Search

Sfaturi pentru ingrijirea parului cret/ondulat

by - marți, februarie 22, 2022

 Ingrijirea parului cret a fost mereu o provocare pentru mine. In special pentru ca de-a lungul anilor am schimbat destul de multe culori si asta a cauzat daune podoabei capilare. Am fost de la brunet, la roscat, la albastru, la roz si de cativa ani am ramas la blond. Blond e o nuanta care se intretine usor, dar care necesita mai multa atentie in ceea ce priveste ingrijirea parului.


Dintotdeauna mi-am dorit par drept motiv pentru care foarte multi ani l-am intins cu placa. Am avut momente in care imi era greu sa imi aranjez parul care oricum e destul de capriocios si sa il port intins era cel mai la indemana sa il fac sa arate bine. Dar parul ondulat are nevoie de ingrijire adecvata, de produse pentru par cret si de mici trucuri ca sa arate bine si sanatos. 

Sfaturi pentru ingrijirea parului cret/ondulat

1. Nu pieptana niciodata parul atunci cand e uscat

Daca ai par cret sau ondulat stii ca daca folosesti o perie de par situatia nu se prezinta prea bine. Eu obisnuiam sa imi piaptan parul inainte sa il spal, ceea ce am descoperit ca e gresit pentru ca de fiecare data se rupea foarte mult par. Asa ca acum imi ud parul bine, aplic balsam de par si apoi folosesc un piaptan cu perii mari. Apoi folosesc sampon si masca. Functioneaza foarte bine, parul nu se mai rupe si arata mult mai bine!



2. Foloseste produse adecvate

Testez mereu noi produse pentru par si din cele destinate parului cret, mi-au placut foarte mult cele de la Morocanoil Curl. Crema pentru par cret e foarte buna in special daca va confruntati cu frizz sau cu electrizarea parului. Defineste foarte fain buclele, nu incarca parul si confera o structura placuta podoabei capilare. De fiecare data cand folosesc produsul arata de parca mi-am aranjat parul inainte. Are un efect foarte fain! Din aceeasi gama imi place tare mult si crema hidratanta pentru par ondulat. O aplic pe parul umed de obicei. Nu necesita clatire. Insa atunci cand imi simt parul agresat de temperaturile exterioare o folosesc si pe parul uscat. Lasa parul foarte catifelat si hidratat. Nu incarca parul, e un produs foarte fain.

3. Protejeaza-ti parul atunci cand il coafezi

Daca folosesti uscatorul de par sau alta sursa de caldura pentru coafare e absolut necesar sa folosesti protectie termica par. Orice sursa de caldura usuca firul de par si il degradeaza, de aceea e foarte important sa il protejezi. Eu tocmai am terminat Syoss Keratin de care am fost foarte multumita si l-am recumparat de multe ori. Din dorinta de a incerca si altceva, am comandat de pe notino laptele termic Kerastase pe care il aveam de mult timp in wishlist si sunt nerabdatoare sa il incerc. O sa revin si cu review pe blog.

4. Foloseste mereu masca de par si ulei

O masca de par buna face diferenta. Trebuie sa gasesti balanta necesara intre hidratare si proteina. Ideal e sa lasi masca sa actioneze 15-30 de minute. Uleiul de par il aplic mereu pe varfuri dupa fiecare spalare pentru un plus de emoliere. Avand si parul blond e mult mai fragil. Varfurile despicate se tund deoarece produsele nu pot repara aceasta problema. Insa daca folosesti un ulei, poti preveni despicarea varfurilor.

5. Nu freca parul cu prosopul

Tapoteaza excesesul de apa, nu freca niciodata parul cu prosopul deoarece asta duce la deteriorarea firului de par si la mult frizz. Recomand cu drag utilizarea unui turban din microfibra in schimbul prosopului clasic de bumbac.


Am facut mult research pentru ce placa de par sa aleg si se pare ca placa de par cu aburi castiga detasat la aceasta categorie deoarece nu agreseaza parul. Folosind o placa de par cu aburi, deteriorarea parului scade cu 91%. Pentru ca imi place ca uneori sa il port intins, consider ca e o investitie foarte buna care merita pentru a preveni deteriorarea parului.

Cunosc si metoda Curly Girl, insa mie personal nu mi se potriveste, insa am adoptat anumite tehnici de ingrijire a parului. Produsele recomandate pentru aceasta metoda nu sunt neaparat pe placul meu, deoarece se demonizeaza ingrediente care nu sunt daunatoare parului. Sulfatii si siliconii pentru mine sunt ingrediente necesare si conform studiilor nu sunt daunatoare.

Desi uneori pare greu de imblanzit parul ondulat, o ingrijire adecvata e salvarea. Eu de cativa ani imi port cu mandrie parul natural asa cum e. Inainte fie il intindeam, fie il prindeam in coada sau coc. 

Voi la ce trucuri apelati pentru ingrijirea parului cret?

You May Also Like

0 Comments