Search

Pensule bune cu bani putini / pensule Real Techniques fake

by - luni, noiembrie 20, 2017

Nu cred ca e nici un secret ca toate nebuniile de cosmetice si patima pentru haine, pantofi si genti, fac gaura in portofelul unei femei. Dar hai sa nu ne plangem, deoarece cu portofelul gol, dar cu un ruj nou sau o geanta, suntem incantate si putem trai linistite :)). Fiecare dintre noi are o obsesie pentru ceva. Fie ca vorbim de haine, pantofi, genti, cosmetice si lista poate continua. Si nu, nu o sa ne multumim niciodata cu un singur articol din fiecare. Pai nu avem cum sa convietuim asa. 

Zilele trecute cand mi-am spalat pensulele de machiaj, m-a intrebat sotul ce fac cu atatea pensule. Hai..una pentru ochi, una pentru buze si una pentru fata. N-am vrut sa il plictisesc si sa stau sa ii explic pentru ce e fiecare si de ce am atatea. Si oricum nici nu parea dornic sa stie intrebuintarea fiecarei pensule, ci cred doar ca vroia sa spuna ca sunt prea multi bani irositi pe atatea pensule, care aparent fac acelasi lucru. Dar nu, nu a spus asta desi stiu ca a gandit-o. Probabil de teama de a nu-l plictisi, apucandu-ma sa ii explic de ce am nevoie de ele :)).

Toate ca toate, dar trebuie sa va spun mai intai ca eu niciodata nu o sa dau multi bani pe pensule. Nu stiu de ce, insa mi se pare ca irosesc banii, desi mi-as dori cateva pensule de brand sa spun asa, dar nu sunt dispusa sa scot atatia bani din buzunar pentru ele. Printre cele mai cunoscute si ravnite pensule sunt cele de la Real Techniques. Nu as putea spune ca sunt cele mai scumpe pensule din lume, dar nu sunt nici ieftine. Gen un set de 3 pensule, costa in jur de 150 lei. In acest caz prefer fie pensule no name fie pensule fake. Am pensule cumparate de pe ebay cu cativa dolari si isi fac treaba exemplar. Iar daca pana acum nu m-a lasat inima sa dau banii pe pensulele Real Techniques originale, mi-am indreptat atentia catre cele fake.

E posibil ca multe dintre voi sa nu fie de acord cu produsele fake, insa daca la cosmetice e putin mai sensibila treaba, la pensule nu ar trebui sa va ingrijorati, deoarece acestea nu contin ingrediente care ar putea dauna. Sunt doar pensule care imita pensulele originale. Cand au aparut pensulele acelea ovale care costau cateva sute de lei, am vazut o gramada de recenzii a variantelor fake si lumea era chiar incantata. Ei bine, hai sa va vorbesc despre cele mai recente pensule din colectia mea, ca m-am lungit cu introducerea, nu gluma. 


Pensulele vin intr-un ambalaj dur de plastic, pe spatele caruia scrie intrebuintarea fiecarei pensule. Inauntru am gasit un etui elegant care ascundea cele 4 pensule. Asadar avem o pensula pentru iluminator/contouring, una pentru pudra, una pentru fond de ten si una pentru corector sau ruj. La mine de obicei fiecare pensula are mai multe intrebuintari. Gen unele pensule de pudra sunt bune si pentru blush. Depinde de la pensula la pensula si de modul in care e realizata.


Design-ul pensulelor imi place foarte mult. Negru cu auriu...simplu si elegant fara prea multe artificii. La prima vedere am fost foarte curioasa sa vad cum e calitatea lor, inainte de a le testa utilitatea. Sunt niste pensule foarte bine realizate, manerele sunt din aluminu si nu au absolut nici un defect sau vreo imperfectiune. Perii sunt lipiti foarte bine si nici o pensula nu naparleste. Ba chiar am tras usor de peri sa vad daca se desprind si nope...au ramas acolo.


O alta chestie misto e faptul ca pensulele sunt plate in capatul manerului, astfel incat stau in picioare pe o suprafata plana. Pensulele originale stiu ca au firele din taklon sintetic, insa acestea fake nu stiu sa va spun exact ce fel de fire au, insa sunt tot sintetice. Firele sunt dese si fine.


Dupa analiza design-ului am fost foarte curioasa sa le pun la treaba, asa ca asta am si facut evident. Si nu am decat cuvinte de lauda. Se aplica produsele foarte usor cu ele, numai ca pentru nevoile mele am schimbat putin intrebuintarile fiecareia prezentate pe ambalaj. Sunt obisnuita cu o pensula mai mare pentru pudra, asadar cea pentru pudra o folosesc pentru blush, iar cea pentru fond de ten din nou mi se pare prea mica si o folosesc pentru corector. Sunt doar preferinte personale, asta nu inseamna ca nu sunt bune pentru ceea ce sunt destinate. Ma tot gandesc acum in timp ce scriu la ceva care sa nu imi fi placut si nu imi vine nimic in minte. Din punctul meu de vedere, daca o pensula aplica bine produsul si nu se dezintegreaza la spalat, e perfecta. Adica ce poti sa ii ceri mai mult? As fi curioasa, totusi care e diferenta dintre cele fake si cele originale, dar cum nu am varianta originala, nu stiu sa va spun. Daca cumva le aveti voi pe ambele, sa imi spuneti si mie :D

Da, le-am si spalat evident si sunt exact ca noi. Nu se decoloreaza si nu pierd fire. Bine bine...de bune, sunt bune, dar pretul? Ei bine pretul setului pe care il detin e doar 65 lei si il gasiti aici. Mi se pare un pret foarte bun si foarte accesibil...mai ales pentru o zgarcita ca mine care nu da multi bani pe pensule :)). Pe alte nebunii dau banii, dar pe pensule scumpe nu :)). O gramada de alte seturi de pensule replici, atat Real Teqniques, cat si Anastasia si alte branduri gasiti aici. Am cateva pensule de pe site si sunt multumita, chiar imi plac. Pe site gasiti si cateva pensule Lila Rossa, din care am si eu 3 si sunt adorabile si acelea. Plus ca au un design superb !

