lila, pe de altă parte nu a reușit niciodată să se îndepărteze de orașul copilăriei. A început o afacere de succes, dar asta a adus-o mai aproape de conflictele violente din sânul comunității măcinate de ura și agresivitate. Cele două eroine se atrag, se resping, se influențează reciproc, se îndepărtează și apoi se regăsesc, se invidiază și se admiră la nesfârșit. Pe fundalul unui Napoli pe cât de seducător, pe atât de periculos și al unei lumi aflate într-o transformare radicală, povestea de o viață dintre cele două protagoniste este spusă cu un talent și o sinceritate inegalabilă.


Voi aveți o listă de cărți care merită citite ?

You May Also Like

18 Comments

  1. Foarte interesante cărțile propuse de tine, multumim pentru prezentare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte mult mi-a plăcut și mie cartea „Viața e ușoară nu-ți face griji” - Martin Lugand.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cărțile lui agnes Martin lugand mi-au plăcut maxim!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce titluri faine. Cartile lui Agnes Martin Lugand au fost efectiv devorate

    RăspundețiȘtergere
  5. Cartea lui A.M.Lugand am citit-o si eu, inclusiv continuarea, multumesc pentru recomandari.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multe din recomandările tale mi-au captat atenția, le voi nota în agendă!

    RăspundețiȘtergere
  7. Printre recomandarile tale s-au strecurat si cateva carti care erau deja pe lista mea. Abia astept sa le citesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred că am văzut un film după cartea ”Tu mi-ai schimbat viața” și îmi amintesc că îmi plăcuse mult.

    RăspundețiȘtergere
  9. As recomanda cartea Rhondei Byrne, Secretul. Are mai multe carti de acest gen, daca te tenteaza subiectul. In urma lecturarii acestei carti, mi-am schimbat cateva lucruri in viata, asa ca poate te va ajuta si pe tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru recomandare ! O sa o iau in considerare ❤

      Ștergere
  10. Mersi pentru ideile de lectura! Mereu imi place sa descopar ceva nou. ^_^

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu am citit niciuna din cele prezentate dar am si eu o lista intreaga.

    RăspundețiȘtergere
  12. Interesante cărți. Am citit Povestea mea - Michelle Obama, mi-a plăcut. Restul, le voi trece pe listă dar le voi alege doar pe cele pe gustul meu

    RăspundețiȘtergere
  13. Am adaugat si eu Supravietuitorii pe lista mea. Multumesc,

    RăspundețiȘtergere
  14. Din toata lista ta am citit doar Viata e usoara, nu-ti face griji. :D Ma tenteaza cartea lui Michelle Obama.

    RăspundețiȘtergere
  15. Am remarcat Tu mi-ai schimbat viata, trebuie sa o cumpar si eu. Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi-am notat si eu cateva titluri si le voi avea in vedere in urmatoarea perioada

    RăspundețiȘtergere
  17. "Povestea mea" de Obama chiar este una dintre cartile pe care am adaugat-o si eu la lista mea "de citit in 2020".

    RăspundețiȘtergere