Search

Recenzie carte - Ultima scrisoare de dragoste Jojo Moyes

by - marți, aprilie 04, 2017

A trecut ceva timp de cand nu am mai prezentat o recenzie de carte, insa asta se datoreaza timpului lipsa din pacate. Mi-am propus sa citesc o carte pe luna, insa cu ultima carte m-am lungit prea mult din cauza unor probleme personale care nu au putut fi amanate. O sa revin pe linia de plutire si sper sa reusesc ceea ce imi propun.

Nu o mai lungesc cu alte detalii, pentru ca in acest articol vreau sa va scriu despre o carte pe care am citit-o cu sufletul la gura si as fi vrut sa nu se mai termine, atat de mult mi-a placut. Cred ca deja stiti obsesia pe care am facut-o pentru cartile lui Jojo Moyes. Ei bine, ultima carte citita e scrisa tot de ea.
Este vorba despre cartea "Ultima scrisoare de dragoste".


Titlu original : The last letter from your lover
Traducere din limba engleza : Daniel Trutia
Aparitie : martie 2016
Numar pagini : 484
Editura : Litera

Actiunea cartii se petrece in 1960 si in zilele noastre. La inceputul cartii, autoarea ne face cunostiinta cu Ellie Haworth, o ziarista la ziarul Nation. Ellie este o femeie implinita, are tot ce si-ar putea dori la varsta ei de 30 de ani. Ea se indragosteste de un barbat insurat care ii da peste cap toata viata. Isi neglijeaza cariera si realizeaza ca acel barbat o foloseste. Cautand material pentru un nou articol, Ellie gaseste in arhiva bibliotecii o scrisoare de dragoste, scrisa de un barbat Boot, catre o femeie casatorita, pe nume Jennifer. In scrisoare Boot o roaga pe Jennifer sa isi paraseasca sotul si sa il urmeze.

In 1960, Jennifer se trezeste la spital, in urma unui accident de masina, in urma caruia sufera de amnezie temporara. Intoarsa acasa de la spital, incearca sa se adapteze vietii pe care o avea. Viata ei inseamna sa fie o gazda ideala, sa fie mereu zambitoare si aranjata pentru sotul ei. Intr-o zi a gasit o scrisoare de la Boot, ceea ce o pune pe ganduri si o nelinisteste, deoarecere nu isi aduce aminte de el. La scurt timp mai gaseste alte scrisori ascunse, iar intr-o confruntare cu sotul ei, acesta ii spune ca amantul ei era in masina cu ea, cand a facut accidentul si a murit.
In paralel cu suferinta lui Jennifer de a nu-si aminti de trecut si de omul pe care il iubeste, autoarea ne prezinta povestea de dragoste din trecut dintre Anthony ( Boot ) si Jennifer. Povestea lor de dragoste e uimitoare si plina de pasiune.

Dupa 4 ani insa, Anthony apare la un eveniment la care era prezenta si Jennifer. Intalnirea lor a fost emotionanta si de necrezut. Insa dragostea lor nu s-a implinit. In momentul in care Jennifer s-a decis sa isi paraseasca sotul si sa il urmeze pe Boot a fost prea tarziu. Boot era de negasit, insa Jennifer nu s-a mai intors acasa.

Dupa 40 de ani, Ellie inca incearca sa afle detaliile si sfarsitul povestii in urma scrisorilor de dragoste pe care le-a gasit. Se identifica foarte mult cu povestea celor doi, avand in vedere ca si ea iubeste un barbat insurat. In sufletul ei spera ca povestea de dragoste a avut un final fericit.
In final reuseste sa o gaseasca pe Jennifer, care ii povesteste tot ce s-a intamplat intre ea si Boot. Boot...barbatul pe care inca il iubeste, dar pe care nu l-a mai vazut de 40 ani. Ellie il gaseste si pe Anthony, care lucra bibliotecar la ziarul Nation, la care ea este ziarista.
Va reusi oare Ellie sa ii faca pe cei doi sa se reintalneasca? Oare iubirea lor e la fel de mare si acum?
Oare cum vor decurge lucrurile? Ei bine, va las pe voi sa descoperiti asta !

