Search

Vopsirea parului acasa : simplu si rapid

by - vineri, august 09, 2013

Prin intermediul culorii parului transmitem celor din jur mesaje despre personalitatea noastra  iar alegerea unei vopsele potrivite e exact ca si alegerea unei tunsori.  In ultimii ani gama de vospele de par a crescut din ce in ce mai mult, asa incat acum avem de unde alege. Dar oare e mai bine sa mergem la un salon pentru a ne vopsi parul sau putem face acest lucru si acasa? Pentru multe dintre noi e mai comod sa mergem la un salon, insa aici intervin costuri mai mari si uneori chiar si neplaceri. Vopsitul parului acasa nu e nicidecum greu cum probabil cred multe dintre voi. In acest articol o sa va prezint cele mai importante aspecte pe care le implica vopsirea parului acasa pentru a obtine rezultate la fel de profesionale ca la coafor.

In primul rand trebuie sa alegem o vospea de par care sa ni se potriveasca. E foarte important sa alegem o vopsea care sa se potriveasca cu tenul si cu nuanta parului. Nu optati pentru o nuanta care e la moda, daca nu se incadreaza in tiparele chipului vostru. Nu tot ce se poarta e ok pentru toata lumea.
Pe langa nuanta alegeti o vopsea care sa contina ingrediente hranitoare pentru par ca de exemplu uleiuri hranitoare, keratina etc.

Dupa ce am ales nuanta vopselei, trebuie sa ne asiguram ca avem o trusa de ustensile care sa contina o pensula pentru aplicarea vopselei, un bol in care se amesteca vopseaua, pieptene cu coada pentru a imparti parul si manusi de unica folosinta. E bine sa aveti la indemana si un prosop ca sa stergeti picaturile de vopsea de pe fata, gat si imprejur daca e nevoie. De asemenea sa va puneti un prosop pe umeri sau un tricou pe care nu il mai folositi.

Nu e necesar sa va spalati pe cap inainte de a va vopsi parul. De fapt e chiar indicat ca operatiunea sa se efectueze pe parul gras, deoarece sebumul protejeaza scalpul si parul de efectele daunatoare ale vopselei. Insa parul nu trebuie sa fie incarcat cu fixativ, spuma, ceara etc.
Daca nu ati folosit pana acum vopsea sau utilizati o marca noua, e necesar sa efectuati un test inainte,urmand instructiunile de pe ambalaj. Dupa ce va asigurati ca totul e in regula operatiunea de vopsire poate incepe urmand urmatorii pasi :

* combinati colorantul cu oxidantul si amestecati pana cand compozitia devine omogena. nu e indicat sa folositi un bol de plastic...optati pentru cele din portelan
* pe gat si pe fata aplicati un strat mai gros de crema. daca va patati cu vopsea se sterge mai usor si mai rapid
* asigurati-va ca parul e pieptanat bine si incepeti sa vopsiti de la radacini, impartind parul in carari ca sa va asigurati ca acoperiti toate zonele
sursa : google.ro

* dupa ce ati terminat cu radacinile cu ajutorul unei pensule mai late aplicati vopseaua pe toata lungimea parului
* dupa ce ati terminat masati parul bine pentru omogenizarea vopselei. dupa 15/20 de minute puteti repeta operatiunea aplicand putina apa calda
* in functie de instructiunile de pe ambalaj lasati vopseaua sa actioneze

Dupa cum spuneam la inceputul articolului gama de vopsele a crescut foarte mult, atat in materie de nuante cat si in functie de necesitati. Daca vopsitul cu o vopseaua clasica vi se pare greu, atunci puteti opta pentru o vopsea spuma care se aplica mult mai usor.

L'Oreal Paris Sublime Mousse este una dintre vopselele spuma iar gama de culori e variata, incat aveti de unde alege. Cum se aplica? Pai e foarte simplu : pompati o cantitate mare de spuma in palma si apoi masati parul cu degetele. Incepeti de la radacini si coborati spre varfuri, masand parul cu miscari circulare, pana cand parul este complet acoperit. Lasati sa actioneze 30 de minute si apoi clatiti. Si aceasta vopsea contine oxidant, deci e necesar sa folositi manusi si un prosop pentru a sterge eventualele pete.


Dupa cum puteti observa, sa va vopsiti acasa nu e deloc o povara si pe parcurs veti detine mai multa indemanare iar toata munca va fi mai usoara :p.

De asemenea sa nu uitati ca parul vopsit are nevoie de mai multa ingrijire : trebuie sa folositi produse destinate parului vopsit care sa va protejeze parul si sa pastreze culoarea parului cat mai mult timp. Nu uitati sa aplicati o masca de par, macar o data sau de 2 ori pe saptamana pentru a mentine nivelul de hidratare.


Acestea fiind spuse va invit si pe voi sa imi spuneti cum sta treaba la voi cu vopsitul acasa. Eu personal optez de multi ani sa ma vopsesc singura, dupa cateva dezamagiri la salon si acum ma declar multumita si toata operatiunea mi se pare super usoara :).

Va pup !

You May Also Like

0 Comments