Search

Produse esentiale in trusa de machiaj

by - luni, noiembrie 27, 2017


Daca urmaresti canalele de beauty de pe YouTube, sunt sigura ca ai vizionat si clipurile cu colectiile de machiaj. La fel cum sunt sigura ca acum te gandesti la dulapiorul acela alb de la Ikea plin cu produse de machiaj. Dupa vizionarea unui astfel de clip, s-ar putea sa simti ca viata e nedreapta pentru ca tu nu detii atatea produse de machiaj. Dar stai linistita ca nici nu e nevoie sa le detii pe toate. Poti trai fericita si cu cateva produse. Cam 95% din acele colectii imense de machiaj, apartin unor persoane care sunt make-up artisti. Fie cu acte in regula, fie machiaza alte persoane ca hobby.

Evident nu o sa va mint, pentru ca si eu mi-as dori cel putin un dulapior Ikea plin cu cosmetice. Si mai multe, ca nu ma supar :)). Insa incerc sa fiu rationala si sa pastrez banii si pentru altceva, nu doar pentru produse de machiaj. Nu o sa folosesc intr-o viata 50 de pudre, 200 de rujuri etc. etc.

Cu toate astea, consider ca fiecare femeie trebuie sa aibe o trusa de machiaj de baza. Fie ca te machiezi zilnic, fie ca te machiezi ocazional. Asadar am nascocit printre cosmeticele mele si m-am gandit sa fac pentru voi o lista a produselor de care chiar aveti nevoie. Ce va prezint mai jos, consider ca sunt produse necesare, ce e surplus e doar capriciu :D. O sa exemplific cu produsele pe care le folosesc si le recomand eu, insa in functie de nevoile voastre si de tenul vostru, puteti alege alte produse. Daca aveti nevoie de ajutor in alegerea unui produs, nu ezitati sa imi scrieti si va ajut cu mare drag :*

1. Primer, Fond de ten, Fixator de machiaj


Eu folosesc un primer pentru ten gras, deoarece evident am tenul gras. Aici puteti oscila si daca crema de fata se comporta bine ca si baza de machiaj o puteti folosi, fara a irosi banii pe alte produse. Un fond de ten e absolut necesar, insa aveti grija sa alegeti unul potrivit tenului vostru si neaparat aceeasi nuanta cu pielea. In magazin va recomand sa testati fondul de ten pe o parte a fetei si apoi sa analizati cum arata la lumina naturala. Un fixator de machiaj va poate ajuta in situatiile in care urmeaza sa purtati machiajul pentru mai multe ore, deci e bine sa se regaseasca in colectia vostra.

*Baza de machiaj Impala - pret 24.50 lei. O gasiti aici
* Fond de ten Revlon Colorstay - pret 30 lei. Il gasiti aici
* Fixator de machiaj Melkior - pret 49.90 lei. Il gasiti aici

2. Pudra, Blush, Bronzer, Iluminator


Pudra fixeaza machiajul, blush-ul indulceste tresaturile, bronzerul contureaza si iluminatorul difuzeaza lumina. Din punctul meu de vedere sunt produse esentiale intr-o trusa de machiaj. Chiar daca probabil nu folositi aceste produse zilnic. Din ce am mentionat mai sus, eu zilnic folosesc pudra si blush-ul. Iluminator si bronzer mai rar, de obicei la machiaje mai complexe. In materie de bronzer, mereu mi-au placut perlele bronzante, nu o pudra compacta. Gasiti si truse care contin cele prezentate mai sus, daca vreti sa le aveti toate la un loc, nu 4 produse diferite.

* Pudra Yves Rocher Zero Defecte - pret 60 lei ( momentan e redusa la 51 lei ). O gasiti aici
* Fard de obraz Yves Rocher - acesta care il am eu nu mai e disponibil pe site, dar gasiti o alta varianta aici. Pret 35 lei ( momentan redus la 25 lei )
* Perle bronzante Avon - pret 47.98 lei ( deseori le gasiti si la reducere). Le gasiti aici.
* Iluminator stick Impala - pret 18.99 lei. Il gasiti aici disponibil in 2 nuante.