Asa cum am spus la inceput, mi-as fi dorit sa nu se termine cartea, atat de mult mi-a placut. Este un roman de dragoste, de exceptie ! La inceput m-a sucit putin prin prezent si trecut, dar e o carte foarte buna. Cu fiecare carte citita de Jojo Moyes, devin mai dependenta de autoare.
Am aflat de curand ca va urma si o a treia parte a cartilor "Inainte sa te cunosc" si "Dupa ce te-am pierdut". Cam pe la anul se anunta lansarea si abia astept !!!


Voi ce carti ati mai citit?
Ati citit cartea despre care am scris in articol?
Va astept cu drag comentariile :*

You May Also Like

24 Comments

  1. Nu imi plac romanele de dragoste, însă acesta chiar pare interesant...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie imi plac romanele de dragoste care transmit ceva si au o concluzie. Nu cele siropoase in care viata e roz si oamenii sunt unicorni.

      Ștergere
  2. Nu am citit cartea aceasta. Momentan citesc seria Tunele. Sunt la volumul 4. Dupa aceea nu stiu pentru ce voi opta. Vreau tot ceva fantastic, de aventura...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am citit prea multe carti de aventura, insa dupa ce voi citi tot ce am pe whislist poate imi indrept atentia catre ele.

      Ștergere
  3. Nu am citit cartea acesta, momentan citesc foarte multe cărți pe partea de dezvoltare personală, ultima fiind „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace”, pe care ți-o recomand dacă te interesează subiectul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cartile scrise de Jojo Moyes reusesc mereu sa transmite un mesaj aparte si sa puna cititorul pe ganduri.
    Am citit aceasta carte mai demult si mi-a placut mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aceea o ador si eu pe Jojo Moyes si mi se pare deosebita. Mereu transmite un mesaj prin cartile sale..

      Ștergere
  5. Am citit si eu aceasta carte, insa cu mult inainte de toata nebunia cu Moyes si Inainte sa te cunosc. Mi.a placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut si tie :* Nebunia cu Jojo Moyes cred ca a aparut dupa aparitia filmului care a fost facut dupa carte.

      Ștergere
  6. nu am citit-o, dar multumesc pentru recenzie,o voi cauta

    RăspundețiȘtergere
  7. Acum aflu că o să apară o continuare la Me after you, ceea ce mă face să fiu dezampgită de autoare, trage aiurea de un subiect care a prins.
    Ultima scrisoare de dragoste mă așteaptă de mult s-o citesc, dar au avut altele prioritate, nu prea am avut de fapt chef de ea, dar cred că-i vine rândul cât de curând.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu sunt dezamagita de autoare, ba chiar abia astept partea a treia. Din cate am inteles in ultima carte ne prezinta viata lui Lou in New York. Nu mi se pare ca trage de acelasi subiect, pentru ca niciuna dintre cele 3 carti nu are in prim plan aceleasi evenimente si acelasi subiect.

      Ștergere
  8. Nu am citit-o, dar o trecem pe lista! Nu am timp de lectura si asa rau imi pare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am timp de lectura cum mi-as dori, dar cand am timp citesc cu drag :)

      Ștergere
  9. Dacă mă crezi, am înnebunit cu cartea asta. Apare peste, da peste tot!
    Pe mine una nu mă atrage, nici subiectul. Jojo Moyes m-a dezamăgit.

    Frumoasă recenzie, xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca apare cartea peste tot nu inseamna ca nu e o carte buna. E ok sa nu te atraga...suntem diferiti deci avem preferinte diferite.
      Dar de ce te-a dezamagit Jojo Moyes?

      Ștergere
  10. Jojo Moyes e in top 3 preferate, o ador, momentan citesc tot de la ea Fata pe care ai lasat o in urma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E si pe lista mea "Fata pe care ai lasat-o in urma". Sper sa o citesc curand. Lectura placuta !

      Ștergere
  11. Vreau s-o citeeeesc si eu! Pare o carte ideala de citit intr-un concediul relaxant.

    RăspundețiȘtergere
  12. Titlul articolului tau mi-a amintit de Bacalaureat . Interesanta povestea, cred ca o sa caut si eu cartea . Te pup !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-a amintit cumva de "Ultima noapte de dragoste, prima noapte de razboi"? Sa stii ca si eu m-am gandit la asta :)))

      Ștergere