Search

Sa fii femeie nu e usor...

by - joi, ianuarie 23, 2014

....dar e placut :)

 Dimineata trebuie sa ne trezim mai repede cu o ora sa ne aranjam, seara trebuie sa ne ingrjim tenul si corpul, parul nostru trebuie sa fie stralucitor iar unghiile impecabile. Si toate aceste lucruri necesita timp si implicare. Insa am minti daca am spune ca nu ne face placere :).

Insa nu e suficient sa ne ingrijim...trebuie sa ne asiguram ca o facem corect si in conformitate necesitatile noastre. De la machiaj, la par, la unghii si corp totul trebuie sa fie ireprosabil. Pe aceasta tema am putea discuta ore in sir, sau chiar zile insa o sa incerc sa surpind cele mai importante aspecte :).

Sfaturi pentru ingrijire sunt sute si e greu sa le surprind pe toate intr-un articol, insa o sa incerc sa subliniez cele mai importante aspecte. Pentru ca fiecare femeie este in cautarea unui ghid de frumusete, va recomand site-ul Belessa, un site bine structurat care cuprinde articole de interes feminin de la ingrijirea tenului, la ingrijirea corpului, la make-up, dieta si fashion. Veti gasi sfaturi si recomandari care sunt utile pentru fiecare dintre noi....un ghid de frumusete complet :)

Va invit sa aruncati o privire si in Comunitatea Belessa undeti puteti viziona si aprecia look-uri si nail art propuse de utilizatori sau le puteti incarca pe ale voastre. Daca ati ramas in pana de inspiratie cu privire la machiaj, unghii sau coafura aveti de unde va inspira :)


Pentru a avea un machiaj reusit in primul rand trebuie sa ne asiguram ca fondul de ten e potrivit nuantei tenlui, pentru ca acesta ne ajuta sa acoperim imperfectiunile, ne confera luminozitate tenului si il apara de factorii nocivi. Iar daca alegem un fond de ten mai inchis sau mai deschis decat tenul nostru vom inrautati lucrurile.
Atunci cand alegeti un fond de ten trebuie sa tineti cont de nuanta tenului si de tipul vostru de ten. De accea nu este recomandat ca atunci cand cumparati un fond de ten sa il testati pe mana deoarece textura si nuanta difera fata de ten. Aplicati pe gat sau pe obraz intr-o cantitate mica.

Blush-ul are un rol important in machiaj deoarece confera tenului luminozitate si indulceste tresaturile. Insa pentru a obtine efectul dorit trebuie sa ne asiguram ca este aplicat corect in functie de forma fetei. Imaginea de mai jos este reprezentativa :


Daca vorbim de par mergem pe premiza : un par frumos este un par sanatos. Nu este suficient sa folositi doar un simplu sampon ci trebuie sa ii conferim hidratare prin folosirea balsamurilor de par, a mastilor si a uleiurilor. Toate aceste produse trebuie alese in functie de tipul de par. Unii sustin ca trebuie sa iti speli parul de maxim 2-3 ori pe saptamana pentru a evita ingrasarea parului. Sincer eu cred ca asta e un mit. Am parul gras si uneori e necesar sa il spal chiar zilnic. Consider ca fiecare stie cel mai bine cand e momentul sa isi spele parul in functie de tipul de par. 

Cand vine vorba de ingrijirea corpului majoritatea ne confruntam cu lenea :)). Stiu, pentru ca e si cazul meu...sau cel putin era pentru ca acum am mai mare grija de acest aspect. Consider ca lotiunea de corp e absolut necesara pentru ca hidrateaza corpul si ii mentine un aspect placut. Celulita este o problema cu care se confrunta majoritatea femeilor insa cu atentia cuvenita o putem combate. Si e recomandat sa ne ocupam de acest aspect :).

Proverbul "Frumusetea vine din interior" cred ca l-ati mai auzit. Ei bine, trebuie luat in considerare pentru ca e adevarat. Daca consumam in exces mancare fast-food, optam pentru sucuri carbogazoase, fumam etc. toate acestea se reflecta la exterior intr-un mod nu prea placut iar toate astea duc la celulita, cosuri si la cresterea in greutate. E bine sa bem cat mai multa apa si sa consumam cat mai multe fructe si legume. Nu trebuie sa excludem definitiv mancarea fast-food de exemplu...pentru ca nu cred ca putem ceda in fata unei shaorme, insa daca e consumata ocazional nu ne afecteaza.



Va pup pe toate si nu uitati sa fiti frumoase :)

You May Also Like

0 Comments