Search

Sa infruntam emotiile negative :)

by - duminică, noiembrie 23, 2014

Mintea nu poate fi ocupata de emotii pozitive si negative in acelasi timp. Trebuie sa predomine fie unele fie celelalte. Este responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca emotiile pozitive sunt cele care ne influenteaza in mod dominant mintea. - Napoleon Hill


Daca mi-ati intreba prietenii ce fel de persoana sunt...probabil toti ar spune ca sunt o persoana vesela. Si da, chiar sunt !!!. Imi place viata, iubesc din tot sufletul, ma bucur de lucruri simple si consider ca nu trebuie sa ratam nici o oportunitate de a zambi. Eu rad mereu....fie cu motiv, fie fara. Imi place sa fiu vesela si asta imi confera o stare de bine mereu.
Daca oricare dintre voi ar sta cu mine o zi, ar spune ca sunt cea mai vesela persoana de pe pamant. Dar sunt om si ma incercarca si pe mine o sumedenie de emotii primare negative precum frica, furia sau tristetea.
Am momente in care sunt foarte vesela si momente in care sunt foarte trista. Si partea amuzanta e ca devin si mai trista cand realizez ca sunt trista. Deci ma intristeaza emotia negativa pe care o am.
Aceste emotii primare negative se transmit si oamenilor din jurul meu si nu e deloc placut. Adica cine vrea sa stea langa o persoana trista?

sursa : google images

De aceea cand am simtit o stare de tristete am cautat mereu o rezolvare. In primul rand am incercat sa privesc partea plina a paharului si sa gasesc mereu o parte buna a lucrurilor. De exemplu si blogul a fost uneori un motiv de tristete. Au fost perioade in special pe la inceput cand imi venea sa renunt la el pur si simplu. Am dat de oameni neseriosi in colaborari, am primit si cateva comentarii rautacioase iar feedback-ul nu ma multumea. Si din cauza asta m-am intristat si nu am mai scris nici un cuvant vreo saptamana cred. Vroiam sa il inchid, dar ceva nu ma lasa. Atunci am analizat mai bine lucrurile si m-am multumit si cu acei 3 oameni care ma citeau. Adica erau 3 persoane care ma incurajau, care gaseau utile postarile mele si mereu imi aduceau aminte cat de mult ma sustin. Si atunci starea mea de spirit s-a schimbat si ma bucur ca nu am inchis acest blog pentru ca acum nu mai stateam la taclale cu voi.
Deci asa cum spuneam, un prim pas pentru a indeparta tristetea e sa gasiti si o parte buna a lucrurilor pentru ca nu e dracu' chiar asa de negru cum pare. Chiar si lucrurile care ne fac tristi ascund lucruri marunte de care sa ne bucuram. Trebuie doar sa reflectam asupra lor, sa nu actionam din implus.
Am intalnit si persoane care intorc cutitul in rana, cum se spune. Te-a parasit prietenul? Pai de ce te uiti la comedii romantice si plangi pana nu mai poti? Nu zic ca e usor sa treci peste o despartire si poate chiar avem nevoie de o zi de plansete ca sa ne descarcam. Dar gata....capul sus !!!! Altul mai bun te cauta si tu plangi dupa fostul !!.

Am mai patit ca tristetea sa vina la pachet cu singuratatea. Asta s-a intamplat cand sotul meu a plecat in strainatate. A fost plecat doar 3-4 luni dar noi niciodata nu am stat separat. Dintr-o data m-am trezit singura in casa, beam cafeaua singura, dormeam singura, mancam singura. Aveam permanent un gol in stomac si mereu imi venea sa plang. Stiam ca va veni repede acasa....dar eu eram trista si singura. Vroiam sa vina acum !!!
Ca sa imi treaca tristetea si sa uit de singuratate m-am gandit sa imi fac de lucru, ca nu puteam sa stau toata ziua degeaba. Curatenie nu prea aveam dupa cine sa fac, mancare nu aveam la cine....asa ca mi-am zis sa imi explorez latura creativa. Si uite asa s-au nascut gentile din reviste. De trista ce am fost am facut genti din hartie. Suna ciudat...stiu :))). Dar m-a ajutat foarte mult sa stiti. Aveam cu ce sa imi umplu timpul, singuratatea s-a evaporat si faceam ceva ce chiar imi place. Si inca sunt indragostita de acest hobby.

sursa poza : arhiva personala

Oricum in prima faza cand sunt trista vreau sa plang. De fapt sunt o plangacioasa....plang de fericire, plang de tristete...plang de toate. Cand m-a cerut sotul meu in casatorie, m-a bufnit plansul si nici macar nu am putut sa ii spun "DA" printre sughituri de plans, dar s-a prins el ca vreau :)). Bineinteles am plans toata seara de emotii si bucurie :))).