Acestea fiind spuse, sunt foarte curioasa sa aflu si parerea voastra vizavi de acest subiect. Voi dati bani multi pe pensule? Ati cumpara pensule fake? Si orice altceva doriti voi sa imi spuneti pe acest subiect. Va pup si ne auzim curand :*

You May Also Like

38 Comments

  1. Sa zicem ca am fost norocoasa si n-am dat niciodata bani pe pensule pentru ca le-am primit cadou. Acum vreo sase ani povesteam tuturor cat de mult imi place un etui cu pensule de la Boots, asa ca am primit doua cadou.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa ce mi-am luat un set de pensule fake care mi s-au dezintegrat in timp ce imi aplicam pudra si dupa aceea trebuia sa imi dezlipesc perii mici de pe fata, am preferat pensule originale. Prefer trei pensule bune sa imi fac treaba cu ele in locul unui set de 20 de pensule inutile. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e chiar asa sa stii. Adica am intalnit persoane care au fost dezamagite de pensule originale scumpe care naparleau. Nu consider ca pensulele ieftine sunt inutile. Am si pensule de pe ebay cumparate cu cativa dolari si isi fac treaba exemplar. O pensula nu aduce nici un beneficiu tenului. Trebuie doar sa aplice bine produsele si sa nu piarda fire. Iar daca o pensula costa 5 lei si are avantajele de mai sus, e perfecta. Nu trebuie sa coste cateva sute de lei sa isi faca treaba.

      Ștergere
  3. Și eu folosesc pensule fake sau care nu sunt de inalta calitate și sunt super mulțumită de ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu le am pe cele originale si sa stii ca arata aproape identic... adica din ce vad eu in poze!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma gandesc ca difera la compozitia firelor, dar si astea sunt foarte ok.

      Ștergere
  5. Nu siu de unde mi-a cumparat sora mea anul trecut pensulele pe care mi le-a facut cadou, dar sunt bune, la cat ma machiez eu ma vor tine cativa ani.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu dau chiar asa de multi banii pe pensule.Sincer am un set dar nu prea le folosesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu folosesc in fiecare zi pensule, dar chiar si asa, tot nu dau multi bani pe ele :D

      Ștergere
  7. Nu sunt asa scumpe deci merita sa le cumperi, mai ales ca nu stii niciodata cand ai nevoie de ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mereu am nevoie de pensule :D. Nu se pune problema ca poate am nevoie de ele :))

      Ștergere
  8. Eu am foarte multe pensule RT si detin si o replica. Sunt diferente intre ele, evident, dar poate fi folosita cu succes si cu bune rezultate, mai ales daca nu esti foarte pretentioasa cu machiajul. Cred ca si intre replicile astea sunt diferente, unele sunt mai bine realizate, altele mai putin... :) A mea e Joursna Professional Brush :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi dau seama ca si intre replici sunt diferenta...una poate fi mai buna si alta mai rea. Eu sunt destul de pretentioasa cu machiajul, dar sa stii ca si o pensula ieftina isi face treaba bine.

      Ștergere
  9. Am si eu 2 seturi de la Real technique si tot fake sunt. La cat ma pricep eu sa ma machiez cu pensule sunt perfecte. Ma impac tare bine cu ele si le-am cumparat dupa un site chinezesc

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie imi plac foarte mult pensulele, chiar dacă nu mai am unde sa le pun. Le-as lua pe unele doar pt culoare, deși cu cele ieftine sub sceptică. Mie frica sa nu am surprize.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu sunt sceptica deloc in ceea ce priveste pensulele ieftine. Avand in vedere ca tot ce trebuie sa faca e sa aplice bine produsele si nu aduc nici un beneficiu tenului, nu vad de ce as arunca bani pe pensule scumpe..

      Ștergere
  11. Am una singura :)) si o folosesc rar. Am facut ochii mari cand am citit pensule, la plural :)) Sunt necesare, insa cum eu nu ma machiez des sau prea complicat….

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu ma machiez complicat. Insa aplicarea unui produs cu o pensula poate face diferenta.

      Ștergere
  12. Pensule "minune" cred că sunt cele pentru blush și pentru contur.
    Pentru fond de tend folosesc burețelul și pentru farduri pensula din dotare. Culmea este că am o colecție întreagă, dar nu le folosesc că nu am timp dimineața să stau 1h la machiat :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am mai folosit de ani de zile buretelul de la farduri. Nici nu il tin.
      Sa stii ca nu dureaza mult sa folosesti pensule la aplicarea machiajului...

      Ștergere
  13. Am pensule fake...de la Zoeva. Si sunt multumita de ele pana acum. Chiar sunt misto! MI-as cumpara o pensula Zoeva...originala, doar pentru a putea analiza situatia dintre ele.

    RăspundețiȘtergere
  14. Îmi plac mult aceste pensule����

    RăspundețiȘtergere
  15. Am o singura pensula ,am dat ceva mai mult pe ea dar sunt multumita .

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte util si practic acest articol. Foarte importante pensulele ptr machiaj .

    RăspundețiȘtergere
  17. La momentul potrivit am citit acest articol deoarece urmeaza sa achizitionez cateva pensule

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu dau bani multi...le spal de cateva ori, apoi cumpar altele..si tot asa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai de ce le arunci? Eu am pensule ieftine cumparate de mult timp si inca le folosesc..

      Ștergere