3. Rimel, Fard de sprancene/creion de sprancene


Chiar daca nu esti pasionata de machiaj, banuiesc ca tot ai un rimel. Adica orice femeie are un rimel, nu? Nu stiu daca orice femeie are vreun produs de conturare a sprancenelor, dar daca nu aveti sa va cumparati :D. Chiar daca aveti sprancenele dese si cu o forma frumoasa, conturarea lor nu face decat bine. In acest sens, puteti folosi fie un fard de sprancene, fie un creion. Cum va e mai usor sa il aplicati. Insa va rog mult, nu folositi negru. Niciodata. Chiar daca sunteti brunete, alegeti o nuanta mai inchisa de maro, niciodata negru. 

* Fard de sprancene Elite - pret 14,49 lei. Il gasiti aici, in 4 variante de nuante
* Rimel Yves Rocher Sexy Pulp - pret 45 lei, momentan redus la 31 lei. Il gasiti aici
* Creion de sprancene Impala - pret 10.50 lei. Il gasiti aici, in 5 variante de nuante.

4. Ruj rosu, Ruj nude, Luciu de buze, Balsam de buze


Fie ca aveti putine rujuri, fie ca aveti o gramada, consider ca un ruj rosu si unul nude trebuie sa aveti, pentru ca se vor ivi situatii in care cu siguranta veti avea nevoie de una din nuante. Sunt doua nuante de baza in colectia oricarei femei din punctul meu de vedere. Eu le prefer pe cele mate, insa pot fi si sidefate. Si un gloss consider ca e util. Si mai util e un balsam de buze care nu trebuie sa lipseasca niciodata din trusa voastra. Mereu e nevoie de hidratare, deci asigura-te ca ai mereu unul la tine.

* Rujuri mate Melkior : 49.99 lei/buc. Le gasiti aici.
* Luciu de buze Hello Kitty Avon - pret 15 lei. Nu e disponibil pe site, dar le recomand si pe cele de la True Color pe care le gasiti aici, la pretul de 14 lei.
* Balsam de buze Maybelline - pret 11 lei. Il gasiti aici

5. Pensule


Aici va las pe voi sa decideti de care pensule aveti nevoie. Fondul de ten se poate aplica cu degetele, pudra si blush-ul cu buretelul din dotare, dar totusi pentru machiajul ochilor, va recomand sa folositi pensule, nu un buretel, deoarece diferenta e chiar sesizabila. 

* Pensule individuale sau seturi de pensule, la preturi accesibile gasiti aici.

6. Trusa de farduri, tus de ochi


Decat sa investiti in 10 palete mici, parerea mea e sa investiti intr-o trusa de farduri mai mare care sa cuprinda o gama variata de nuante. Cea prezentata mai sus are si bronzer si iluminator, deci se poate considera a fi o economie pentru ca nu mai dati banii pe aceste produse. Si un tus de ochi sau un creion consider ca sunt esentiale, deci e bine sa le aveti. De preferabil negre.

* Trusa mea de farduri nu mai e disponibila de pe site-ul pe care am cumparat-o, dar asemanatoare gasiti aici si aici
* Tus de ochi Astor Perfect Stay Gel - pret 23 lei. Il gasiti aici.

Sper ca v-a fost de folos acest articol si sper ca am reusit sa conturez ideea unui necesar de produse de machiaj necesare. Fie ca va machiati zilnic, fie ca nu, aceste produse e bine sa le aveti in trusa voastra. Sper ca nu am omis nimic :D.

Va astept sa imi spuneti in comentarii ce parere aveti de propunerile mele si daca considerati si alt produs necesar in trusa voastra de machiaj, astept cu nerabdare sa imi spuneti :). Va pup si ne auzim curand !