Nu stiu cum sunteti voi dar eu prin plans ma descarc bine de tot. O partida de plans e mai buna decat orice in ceea ce ma priveste. Ma simt mai linistita, mintea e mai recreata. Nu stiu daca e ciudat sau nu...dar chiar si tristetea mai trece dupa o tura serioasa de boceala.

Pana acum ati aflat ca sunt si vesela si trista uneori. Dar trebuie sa recunosc ca simt si furie cateodata. Si cand simt furie sunt impulsiva. Spun cuvinte dureroase pe care mai apoi le regret....dar nu mereu pot fi sterse pentru ca acele cuvinte ranesc. Iar furia nu e o scuza....
Din cauza furiei de cele mai multe ori mi-a fost afectata atat relatia cu sotul cat si cu prietenii. Cand ma cuprinde furia bataile inimii accelereaza si obrajii mi se inrosesc. Efectiv simt cum fierb pe dinauntru si cum din moment in moment voi exploda.
Si deseori explodam cu tipete si surlite. Insa pe cat ma enervez de tare pe atat de repede imi trece. E ca un uragan care trece.
Pur si simplu am zile cand daca cineva imi spune sa ma dau mai incolo fac un adevarat scandal si vai ce ma mai enervez :)).
Totusi furia e o emotie care poate fi controlata si iata cum reusesc eu sa scap de acest sentiment.

In primul rand imi imaginez ca sunt singura in varful unui munte si tip cat ma tine gura. Dar tip in sinea mea, nu ma apuc sa urlu de nebuna :)). Si chestia asta m-a ajutat de cele mai multe ori sa ma calmez si sa analizez astfel situatia.
Am invatat de asemenea ca e foarte util sa trag aer in piept, sa incerc sa ma calmez singura si apoi sa vorbesc. Pentru ca e urat sa te apuci sa tipi, sa acuzi si sa ripostezi violent. Mesajul pe care vrem sa il transmitem cand simtim furie de cele mai multe ori e neclar, de aceea e bine sa ne exprimam supararile cu calm.
Mi se intampla sa ma enerveze cineva la servici si sa vin acasa sa ma cert cu sotul meu ca nu a pus farfuria aia cum am vrut eu. Motive banale....insa faceam acest lucru pentru ca probabil la servici nu indrazneam sa spun ce am pe suflet, furia se acumula in mine si ma descarcam pe cine apucam. De cele mai multe ori sotul meu era nefericitul :)). Asa ca am invatat sa spun lucrurilor pe nume, sa spun ce ma deranjeaza, clar si obiectiv. Nu sa tin in mine lucrurile care ma deranjeaza pentru acest sentiment se va transforma in furie.
Am chiar si o zicala dupa care m-am ghidat :
"Oricine poate sa se infurie - asta este usor. Dar sa te infurii pe cine trebuie si cat trebuie, pentru o cauza dreapta si in mod corect nu sta in puterea oricui" - Aristotel

Emotiile negative sunt mai puternice decat cele pozitive pentru ca nu le simtim in fiecare zi. Zilnic suntem veseli, zambereti si iubitori si rar ne prinde mahnirea si tristetea. De obicei aceste emotii ne iau prin surprindere si sunt mai intense. Si cand o emotie te ia prin surprindere nu stii sa ii faci fata si reactionezi deplasat.
Asa mi se intampla si mie cu furia. Fiind mereu vesela, cand ma enervam imi venea sa arunc cu ce prindeam in mana. Dar pe parcurs am invatat sa controlez aceste emotii negative pentru ca daca nu as face asta as avea numai de pierdut si ar ajunge sa imi conduca viata. Energia pozitiva ne da puteri nebanuite.....ne confera forta si taria sa o luam de la capat. Cand rad viata e mai frumoasa si mai speciala :).

E foarte important sa combateti emotiile negative pentru ca in caz contrar se va crea un cerc vicios si nu veti fi fericiti. Furia, tristetea si alte emotii negative duc la un nivel crescut de anxietate iar tensiunea produce perturbari in punerea in practica a abilitatilor. In acest fel numarul de greseli creste, veti deveni tulburati de emotii negative care vor duce la comiterea mai multor greseli si tot asa. Trebuie sa iesiti din acest cerc vicios pentru ca viata are multe lucruri frumoase de oferit. Nu va indreptati atentia asupra unei persoane pe care nu o suportati....indreptati-va atentia asupra persoanelor pe care le iubiti.

