Search

Ingrijirea tenlui matur

by - miercuri, ianuarie 22, 2014

Odata cu trecerea timpului tenul sufera diferite schimbari si necesita o ingrijire speciala. Pielea incepe sa isi piarda din elasticitate, apare primul rid iar toate aceste aspecte trebuie ingrijite cu mare atentie. Totul consta in alegerea produselor potrivite care sunt destinate tipului de ten, in cazul de fata tenul matur.

Daca inainte era suficienta o simpla crema hidratanta tenul matur necesita mai mult decat atat. Tenul matur are tendinta sa se deshidrateze mult mai repede si sunt recomandate cremele grase si nutritive. De mici trucuri puteti profita si cand aplicati crema : folositi degetele pentru aplicare si masati tenul prin miscari circulare pana cand produsul este complet absorbit.

Si zona ochilor trebuie sa beneficieze de o ingrijire speciala, asadar e necesara inlocuirea cremei hidratante pentru zona ochilor cu o crema antirid care are rolul de a estompa ridurile existente si de a evita aparitia altor riduri noi. Tenul nu mai dispune de acceasi capacitate de reinnoire a celulelor de aceea trebuie sa ii venim in ajutor cu produsele potrivite.

Insa pielea trebuie ingrijita si in functie de anotimp : iarna e recomandata o crema hidratanta si masti cu uleiuri nutritive iar vara trebuie sa va asigurati ca produsul folosit contine un factor de protectie cat mai mare.  Trebuie sa tinem cont ca factorii externi pot provoca traume tenului, de aceea e bine sa il protejam cum se cuvine.

Am facut mici cercetari si in continuare o sa va prezint 2 produse destinate persoanelor cu ten matur. 
Mi-a fost greu sa aleg doar 2 produse avand in vedere ca pe piata se gasesc sute insa am cautat printre ingrediente si am ales produsele pe care le consider cele mai potrivite.

Unul din produse este Vichy Liftactiv Retinol HA :


Despre brandul Vichy ati auzit si voi cu siguranta :). Produsele lor se numara si printre preferatele mele in special datorita faptului ca toate au in compozitie apa termala care are proprietati de calmare a tenului si de a reduce iritatiile sau roseata.
Produsul de fata este o crema de ochi anti-rid care are in compozitie acid hialuronic care are menirea de a umple ridurile deja existente si de a pastra pielea neteda si fina.
Produsul actioneaza in cazul oricaror tipuri de riduri si previne aparitia altora noi si confera luminozitate tenului.
A fost testat pe 42 de femei cu varsta cuprinsa intre 45 si 65 ani cu toate tipurile de piele si s-a dovedit eficacitatea produsului de a face fata si celor mai adanci riduri :).

Al doilea produs destinat persoanelor cu ten matur este Diet Esthetic Caviar Serum :


Am ales acest produs in special datorita unui anume ingredient pe care il are in compozitie si anume caviarul.
Caviarul printre multe altele este recunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra tenului. Este unul din ingredientele sofisticate, fiind folosit in produse pentru ingrijirea tenului iar efectele sunt pe masura.
Caviarul contine saruri minerale, proteine si elemente nutritive care hranesc pielea si ii confera suplete si fermitate.
Este folosit adesea si in produsele pentru ten matur, deoarece pe langa beneficiile pe care le confera tenului are rolul de a incetini procesul de imbatranire celulara. Pe langa asta reduce celulele moarte de la nivelul tenului, hidrateaza pielea, netezeste si tonifica tenul, si diminueaza ridurile si liniile de expresie


Asadar dragele mele, daca ati trecut de varsta tineretii si va confruntati cu un ten matur si capricios nu va panicati. Daca conferiti pielii atentia necesara si alegeti produsele potrivite pentru tenul vostru puteti pastra echilibrul unui ten sanatos si tanar :). Totul consta in ingrijirea corecta a necesitatilor pielii :)


You May Also Like

0 Comments