You May Also Like

56 Comments

  1. Si eu am un dulap plin cu machiaje si produse de ingrijire si tot felul si nu sunt makeup artist, sunt doar pasionata 😄

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am o gramada de produse de machiaj si de cosmetice...fara ele nu ar exista blogul :D. Insa pentru o persoana care se machiaza uneori si nu face din asta o mica pasiunea, baza de produse e totusi esentiala :D

      Ștergere
  2. Super produse si recomandari! Si eu am un dulapuor plin cu cosmetice.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am un Love & Hate la fondul de ten Revlon fara pompita, iar cel cu pompita am inteles ca are o alta formula. Ador spray-ul fixator de la Melkior si rujul lichid tot de la Melkior, iar restul produselor pe care le ai nu le-am incercat. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am incercat varianta fara pompita, deci nu stiu cum e. Ma bucur ca avem totusi cateva preferate in comun :D

      Ștergere
  4. Nu iti spun cate produse si cate reusesc sa folosesc, si mereu cand vreau sa imi cumpar ceva nou, sotul imi reaminteste de sertare si dulapurile pline :))
    As mai adauga un creion de buze, eu nu ies din casa niciodata fara el :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cunosc fenomenul....prea multe cosmetice si sotul care imi aminteste asta :)).
      E buna si sugestia cu creionul de buze...am uitat de el :D

      Ștergere
  5. Primerul este de nelipsit, iar de fond de ten nici nu mai zic! Daca inainte produsul meu cosmetic preferat era rujul, acum este rimelul. Cred ca acesta schimbă total look-ul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine e invers...inainte era rimelul produs preferat si acum e rujul :))

      Ștergere
  6. Fondul de ten l-am iubit si eu pentru mult timp. O perioada am incercat si produsele Impala :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Super produse, multumim de recomandari :)

    RăspundețiȘtergere
  8. De acord cu tine.:) Nici eu nu am un dulapior plin, dar am strans cate ceva in timp. Nu sunt genul care sa cumpere ultimele palete aparute si ultimele farduri lansate, cum ai zis si tu, nu sunt make-up artist plus ca nu am dulapior, totul sta departe de copil, pe unde apuc"))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ultimele palete aparute nu le cumpar nici eu...insa daca vorbim de rujuri se cam schimba treaba :D

      Ștergere
  9. Un articol complex, util și cu recomandări super bune. Felicitări, Diana! :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Si mie multe dintre ele mi se par foarte importante si necesare. Cred ca surplus e deja ce avem dubluri.

    RăspundețiȘtergere
  11. eu nu folosesc fond de ten niciodata, dar celelalte produse se afla clar in trusa mea de machiaj

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu folosesc destul de des fond de ten, deci nu imi lipseste niciodata :)

      Ștergere
  12. Un articol foarte bun cel putin pentru mine care nu ma machiez des. Nu am atat de multe produse, cel putin pentru sprancene nu am niciunul.

    RăspundețiȘtergere
  13. Un articol foarte bun cel putin pentru mine care nu ma machiez des. Nu am atat de multe produse, cel putin pentru sprancene nu am niciunul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Interesanta si utila postarea, poate fac si eu una in genul. Adevarat ca putem trai cu doar cateva dintre acestea, dar vorba bunicii mele "mai bine mai mult, decat mai putin" :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut articolul ! Abia astept si recomandarile tale :*

      Ștergere
  15. Si trusa mea de machiaj contine toate lucrurile mentionate de tine, mai sus. Singurul lucru care lipseste este creionul de sprancene. Nu folosesc niciun produs pentru acestea. :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu ma machez doar ocazional, dar totusi am cateva produse de baza pe care le folosesc. O trusa de machiaj ca a ta nu am, dar am din acelea mici.