Si invidia e o emotie negativa care ii stapaneste pe multi. Cu mare sinceritate va spun ca niciodata nu m-a incercat sentimentul de invidie. Pentru ca pe mine ma preocupa foarte mult viata mea si sunt fericita cu lucrurile pe care le am si cu oamenii care sunt langa mine. Daca tu ai mai mult ca mine, nu o sa te invidiez...o sa te felicit si o sa te incurajez. Nu o sa te invidiez niciodata pentru ca nu sunt o persoana slaba. Sunt o persoana care se bucura de lucruri marunte si imi stabilesc idealurile in functie de ceea ce imi doresc eu, nu in functie de ce au altii. Daca vecinu are un etaj in plus la casa, hai sa imi fac si eu !!! Nu...niciodata nu am sa gandesc asa, pentru ca ar insemna sa imi pierd propriile valori si propriile vise.

Nu am sa va recomand sa negati emotiile negative pentru ca si ele fac parte din viata noastra. E normal sa te simti uneori trist sau furios. Dar tot ce trebuie sa faci e sa incerci sa controlezi aceste emotii, sa nu le permiti sa iti controleze ele viata.
Daca sunteti nervosi sau tristi nu negati acest lucru si nu va inchideti in voi. Negarea emotiilor va poate face rau. Trebuie doar sa le exprimati in mod corect, sa controlati furia si sa alinati tristetea :).

"Emotiile noastre au nevoie sa fie educate. Este important sa stii cum te simti, ca sa stii cum sa raspunzi si sa lasi viata astfel incat sa te atinga" - John Rohn

sursa poza : arhiva personala

Acest articol prezinta fapte reale, ma prezinta pe mine ca persoana cu emotiile si trairile pe care am. Ma simt foarte bine dupa ce am scris acest articol. E util sa scrii despre ceea ce simti si despre emotiile care te incearca :).
Ba chiar v-as recomanda sa scrieti cand sunteti suparati si tristi. Nu trebuie sa expuneti povestea. V-a enervat ceva sau cineva? Luati o foaie si scrieti pe ea tot ce va trece prin minte....dar nu o aratati nimanui. Dupa ce v-ati calmat recititi foaia si va garantez ca veti avea o viziune diferita asupra lucrurilor si acest lucru duce la o stare de bine si la suprimarea furiei :).

Acest articol a fost scris din suflet si va invit si pe voi dragi cititoare sa imi spuneti despre emotiile negative care va incearca si cum reusiti sa le suprimati si sa le faceti fata :)
* Articol scris pentru SuperBlog2014

You May Also Like

1 Comments

  1. După ce a fost în relaţie cu Scott timp de şapte ani, el a rupt-o cu mine, am făcut tot posibilul să-l aducă înapoi dar tot ce a fost în Zadar, am vrut ca el înapoi atât de mult din cauza iubirii am pentru el, am rugat cu tot, am făcut promisiuni dar a refuzat. I-am explicat problema mea pentru cineva on-line şi ea a sugerat că ar trebui să contactez mai degrabă un rolă vraja care ar putea ajuta-mi arunca o vraja pentru a adu-l înapoi, dar eu sunt tipul care a crezut niciodată în vraja, am avut nici o alegere decât pentru a încerca-l, I mail rolă vraja, şi mi-a spus nu a existat nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile , că fostul meu va întoarce la mine înainte de trei zile, el a aruncat vraja și surprinzător în a doua zi, a fost de aproximativ 16:00. Fosta mea numit mi, am fost atât de surprins, I-au răspuns la apel și tot ce a spus a fost că el a fost atât de rău pentru tot ceea ce sa întâmplat, că el a vrut ca eu să se întoarcă la el, că el iubeşte-mi atât de mult. Am fost atât de fericit şi sa dus la el, că a fost cum am început să trăiesc împreună fericiti din nou. De atunci, am făcut promisiunea că nimeni ştiu că au o problemă relație, mi-ar fi de ajutor pentru astfel de persoană consultând el sau ea de rolă vraja doar real şi puternic care ma ajutat cu propria mea problemă și care este diferit de toate fals cei acolo. Oricine ar putea avea nevoie de ajutor de rolă vraja, e-mail lui: greatmutaba@yahoo.com puteţi e-mail-l dacă aveţi nevoie de asistenţă sale în relatia ta sau nimic. POATE nu opri vorbesc despre tine SIR lui adresa de E-mail greatmutaba@yahoo.com CONTACT-l acum pentru soluție la toate ta problema

    RăspundețiȘtergere