Search

Despre IPL - epilare definitiva fara durere

by - luni, noiembrie 17, 2014

Indepartarea parului nedorit de pe corp are o istorie extrem de controversata. Metodele de epilare s-au modernizat de la coltii de rechin la epilarea definitiva. De ce colti de rechini? Ei bine cu foarte multi ani in urma femeile apelau la coltii de rechin pentru a scapa de parul nedorit. Metodele de epilare erau extrem de ciudate si chiar absurde as putea spune. De exemplu in anul 1923 francezul H. Bordier
a folosit diatermia ( unde de radio de mare frecventa) pentru indepartarea parului. In mod ciudat a functionat insa aceasta metoda de epilare nu a devenit foarte populara deoarece firul crestea mult mai gros si mai des.

Aceste ciudatenii se intamplau cu foarte multi ani in urma. Insa tehnologia a avansat si noi ne-am nascut intr-o era in care coltii de rechin sunt istorie pentru ca avem la indemana o sumedenie de metode de epilare. Cele mai eficiente metode de epilare sunt cele prin intermediul carora firul de par este smuls din radacina, aceasta fiind si metoda la care apeleaza majoritatea femeilor. In acest caz ceara calda sau rece primeaza.
Insa oricat de eficienta e o metoda de epilare, urasc sa fac asta pentru ca e dureros si imi ia mult timp. Se mai intampla sa ma grabesc sa plec undeva si cand realizez ca nu sunt epilata imi pica cerul in cap.
De aceea mi-ar placea la nebunie sa apelez la epilarea definitiva. Daca si voi aveti aceeasi parere, va invit sa parcurgeti acest articol pentru ca in cele ce urmeaza veti afla toate detaliile despre epilarea definitiva. Am luat de foarte multe ori in calcul epilarea definitiva, insa nu eram complet lamurita si aveam cateva intrebari care imi treceau prin minte. Probabil si voi aveti aceste intrebari, dar m-am documentat, am gasit raspuns la ele si sper sa va fie de folos.

Ce inseamna IPL ? 
IPL este prescurtarea de la intense pulse light. Parul nedorit este indepartat prin intermediul luminii intens pulsata.

Cum functioneaza IPL?
Principiul de actiune este asemanator cu cel al laserului : emiterea unui puls luminos foarte intens care este absorbit de diferite structuri ale pielii. Tehnica IPL permite selectarea anumitor lungimi de unda ce actioneaza specific pe diferite structuri, in cazul de fata firul de par. Lumina odata absorbita este transformata in caldura care produce distrugerea radacinii firului de par.



Exista efecte secundare ?
Nu s-au inregistrat efecte secundare in cazul epilarii definitive. Local pielea poate reactiona la tratament prin inrosire sau mici umflaturi, simtome care dispar in cateva ore. Daca tratamentul este intens sau aveti pielea foarte sensibila e posibil ca roseata sa nu treaca decat in cateva zile.

Este un tratament dureros ?
Avand in vedere ca acest tratament implica un efect termic local, imi era frica ca o sa fie dureros, insa am aflat ca nu e deloc asa. In cazul pielii sensibile e posibil sa se simta mici ciupituri insa nimic mai mult. Inainte de tratament e recomandat un dus rece si dupa tratament puteti aplica o crema calmanta sau apa termala.

Procedura trebuie repetata?
Inainte credeam ca un singur tratament e suficient ca sa elimine parul, insa se pare ca m-am inselat. Firul de par are 3 faze : anagena, telogena si catagena. In momentul epilarii definitive firele de par se afla in diverse faze, insa pentru a fi indepartate complet e absolut necesar ca toate sa ajunga in faza anagena ( faza de maturitate). Atunci procedura IPL are intr-adevar efecte si elimina definitiv parul. Rezultatele apar imediat deoarece firul de par aflat la maturitate nu mai creste. De aceea procedura de epilare definitiva trebuie repetata pana cand toate firele de par ajung la maturitate si radacina poate fi distrusa. Inainte de a apela la acest tratament e indicat sa radeti parul de par, nu sa folositi ceara.
Fotografia de mai jos arata exact cum arata firele de par in cele 3 faze :

                                                    Faza anagena                                    Faza catagena                               Faza telogena



Cat timp dureaza pana apar rezultatele?
In urma primului tratament cu IPL firele de par vor fi eliminate in proportie aproximativa de 60% din totalul firelor de par. Tratamentul se repeta pana cand sunt elimate in proportie de 100%. Sedintele sunt programate de obicei la 2 saptamani. Desi radacinile firelor de par sunt complet distruse, odata cu trecerea timpului e posibil sa treceti prin diferite faze hormonale care sa faca firele de par sa reapara. Bineinteles acest lucru difera de la persoana la persoana. La unele persoane schimbarea hormonala nu declanseaza cresterea firelor de par, deci procedeul nu trebuie repetat.

