Search

Ingrijirea unghiilor

by - duminică, noiembrie 20, 2011

Astazi vreau sa va prezint produsele mele must have pentru unghii si cateva trucuri de succes pentru unghii sanatoase. Le folosesc de fiecare data cand imi fac manichiura si le recomand cu mare caldura.
Le puteti vedea in poza de mai jos :



Amestecati o parte ulei de ricin cu o parte ulei de masline si puneti-l intr-un vas la incalzit. Sa nu il infierbantati. Incalziti-l atat incat sa suportati sa bagati degetele in el.(mai folosesc si uleiul pt cresterea unghiilor de la Oriflame, dar din pacate l-am terminat)

Primul pas in inceperea manichiurii este bineinteles curatarea unghiilor si pilirea pana ajungem la forma dorita. Apoi aplic uleiul pt unghii Farmasi si pe cel de la Oriflame. Las sa actioneze cam 15 minute fiecare. Uleiul de la Farmasi are rolul de a hrani si intari unghiile iar cel de la Orfilame ajuta la cresterea unghiilor. Produsele Farmasi le gasiti la un pret mic dar eu sunt multumita de calitatea lor. Nu stergeti uleiul de pe unghii dupa cele 15 minute ci masati fiecare unghie in parte pana cand uleiul este abosrbit in totalitate
Tip : In uleiul de la Farmasi pune
ti 2 picaturi de ulei de masline si 2
picaturi de ulei de ricin.

Dupa ulei aplic lotiunea cu vitamina B5 de la Farmec. Atunci cand o folositi sa nu o aplicati pe cuticule pentru ca va ustura si favorizeaza cresterea cuticulelor ceea ce nu ne dorim. Lotiunea este absorbita rapid in unghii iar eu o aplic in 2 straturi.
Tip : In lotiunea de la Farmec adaug 4-5 picaturi de lamaie. Lamaia are si ea rolul de a intari unghiile si de a le albi.

Pasul 3 e aplicarea intaritorului de unghii de la Catherine Arley pe care il aplic intr-un singur strat.

Si apoi pentru finisare aplic tratamentul pentru unghii Isabelle Dupont cu calciu. Acesta asigura sanatatea unghiilor si favorizeaza cresterea lor. Insa e un lucru care nu imi place...Daca peste el nu aplic o oja ra
mane usor galben. Initial asta e culoarea lui , insa imi da impresia ca arata ca niste unghii ingalbenite. Atunci cand aplic oja peste il aplic si pe el ca strat de baza , iar daca nu aplic oja ma limitez la intaritorul de la Catherine Arley.

Este foarte important ca baza pentru unghii sa fie uscata complet inainte de aplicarea lacului de unghii. De asemenea daca aplicati 2 straturi de oja, lasati ca primul strat sa se usuce si apoi il aplicati pe al doilea.
Pe langa produsele din comert folosite pentru unghii , folosesc si tratamente naturale..m
ai precis lamaia si uleiul de ricin/masline.
Lamaia
Daca vreti sa aveti unghii frumoase si puternice va recomand cu mare drag lamaia. Stoarceti o lamaie intr-un vas si inmuiati-va unghiile pentru 10 minute. Sau taiati lamaia in jumatate si masati fiecare unghie in partea cu ea. Pentru a clati lamaia de pe unghii , amestecati intr-un vas o parte otet si o parte apa clada. Iar la sfarsit clatiti unghiile cu apa din abundenta.

Lamaia este foarte eficace si pentru maini. Amestecati sucul de lamaie cu miere si aplicati continutul pe maini , pe care il lasati sa actioneze in jur de 15 minute si apoi clatiti cu apa si aplicati o crema hidratanta de maini.

Ulei de ricin/masline

Inainte foloseam pe rand uleiul de masline si pe cel de ricin pana m-am gandit
sa le combin , ambele avand proprietati semnificative.
Apoi tineti unghiile in uleiul cald cam 5-10 minute. Inainte de a va clati pe unghii masati cu uleiul atat mainile cat si unghiile. Nu trebuie sa il aruncati pentru ca mai poate fi refolosit.

Sper sa va fi fost de folos sfaturile mele si sa le aplicati cu incredere. Aplicarea tuturor pasilor necesita ceva timp. Macar o data pe saptamana, e bine sa va acordati timp pentru ingrijirea unghiilor.

Pentru orice intrebare nu ezitati sa ma contactati.
Va pup!!




You May Also Like

4 Comments

  1. si eu am intaritorul ala de la catherine arley :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac mult ojele de la catherine arley. Am cateva si intentionez imi iau toate nuantele...sunt superbe culorile si sunt si foarte ieftine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am intaritorul de la Catherine Arley :D Chiar daca il am de ceva vreme nu s-a ingrosat, cum am patit cu alte oje ;))
    O sa incerc sa pun si eu lamaie in lotiunea farmec ;) este extraordinara lamaia :D eu mai tineam unghiile in jumatate de lamaie si le facea superbe ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu imi tineam unghiile in lamaie sau le frecam cu o felie de lamaie dar e mai comod cand ma dau cu lotiunea farmec sa ma dau si cu lamaie asa ca le-am combinat:P

    RăspundețiȘtergere