Search

Cum sa iti decolorezi parul acasa !

by - marți, mai 05, 2020



Decolorarea părului e o etapă la care apelăm deseori, atunci când ne dorim să ne schimbăm culoarea părului. Decolorarea poate deschide părul cu până la 8 tonuri dacă ai părul șaten deschis sau blond. Dacă ai un păr mai închis la culoare, de la șaten mediu la negru, părul se deschide cu 3 tonuri atunci când îl decolorezi.

Deși pare un procedeu simplu, să îți decolorezi părul acasă nu e chiar simplu, de aceea trebuie să te informezi puțin înainte de a trece la acțiune. Eu m-am decolorat de câteva ori acasă și pentru că nu am fost suficient de informată nu a ieșit chiar așa cum îmi doream. Însă cunosc multe persoane care se decolorează singure acasă și rezultatul e superb. Deci se poate cu puțină îndemânare și cu un bagaj de informații. Personal detest să merg la coafor, urăsc să stau ore in șir pentru decolorat/vopsit etc. Am fost când chiar nu am avut încotro și din păcate nu am avut mereu parte de experiențe bune, așa că tot ce înseamnă vopsit și decolorat, prefer să mă descurc singură. Am adunat câteva informații utile despre decolorarea părului și sper să va fie de folos ! 



Deoarece părul decolorat devine mult mai sensibil, înainte de a-l decolora, folosește măști de păr și tratamanete hidratante. Hidratează părul atât înainte de decolorare cât și după. O gama largă de măști din care poți alege, găsești pe notino.ro sau emag.ro.

Dacă ai decis să te decolorezi, trebuie să studiezi produsele și să le alegi pe cele care ți se potrivesc. În funcție de tipul tău de păr și în funcție de pigment. Se găsesc acum pe piață atât pudre cât și paste pentru decolorare și îți recomand să le analizezi înainte de a lua o decizie. Pentru că e greu să estimezi de cât produs ai nevoie, mai ales dacă e prima experiență, îți recomand să cumperi un tub în plus în cazul în care nu îți ajunge. Mai bine să rămână în plus, decât să rămâi fără. În portofoliul de produse de pe notino.ro găsești multe produse pentru decolorarea părului, iar dacă dorești o vopsea de par, îți recomand să mergi pe site-ul emag.ro , deoarece au o varietate mai mare. 

E important să cumpărați produse de calitate pentru rezultate mai bune și pentru a va asigura că nu sunt dăunătoare pentru par. Când faceți astfel de schimbări, părul are de suferit, deci e bine să nu va zgârciți dacă vreți o schimbare radicală.

Cum sa iti decolorezi parul acasa ! 

Va recomand să cumpărați un set de pensule + bol pentru vopsirea părului , deoarece e foarte util. Un astfel de set conține bol pentru vopsea, pensulă mare de vopsit, pensulă mică de vopsit și un piaptan. În plus e un set ieftin și poate fi reutilizat. 

Înainte de a decolora părul, trebuie separat în secțiuni. Cu cât mai mici cu atât mai bine, pentru că astfel e mai ușor să distribuiți produsul în păr. Comparativ cu vopseaua, decolorantul trebuie aplicat într-o cantitate mai mare, deci saturați bine părul care trebuie să fie bine acoperit. Pentru rezultate cât mai bune, trebuie să vă asigurați că aplicați produsul uniform pe par.

Prima dată se aplică decolorantul pe lungimea părului și apoi la rădăcini. Scalpul emană căldură, iar din această cauză rădăcinile se decolorează mult mai repede. Dacă aveți părul foarte închis la culoare, pentru o eficiență mai mare, puteți înveli secțiunile de păr în folie de aluminiu.

Decolorantul se lasă să acționeze confom indicațiilor oferite de producător, după care trebuie să spălați părul. E recomandat de asemenea să nu vă vopsiți imediat după decolorare, ci să așteptați câteva zile. Între timp puteți folosi un șampon pentru atenuarea nuanțelor de galben

Acum că ai obținut schimbarea mult dorită, nu uita să îngrijeșți părul corespunzător și e preferabil ca o perioadă să eviți să folosești uscătorul de păr, placa sau ondulatorul, deoarece după decolorare părul e puțin mai fragil și are nevoie de timp să își revină.

Nu e foarte dificil să îți decolorezi părul acasă, însă e important să respecți întocmai indicațiile oferite de producător, să sectionezi bine părul pentru a distribui produsul peste tot și bineînțeles să folosești produse de calitate ! 

Tu ți-ai decolorat părul acasă ?

You May Also Like

19 Comments

  1. De vopsit ma mai vopseam acasa, dar de decolorat nu am indraznit. Ma vopsesc la salon de multi ani si abia astept sa ajung.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am parul decolorat, insa am ales sa fac acest pas la salon, mi s-a parut mult mai safe. Cand vine vorba de vopsea as indrazni sa o aplic acasa, insa decolorarea o las pentru salon

    RăspundețiȘtergere
  3. Ha! Da, bineînțeles! M-am decolorat frecvent și am ales numai produse calitative

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca e foarte important ce produse alegem.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ar fi de preferat ca acest procedeu sa se faca la un salon sau sub atenta indrumare a unui specialist. Evitand niste costuri putem sa ajungem la un rezultat neplacut si sa ajungem in final sa dam chiar de trei ori banii pt a repara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate si la salon putem ajunge la un rezultat neplacut. Sunt patita si eu. Si cu banii dati si cu parul praf !

      Ștergere
  6. Si pe mine ma bate gandul sa ma decolorez, insa ma tot gandesc sa nu-mi stric parul. Totodata, am cautat un decolorant mai slab, insa nu am gasit la magazinele de prin zona :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu am fost o lunga perioada de timp blonda, si m-am decolorat acasa folosind kitul de la Loncolor, dupa care am intretinut culoarea tot cu Loncolor. A iesit perfect. Acum insa am revenit la natural :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Decololarea este destul de pretentioasa. Am lucrat intr-un salon si eu cliente ce nu recunosteau ca nu s-au mai decolorat si ne trezeam ca au reactii alergice. Sau cliente care veneau cu parul ars, pentru ca au incercat acasa, fara sa se informeze in prealabil.

    RăspundețiȘtergere
  9. O dată acum 3-4 ani și încă sufăr din cauza asta...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma vopsesc acasa mereu, ma si decoloram acasa, dar ultima data nu a fost cea mai frumoasa experienta, iar cand o sa mai vreau sa ma decolorez voi merge la un salon fara sa mai zic nu.

    RăspundețiȘtergere
  11. L-am decolorat acum multi ani si tare prost mi-a iesit. Nu am mai riscat sa incerc iar.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am inceput si eu sa ma fac acasa in perioada asta. Daca tot am fost nevoita sa stau in casa nu prea am avut de ales

    RăspundețiȘtergere
  13. Pfuai, nu as indrazni totusi decolorare acasa, dar de vopsit am afcut-o de multe ori.

    RăspundețiȘtergere
  14. Inca nu am bagat vopsele in par, dar stiu produse faine care sa te ajute sa ai o culoare faina.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma bucur ca exista metode pentru vopsit si acasa. Daca ai nevoie de o decolorare si stii pasii corecti poti face totul acasa in perioada asta. ^_^

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumim pentru articol! Un proces care mereu am fost curioasa cum se face! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Cred ca ar fi indicat ca acest proces sa se faca la salon avand in vedere ca poti foarte usor sa iti arzi parul. Eu nu as incerca singura, dar bravo daca te pricepi si ti-a si iesit!

    RăspundețiȘtergere