Search

Wonder Boutique = Colaboratori neseriosi

by - miercuri, decembrie 03, 2014

Nu ma incanta deloc sa scriu articole negative, insa uneori simt nevoia sa ma descarc si sper ca ma puteti intelege.
Asa cum bine stiti am avut si am diverse colaborari cu diversi sponsori. Si nu o sa fiu ipocrita sa spun ca scriu gratis. Nu, nu fac asta, pentru ca ma implic mult in acest blog si sa fim seriosi....publicitatea costa. Nu cred ca exista vreun blogger care sa scrie gratis pentru o firma/companie etc. Uneori se primesc bani, alteori produse. Insa cu toate astea vreau sa subliniez faptul ca articolele raman tot persoanele si scriu tot din experientele mele. Dar asta e alta poveste.

Colaborez cu o sumedenie de sponsori seriosi despre care nu am ce sa comentez. La polul opus se afla oamenii care habar nu au ce e ala profesionalism si am impresia ca iau bloggerii in deradere. Cam asta am patit si eu cu un colaborator si nu vad de ce as ascunde povestea, asa ca m-am gandit sa o relatez, mai ales ca sunt destul de frustrata dupa cele intamplate.

Sa o iau cu inceputul....
In noiembrie am fost contactata de 2 fete aparent dragute care sunt organizatoarele targului Wonder Boutique. Initial am fost invitata la primul targ, insa distanta fiind prea mare am refuzat invitatia. Atunci m-au rugat daca pot sa scriu un articol despre eveniment si in schimb voi primi un cadou surpriza. Am studiat datele problemei, targul pe care il organizau mi se parea incantator, in special pentru ca fac parte din el si artizani handmade iar cadourile surpriza sunt chiar pe placul meu asa ca am acceptat :). 
Articolul a fost scris pe 24 octombrie, au fost incantate de el si eu asteptam cadoul surpriza ca pe painea calda :)).
Bineinteles acel cadou nu a mai ajuns. Cam de pe o saptamana pe alta am fost mintita ca il vor trimite, ceea ce nu s-a mai intamplat. Dupa vreo doua saptamani am aflat ca de fapt cadoul contine ceva cu tematica de Hallowen. Pe bune?! Se apropie Craciunul si eu primeam ceva de Hallowen care a trecut de mult? Pai cum era sa scriu si eu articolul dupa ce avea targul loc? Nu cred ca ar mai avea vreo relevanta, nu? Dar na...eu sunt blogger si s-au gandit ca imi arunca ceva sub nas si gata am inchis gura.
Dar stati linistite ca nu ma bucur de Craciun de un cadou de Hallowen pentru ca nu a ajuns. S-au scuzat intr-una, m-au mintit amanat de pe o saptamana pe alta si tot asa. Pana la urma cica au pus coletul la posta, colet care nu a mai ajuns si chitanta a fost pierduta.

Si ca sa nu fiu suparata s-au decis sa imi trimita alt cadou. Probabil ceva cu tema de Craciun, care probabil va ajunge de Paste pentru ca nici urma de el :))).

Nu stiu daca cititoarele imi vor intelege supararea, insa cred ca bloggeritele o vor face pentru ca probabil ati dat si voi de sponsori neseriosi si nu e deloc o placere sa intalnesti asemenea oameni.
De acum inainte mi-am propus sa scriu despre toate colaborarile neplacute, pentru ca acesti oameni asta merita....sa ii pui la zid. Poate pe ei nu ii afecteaza cum cred eu, dar cel putin ma descarc.

Intamplarea relatata mai sus mi-a lasat un gust amar, in special pentru ca fetele pareau tare dragute si nu m-am gandit nici o clipa ca ar putea fi neserioase. Sunt genul de oameni care au impresia ca bloggerii sunt niste nimicuri. Dar daca cred asta, de ce apeleaza la noi pentru publicitate?
Foarte urat ce au facut si ma declar nemultumita. Cel putin puteau sa spuna ca nu va ajunge nici un colet si ma stiam deoparte, decat sa minta in continuare. Foarte, foarte urat din partea lor si ar trebui sa le fie rusine.

Ma intreb oare ce s-ar intampla daca as primi bani sa scriu un articol, insa nu as mai scrie articolul. Cu siguranta as fi etichetata nesimtita si neserioasa, nu? Ei bine asa etichetez si eu echipa Wonder Boutique.

Apoi mai sunt si aceia care vor sa colaboreze, se declara incantati de blog si apoi pauza. Nu mai raspund la mail, nu mai trimit nimic. Pierdere de timp.

Nici faza cu gramezile de comunicate de presa nu le inteleg. Unei companii i-am scris si am intrebat ce anume ar trebui sa fac cu informatia respectiva. Mi s-a raspuns ca daca vreau pot sa o public pe blog. Pai de ce? Doar asa? Le explic frumos ca nu public comunicate de presa, pentru ca nu le vad rostul, deoarece consider ca ar fi mult mai interesate cititoarele sa citeasca un review despre respectivele produse. Mi se cer date despre blog in vederea unei colaborari si apoi pauza. 

Zau nu stiu cand si de ce s-a ajuns in halul asta. Toata lumea vrea totul moca. Tind sa dau vina pe bloggeritele care se vand pe mostre de produse iar sponsorii acum au impresia ca toate facem la fel. Va amintiti cand am primit si eu mostre pentru testare? M-am suparat rau de tot atunci si puteti citi aici postarea.

Acestea fiind spuse ma simt mai calma acum ca m-am descarcat, dar am in continuare acelasi gust amar cu privire la unii oameni. Asta e....trecem mai departe :)

You May Also Like

0 Comments