    RăspundețiȘtergere
  17. Un astfel de articol poate să fie util pentru cineva care nu știe cu ce să înceapă, totuși cred că e ceva foarte subiectiv. Eu nu consider esențiale primerul și spray-ul de fixare, chiar dacă folosesc, dar m-aș putea lipsi, în schimb n-aș renunța la concealer. Cât despre farduri... din contră, aș recomanda una sau mai multe palete mici, dar cu nuanțe pe care să le folosești, decât una mare cu multe ce sunt inutile cuiva care se fardează mai rar. Nu m-aș lipsi de primer de pleoape, în schimb gloss nu mai folosesc de ani și n-am niciunul. Pentru cineva cu sprâncene pline aș recomanda un rimel, colorat sau incolor, pentru fixare. Și tot așa, după nevoile și preferințele fiecăreia...

    Hai că m-am lungit aiurea, de fapt voiam să îți atrag atenția că aici „am nascocit printre cosmeticele mele” probabil ai vrut să spui scotocit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, articolul e foarte subiectiv si l-am realizat pe baza produselor de baza in ceea ce ma priveste. Eu nu folosesc prea des concealar, dar in schimb folosesc mai mereu primer si spray de fixare.
      Am o gramada de palete de farduri mici si totusi o folosesc cel mai mult pe cea prezentata in articol, de aceea am si recomandat o astfel de paleta.
      Evident produsele de baza in machiaj pot fi modificate in functie ne nevoile fiecaruia.

      Mersi de atentionare :D

      Ștergere
  18. Eu la pensule nu stau prea bine insa in rest sunt realista si stiu ca am mai mult decat imi trebuie

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu prea sunt eu mare fana a produselor de machiaj, dar am majoritatea produselor despre care ne vorbesti in trusa mea, mai putin fard de obraz pe care nu-l agreez :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Singurul produs care la-m folosit din cele mentionate de tine si nu mi-a priit a fost fixatorul de machiaj. Cred ca nu l-am folosit eu corect sau nu stiu ce sa zic. Imi plac rujurile mate de la melkior dar si sexy pulp de la yves rocher

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma inteleg bine cu fixatorul de machiaj ! Ma bucur ca avem cateva produse preferate comune :D

      Ștergere
  21. Multumesc pentru recomandari, am sa tin cont de sfaturile tale conteaza foarte mult pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu am multe produse cosmetice.Rujul Melkior il am si sunt fericită că l-am achiziționat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pfff...eu as vrea toate nuantele de rujuri mate de la Melkior :))

      Ștergere
  23. Nu am multe produse cosmetice.Rujul Melkior il am si sunt fericită că l-am achiziționat.

    RăspundețiȘtergere
  24. Oooooo,daaaa....cine nu viseaza la acel dulapior plin de produse de machiaj? Ca orice femeie am o gramada de cosmetice si tot imi cumpar cand gasesc cate ceva care imi place....frumoase propunerile tale,o parte mi le doresc :D ,deocamdata sa termin ce am :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da si eu visez in secret la un dulapior plin :)). Totusi am destul de multe produse si incerc sa ma rezum la ele :D

      Ștergere
  25. Nu ai cum a nu ti doresti cât mai multe produse de make-up atata timp cat exista pe piata atâtea produse minunate ; si eu am foarte multe produse, unele chiar noi , dar mereu imi doresc altele si altele , ispitele sunt peste tot . Totusi am decis ca pana la anu sa nu mai cumpăr nimic si sa consum ce am ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu imi doresc mereu alte si alte produse...uneori ma abtin, alteori cedez..

      Ștergere
  26. Este foarte important sa ai o trusa de machiaj. Nu se stie niciodata, ce eveniment intervine, la care trebuie sa participi....:)

    RăspundețiȘtergere
  27. Multumesc mult pentru articol...f f util pentru mine deoarece nu eram familiarizata cu cu toti termenii...habar n aveam ce e primer ul si la ce se foloseste...acum stiu ca e acea baza de machiaj pe care o folosim toate...multumesc...si as mai avea o rugaminte...spune mi cum sa folosesc cat mai eficient anticearcanul...te pup

    RăspundețiȘtergere
  28. Super produsele si articolul.Intotdeauna este binevenita o trusa la casa omului :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Cu toate ca nu sunt o pasionata a machiajului mi-ar place sa am un dulapior plin cu produse de calitate.

    RăspundețiȘtergere