Care e diferenta intre epilarea cu laser si IPL?
Ca sa fiu sincera initial si eu am crezut ca epilarea cu laserul si IPL sunt acelasi lucru. Dar se pare ca m-am inselat. Desi ambele tehnologii sunt eficiente in indepartarea definita a parului, tehnologia IPL este un procedeu nedureros, eficient si economic in timp ce epilarea cu laser este un procedeu mai agresiv, mai dureros iar firele de par fine nu sunt indepartate.

Care sunt avantajele epilarii cu IPL?
- Pot fi tratate mai multe zone in timpul unei sedinte
- Nu exista reactii adverse
- Mai putina durere si disconfort comparativ cu metodele clasice de epilare
- Este eficienta pentru orice zona a corpului
- Nu exista riscul aparitiei cancerului de piele
- Firele distruse nu mai cresc niciodata

Cum ne ingrijim inainte si dupa tratamentul cu IPL?
Dupa cum am mentionat si mai sus e indicat sa nu folosim ceara de epilat cu 2 saptamani inainte si e foarte important sa nu folosim exfolianti sau alte produse care ne pot agresa pielea. Nu e indicata nici expunerea indelungata la soare.
Dupa tratament e foarte important sa folosim protectie solara ridicata pentru ca pielea este sensibila si trebuie protejata de razele nocive ale soarelui. Pentru a ajuta pielea sa isi revina mai repede e indicat sa aplicam o crema calmanta si apa termala. Nu sunt recomandate nici baile fierbinti sau orice alta sursa de caldura puternica, cum ar fi sauna.

Barbatii pot beneficia de aceasta procedura?
Se pare ca din ce in ce mai mult barbati doresc sa scape de parul nedorit si apeleaza la epilarea definitiva. In general zonele alese sunt : axila, pectoralii, abdomenul si chiar fesele :).


Sper ca v-au fost utile aceste informatii pentru ca pe mine personal m-au ajutat foarte mult. O sa spuneti acum ca un astfel de tratament costa mult. Da, si eu as spune la fel si as mai adauga si faptul ca nu as avea cum sa ajung la un salon pentru o procedura de indepartare definitiva a parului pentru ca in oraselul meu mic nu exista un salon specializat pentru asa ceva.

Dar tehnologia continua sa ne surprinda si acum putem indeparta definitv parul nedorit chiar in confortul casei noastre. Aparatele de uz personal sunt mai putin costisitoare comparativ cu sedintele la un salon. Insa chiar daca apelati la un astfel de aparat pe care sa il utilizati de acasa e foarte important sa respectati regulile pentru ca efectele sa fie pe masura.

In continuare doresc sa va prezint un epilator IPL pe care il puteti folosi singure acasa. Este vorba despre epilatorul Silk'n Glide care este cel mai mic, comod si atragator aparat de epilare definitiva.
Spre deosebire de alte aparate sau de sedintele la salon Silk'n Glide a fost special proiectat pentru a fi util si pe pielea inchisa la culoare. Aparatul pulseaza lumina mai scazuta la nivelul pielii intr-un mod mult mai sensibil. Silk'n Glide are o greutate de doar 350 g, devenind astfel usor de folosit si de manevrat. Utilizarea lui se face in maxima siguranta, deoarece lumina se declanseaza doar in contact cu pielea, deci nu exista riscul sa va afecteze ochii din greseala pentru ca nu se declanseaza singur. A fost proiectat asa incat lumina sa patrunda doar pana la radacina firului de par, fara sa afecteze celulele pielii.
Este prevazut cu 5 nivele de energie : 1 fiind cel mai scazut pentru fazele incipiente ale tratamentului si 5 pentru fazele terminale ale tratamentului sau pentru intretinere.

Silk'n Glide a fost certificat de catre medicii dermatologi deci il puteti folosi fara nici o problema caci este un aparat sigur.
Tehnologia bazata pe lumina pulsata a fost conceputa in asa fel incat sa cuprinda toate beneficiile unei astfel de metode de epilat definitiv.

Silk'n Glide este produsul care ar contura rutina de ingrijire si nu am putea sa ne dorim mai mult de atat de la un aparat : e mic, eficient si ne scuteste de alte cheltuieli privind vizita la saloane.
E mult mai simplu sa transformam baia noastra intr-un spa, avand intimitate maxima, decat sa batem drumurile pe la saloane. Acum e mult mai simplu sa avem o piele fina fara alte complicatii si dureri de cap.


Va invit si pe voi sa imi spuneti daca sunteti tentate de un aparat pentru epilare definitiva iar daca ati apelat deja la acest tratament sunt foarte curioasa de experienta voastra :).
Va astept cu mare drag parerile :*
*Articol scris pentru SuperBlog 2014

You May Also Like

0 Comments